IKTBNCHEMBONG

 

BERITA

TERKINI

 • IMPAK ILKBS BERSAMA KOMUNITI REMBAU DENGAN KERJASAMA MAJLIS DAERAH REMBAU 2020.

  Rembau, 12 Disember 2020 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menjalankan Program Impak ILKBS 2020 bersama komuniti Rembau yang bertempat di Pasar Awam Rembau. Program yang dijalankan ini bertujuan untuk mempromosikan peluang menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi bagi membantu belia memajukan diri selain memberi pendedahan serta perkhidmatan kepada komuniti Rembau secara khususnya.

  Program ini dilaksanakan berkonsepkan perkhidmatan menukar minyak hitam motorsikal secara percuma serta pemeriksaan asas seperti pemeriksaan angin tayar, brek dan mentol. IKTBN Chembong turut menjalankan promosi kemasukan pelajar sesi baharu di samping turut mempromosikan program jangka pendek yang ditawarkan. Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Latihan IKTBN Chembong, Pn. Hajah Suriani binti Hasan turut hadir bagi sama-sama memberi sokongan terhadap program ini.

  Program yang bermula pada jam 8.40 pagi ini dihadiri lebih lima puluh (50) komuniti. Antara pegawai yang terlibat ialah Pn. Norazrin binti Kamsor, En. Zainordin bin Sidi, En. Zul Izwan bin Abd Razak, En. Rohaizan bin Mohd Fuzi serta turut dibantu oleh tiga (3) pelatih internship VTO. Semoga program ini dapat meningkatkan lagi pemahaman serta memperluaskan lagi hebahan hasrat Kementerian Belia dan Sukan dalam membantu belia meningkatkan kemahiran serta taraf hidup melalui program yang ditawarkan.

  Written on Isnin, 14 December 2020 10:12
 • MAJLIS MENANDATANGANI MEMORANDUM PERSEFAHAMAN (MoU) ANTARA IKTBN CHEMBONG BERSAMA PUNCAK RAHMAT GLOBAL

  Chembong, 07 Oktober 2020 (Rabu) – Hasil mesyuarat yang telah dijalankan pada 27 Julai 2020 antara Cawangan Hubungan Industri IKTBN Chembong bersama pihak syarikat Puncak Rahmat Global, satu bentuk kerjasama telah dipersetujui oleh kedua-dua pihak dalam meningkatkan keperluan industri negara. IKTBN Chembong selaku pusat bertauliah dalam melahirkan tenaga mahir bagi bidang automotif dan awam akan terus berusaha untuk memenuhi kehendak industri dan mengikut tanda aras yang diperlukan bagi membantu pelatih-pelatih mendapatkan pekerjaan.

                 Majlis yang berlangsung pada jam 10.30 pagi di Bilik Mesyuarat Utama, IKTBN Chembong ini dimulakan dengan kata aluan oleh Pengarah, Tuan Hj. Johari bin Mohamad Tahar seterusnya memberi ulasan berkaitan isi kandungan persefahaman yang terjalin. Turut hadir dalam majlis ini adalah Pn. Hjh. Suriani binti Hasan, Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Latihan bersama Ketua Jabatan awam serta Cawangan Hubungan Industri. Pihak syarikat diwakili En. Mohamad Tahir bin Rahmat selaku Pengurus bersama Pengurus Tapak, En. Ahmad Nasri bin Mohamad Tahir.

                   Puncak Rahmat Global merupakan sebuah syarikat pembinaan khususnya bidang IBS. Antara persetujuan kerjasama ini adalah penempatan Latihan Industri pelatih, Latihan Sangkutan Industri pengajar, bantuan dalam kurikulum latihan, peluang pekerjaan serta sumbangan bagi latihan. Pihak syarikat juga bersetuju untuk membayar elaun bagi penempatan latihan industri pelatih beserta penginapan sekiranya perlu. Kerjasama yang terbentuk ini merupakan kelebihan bagi pelatih-pelatih bidang awam khususnya bidang Teknologi Jurubina Bangunan, Teknologi Lukisan Senibina dan Teknologi Lanskap Pembinaan.

  Pihak Institut merakamkan ribuan penghargaan kepada pihak syarikat dalam persetujuan kerjasama ini bagi memberi ruang serta peluang kepada pelatih-pelatih menetukan hala tuju kerjaya mereka pada masa hadapan. Semoga kerjasama yang terjalin ini akan terus maju dalam menghasilkan tenaga mahir tempatan bagi menampung kehendak industri menuju status negara maju.

