Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institut Latihan Kementerian Belia & Sukan

 

LALUAN KERJAYA ANDA

13 Bidang Pengkhususan

Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia (BPKB) melalui Institut Latihan Kementerian Belia dan Sukan (ILKBS) menawarkan latihan amali serta praktikal bagi menyediakan golongan belia dengan kemahiran-kemahiran yang diperlukan untuk terus menyertai kerjaya terpilih setelah tamat pengajian.
Laman portal ini dibangunkan untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik dengan membekalkan maklumat terkini berkaitan dengan informasi umum dan berita semasa Institut Latihan Kementerian Belia dan Sukan (ILKBS). Melalui laman portal ini juga, pelbagai maklumat dapat disediakan kepada tiga golongan pengunjung utama iaitu orang awam, calon pelajar ILKBS dan pihak industri bakal majikan pelajar IKBN. Bagi calon pelajar ILKBS, calon boleh memulakan carian maklumat berdasarkan minat dan kecenderungan cabang laluan kerjaya yang diminati dan seterusnya mendapatkan maklumat lanjut mengenai kursus serta ILKBS yang menawarkan kursus tersebut. Manakala, majikan dengan mudah boleh mendapatkan maklumat tentang ILKBS serta bidang latihan kemahiran dan persijilan yang berkaitan industri mereka. Direktori Pegawai yang hendak dihubungi juga disediakan untuk memudahkan pengunjung laman portal ini membuat rujukan lanjut. Diharapkan pengunjung selesa melayari laman portal yang berinformasi ini. Bahagian ini juga mengalu-alukan sebarang aduan dan pertanyaan dan boleh menghubungi kami pada bila-bila masa samada ada melalui panggilan telefon atau emel. Maklumbalas dan cadangan yang berguna untuk kebaikan Bahagian ini sangatlah dihargai.

KISAH

KEJAYAAN

IKBN

IKBN Transformasi

Institusi

Latihan

map

Liputan meluas seluruh Malaysia dengan

21 Buah Institut

Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN)

PERLIS

KEDAH

PERAK

TERENGGANU

PAHANG

SELANGOR

JOHOR

SARAWAK

SABAH

Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN)

PULAU PINANG

KELANTAN

SELANGOR

NEGERI SEMBILAN

MELAKA

JOHOR

Akademi Kemahiran Belia Golf (AKBG)

SELANGOR

BERITA

ILKBS

 • 24 February 2017
  TEAM IKBN KINARUT BAGI INPUT DIALOG TRANSFORMASI NASIONAL 2050 (TN50)
    TEAM IKBN KINARUT BAGI INPUT DIALOG TRANSFORMASI NASIONAL 2050 (TN50)   SABAH,  Seramai 150 Orang pelajar Institut Kemahiran Belia Negara Kinarut telah terlibat dalam siri dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) bersama YB Brig Jen Khairy Jamaluddin Menteri Belia Dan Sukan pada hari ini bertempat di Kompleks Dewan Kuliah Pusat…
  Read 9 times
 • 23 February 2017
  LAPORAN LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE KILANG ELO DUNIA MANUFACTURING SDN BHD OLEH PELAJAR KURSUS DTMA SEMESTER 2
  16 Februari 2017 - para pelajar kursus Diploma Teknologi Mekanikal Alatan (DTMA) semester dua telah mengadakan lawatan ke kilang Elo Dunia Manufacturing Sdn Bhd yang terletak di No 10, Jalan TPP 1/6 Taman Perindustrian Puchong , Selangor.
  Read 15 times Read more...
 • 23 February 2017
  IKBN KINARUT MULA MENEROKA BIDANG SOLAR HYBRID
      IKBN KINARUT MULA MENEROKA BIDANG SOLAR HYBRID     PENAMPANG,  Institut Kemahiran Belia Negara Kinarut akan mula meneroka bidang tenaga solar hybrid sebagai alternative kepada bidang elektrik yang sudah ada sekarang kata Hj Razali Mohamad Pengarah IKBN Kinarut.   Kearah tersebut Team IKBN Kinarut hari ini telah mengadakan…
  Read 13 times
February 2017
Isn Sel Rab Kha Jum Sab Ahd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

HUBUNGI

KAMI

 

Ada sebarang aduan atau maklum balas? Kami sedia membantu anda.


Nama*
Emel
Nombor Telefon:*
Mesej*
Recaptcha Word Verification:
 
Find us on Facebook
Follow Us