Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Thursday, 01 October 2020 17:09

KURSUS PEMBANGUNAN KEPAKARAN DAN LATIHAN SEMULA TENAGA PENGAJAR TVET :- TRANSFORMED AND MODERNIZE TRAINING SKILL FOR COOKING MANAGEMENT

Written by
Rate this item
(0 votes)

1 Oktober 2020 (Khamis) - Bertempat di UITM Dungun,Terengganu telah diadakan Kursus Pembangunan Kepakaran dan Latihan Semula Tenaga Pengajar TVET :- Transformed and Modernize Training Skill for Cooking Management selama 6 hari bermula 26 September  sehingga 1 Oktober 2020.

Kursus ini melibatkan 8 orang pengajar Jurusan Penyediaan Makanan dari pelbagai Institut Latihan Kemahiran Belia dan Sukan (ILKBS). Penganjur kursus ini adalah dari IKTBN Alor Gajah. Kursus ini melibatkan module menu development, canapè, main course dan cooking management skills . Kursus ini  dilaksanakan secara teori dan amali.

Perkongsian seperti ini sangat membantu pengajar - pengajar dalam meningkatkan kompetensi pengajar-pengajar ILKBS ke tahap seterusnya. Ilmu seperti ini amat bermanfaat bagi membantu sistem pengajaran dan pembelajaran yang lebih matang dan terbaik kepada pelajar-pelajar ILKBS.

 Disediakan oleh :

Puan Norshazila bte Mohamed Rahman 

Jabatan Hospitaliti

Read 560 times