  Written on Khamis, 08 October 2020 11:22
 • WAWANCARA BAGI PROMOSI IKTBN CHEMBONG DI RADIO IKIM FM

  Bangi, 16 September 2020 (Rabu)“JOM SERTAI IKTBN CHEMBONG”. Promosi kemasukan pelajar sesi 2/2020 telah dijalankan melalui slot wawancara di radio IKIM FM. Pihak institut diwakili oleh Pn. Ruzanna binti Robuan selaku Ketua Jabatan Awam telah bersiaran secara langsung dalam slot Warna Pagi di Hari Malaysia bersempena sambutan Hari Malaysia.

             Dalam slot ini, antara kesempatan yang diambil adalah memperkenalkan latar belakang IKTBN Chembong, kursus yang ditawarkan dan kemudahan yang disediakan. Sambil ditemani celoteh dua Pengacara radio yang peramah iaitu En. Suffian Amrin dan En. Hazwan Syah yang lebih dikenali sebagai ”Dj Pian” serta ”DJ Hazwan”, perkara lain yang turut di kongsi adalah suasana pembelajaran, kemudahan yang ditawrkan serta prospek kerjaya setelah tamat latihan.

              Pihak Institut merakamkan ribuan penghargaan kepada pihak Radio Malaysia IKIM FM yang sudi memberi peluang kepada pihak IKTBN Chembong untuk memberikan hebahan kemasukan ke IKTBN Chembong. Harapan institut kepada para belia agar memanfaatkan peluang kemahiran ini sabaik mungkin demi kemajuan kerjaya pada masa hadapan melalui kursus - kursus kemahiran di samping mendapat peluang - peluang latihan dan laluan kerjaya menerusi bidang Automotif dan Awam yang ditawarkan. Semoga hasrat Kerajaan dalam berusaha melahirkan belia yang cemerlang sahsiah serta seimbang dari aspek jasmani, emosi, rohani dan Intektual dapat dicapai sebagai pemangkin negara di masa hadapan.

  Written on Khamis, 08 October 2020 08:52
 • KUNJUNGAN HORMAT DAN PERBINCANGAN MENGENAI PENTAULIAHAN PUSAT BERTAULIAH CIDB BAGI IKTBN CHEMBONG

  PWTC, 1 September 2020 (Selasa) – Pihak IKTBN Chembong telah mengadakan kunjungan hormat ke Pejabat Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia yang bertempat di Tingkat 35, Menara Dato’ Onn, Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur untuk perbincangan peluang berkaitan pentauliahan pusat bertauliah CIDB bagi IKTBN Chembong.

               Pihak Institut yang diwakili En. Mohamad Zohari bin Tan selaku wakil dari cawangan hubungan industri bersama-sama pengajar telah hadir dengan hasrat membincangkan dengan lebih terperinci keperluan sebenar yang diperlukan untuk menjadi pusat bertauliah CIDB.

               Perbincangan turut dihadiri oleh Ketua Unit Cawangan Hubungan Industri iaitu Aleff Sahawaludin bin Harun serta dua pengajar yang telah menjalani kursus sebagai pengajar bagi CIDB iaitu En Syabandi bin Md Sarip dan En Affendy Zabkha bin Mohd Zain. Pihak CIDB diwakili oleh Pengurus Bahagian Pentauliahan Latihan, Pn Nisrinah binti Mat Kail dan Penolong Pengurus bahagian yang sama iaitu En Marwan bin Maarof.

               Semoga perbincangan ini akan memberi faedah dan manfaat kepada kedua-dua pihak dalam menampung keperluan industri dan memberi nilai tambah terhadap pelatih-pelatih institut serta komuniti sekitar.

  Written on Khamis, 08 October 2020 08:44
 • PROGRAM PROMOSI "IKTBN CHEMBONG INOVATIF PENCETUS TRANSFORMASI INDUSTRI” DAN PENGHAYATAN KEMERDEKAAN NEGARA KALI KE 63

  REMBAU, 29 Ogos 2020 (Sabtu) - Bertemakan "IKTBN Chembong Inovatif Pencetus Transformasi Industridan harapan merealisasikan kouta kemasukan ke Institut ini bagi tahun 2021, Program Promosi Kemasukan ke IKTBN Chembong dan Penghayatan Kemerdekaan Negara Ke - 63 bersama komuniti Kampung Tanjung Senama Hilir, Rembau telah diadakan pada 29 Ogos 2020. Program telah diadakan dengan jayanya di Balai Raya Kampung Tanjung Senama Hilir. Pematuhan standard operating procedures (SOP) keselamatan dan penjarakan sosial yang telah ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara, Kementerian Kesihatan dan Kementerian Belia dan Sukan Malaysia di patuhi sepanjang program tersebut diadakan.

            Objektif utama Program Promosi Kemasukan IKTBN Chembong ini adalah melahirkan belia berkemahiran yang cemerlang, berdaya saing, kreatif dan Inovatif selaras keperluan semasa industri. Selain itu, program ini dapat mempekenalkan kepada  belia-belia dan komuniti tempatan berkaitan peluang kemahiran dalam bidang Teknologi Kejuruteraan Automotif dan Awam yang ditawarkan oleh IKTBN Chembong. Di samping itu juga, ianya bertujuan untuk mengeratkan silaturrahim dan dapat bergaul mesra dengan pemimpin setempat dan dapat melihat usaha kerajaan yang boleh dinikmati masyarakat seterusnya menjalinkan hubungan strategik antara IKTBN dengan masyarakat. Program ini juga seterusnya membangkitkan penghayatan erti kemerdekaan negara dengan sambutan kemerdekaan bersama komuniti yang diadakan.

           Antara pengisian program yang dijalankan adalah taklimat kemasukan ke IKTBN Chembong bagi hebahan kemasukan Sesi 1/2021 akan datang, dialog bersama komunti, kuiz berkaitan IKTBN Chembong dan kemerdekaan serta cabutan bertuah. Majlis yang penuh bermakna ini telah dirasmikan oleh Hajah Suriani binti Hasan, Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Latihan IKTBN Chembong. Kerjasama yang baik telah diberikan oleh Mejar (B) Samsuddin bin Ibrahim, Pengerusi Majlis Pengurusan Komuniti Kampung dan komunti Kampung Tanjung Senama Hilir, Rembau.

            Justeru, diharap program ini terus diadakan pada masa akan datang demi membina keakraban, mengeratkan silaturrahim dikalangan warga IKTBN Chembong bersama komuniti seterusnya membina semangat positif yang dapat membentuk warga yang bukan sahaja produktif tetapi seimbangan dari aspek Jasmani, emosi, rohani dan Intelektual serta pemangkin kecemerlangan Institut.

   

   

   

  Written on Khamis, 03 September 2020 17:30
 • PROGRAM IMPAK ILKBS @ KOMUNITI IKTBN CHEMBONG DI MADRASAH AZ-ZAKIRIN

   

  Rembau, 26 Ogos 2020 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menjalankan Program Impak ILKBS @ Komuniti di Madrasah Az-Zakirin yang bertempat di Rembau. Program yang dirancang oleh Unit Bahagian Hal Ehwal Pelajar IKTBN Chembong bersama Bahagian Teknologi Landskap Pembinaan, Jabatan Awam ini bertujuan untuk membantu dalam aspek keceriaan kawasan Madrasah tersebut selain mempromosikan peluang menyambung pengajian bagi membantu belia tahfiz bagi memajukan diri.

  Program ini dilaksanakan berkonsepkan gotong royong dengan menggunakan kemudahan yang sedia ada. Antara aktiviti yang dijalankan ialah pembersihan kawasan dalaman serta sekitar, mengecat, memotong rumput, mural jawi serta kerja-kerja landskap. Seramai sembilan belas (19) warga IKTBN terlibat dalam aktiviti ini sambil di bantu dua puluh (20) warga Madrasah.

   

  Semoga program ini sedikit sebanyak dapat membantu warga Madrasah bagi meningkatkan keselesaan tempat mereka serta memperkenalkan IKTBN Chembong dalam membantu belia meningkatkan kemahiran serta taraf hidup melalui program yang ditawarkan.

  Written on Khamis, 27 August 2020 14:28
 • LAWATAN DAN PERBINCANGAN MEMPERBAHARUI MoU IKTBN CHEMBONG BERSAMA PERODUA SALES SDN BHD

  Chembong, 21 Julai 2020 - Satu perbincangan berkaitan pembaharuan MoU IKTBN Chembong bersama Perodua Sales Sdn Bhd telah diadakan di Bilik Mesyuarat Utama IKTBN Chembong. Perbincangan yang turut dihadiri wakil dari BPKB, KBS turut membincangkan hala tuju kerjasama yang telah pun di materai sebelum ini. Antara perkara yang dibincangkan termasuklah penempatan latihan industri pelajar, bantuan khidmat nasihat, lawatan sambil belajar serta kerjasama yang lain melibatkan bidang automotif. Selepas sesi perbincangan, pihak Perodua juga dibawa untuk melawat bengkel dan melihat sendiri apa yang telah diusahakan terhadap sumbangan yang telah diberi sebelum ini. Semoga perbincangan ini akan membawa manfaat terhadap kedua-dua pihak dalam menerajui bidang automotif negara seterusnya memartabatkan TVET ke peringkat yang lebih tinggi.

  Written on Rabu, 22 July 2020 15:40
 • PROMOSI BERSAMA PROGRAM PENDIDIKAN TINGGI 2020 DI KAWASAN TANAH RANCANGAN FELDA

  Serting Hilir, 05 Julai 2020 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai Program Pendidikan Tinggi 2020 di Kawasan Tanah Rancangan Felda yang bertempat di Dewan Semai Bakti Serting Hilir Kompleks. Program yang dianjurkan oleh Unit Pembangunan Komuniti, Jabatan Pembangunan Peneroka dan Komuniti FELDA ini bertujuan untuk mempromosikan peluang menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi bagi membantu belia bagi memajukan diri.

   Program ini dilaksanakan berkonsepkan jelajah di seluruh negara bermula 27 Jun 2020 sehingga 25 Julai 2020 dan dipecahkan kepada sebelas (11) lokasi mengikut zon. IKTBN Chembong turut menjalankan promosi kemasukan pelajar sesi baharu di samping turut mempromosikan program jangka pendek yang ditawarkan termasuk program Bootcamp. Antara aktiviti yang dijalankan adalah pameran berkaitan kursus yang ditawarkan selain edaran flyers serta taklimat serta tayangan video.

   Semoga program ini dapat meningkatkan lagi pemahaman serta memperluaskan lagi hebahan hasrat Kementerian Belia dan Sukan dalam membantu belia meningkatkan kemahiran serta taraf hidup melalui program yang ditawarkan.

  Written on Isnin, 06 July 2020 17:42
 • IKTBN Chembong Sentiasa Hulurkan Bantuan. Dari Kami Untuk Semua.

   

   

   

   

  Chembong, 06 MEI 2020 – Susulan keputusan Kerajaan untuk membenarkan pergerakan penghantaran pulang pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) awam dan swasta, politeknik dan kolej komuniti di bawah Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) termasuk di Sabah dan Sarawak, IKTBN Chembong telah menerima panggilan daripada pihak KPT untuk membantu pelaksanaan ini. Pihak institut akan membantu dari segi penggunaan bas untuk menjemput pelajar dari KLIA yang melibatkan pelajar IPTA yang terkandas di Sabah dan Sarawak. 

  Persediaan bantuan ini dimulakan pada 29 April 2020 dengan pemeriksaan bas yang dilakukan oleh dua (2) pengajar dari Bahagian Teknologi Kenderaan Perdagangan iaitu En. Mohamad Najib bin Jaafar dan En. Mohd Syahidan bin Mohd Ruslan dari aspek prestasi serta keselamatan. Seterusnya pada 04 Mei 2020, semburan sanitasi bas dilakukan dengan kerjasama pihak balai Bomba Chembong.

   

   

  Seramai 20 pelajar telah di jemput yang mana tiba di KLIA jam 5.00 petang. Pelajar-pelajar tersebut telah selamat dihantar ke MITC, Melaka lebih kurang jam 7.00 malam seperti yang dirancang pihak KPT. Semoga bantuan kecil ini dapat memberi kegembiraan terhadap mereka yang semestinya mengharapkan untuk bertemu keluarga lebih-lebih lagi menjelang sambutan aidilfitri yang bakal menjelma.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Written on Khamis, 07 May 2020 10:56
 • Bersatu Memerangi Pandemik Covid-19 : Barisan Hadapan, IKTBN Chembong Bersamamu

  Chembong, 21 APRIL 2020 – Menyedari serta menyelami tugasan kritikal petugas-petugas barisan hadapan, IKTBN Chembong telah mengambil inisiatif untuk menghasilkan 1000 unit PPE FACE SHIELD untuk kegunaan petugas di klinik dan hospital kerajaan sekitar Rembau.

  Written on Selasa, 21 April 2020 22:17 Read more...
 • BERAT SAMA DIPIKUL, RINGAN SAMA DIJINJING

   

  Chembong, 14 April 2020 – Sikap ambil tahu dan peka terhadap mereka yang terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Covid-19, Jawatankuasa Surau Al - Falah IKTBNCB bersama NGO Taman Al-Quran telah bergabung untuk menggerakkan Projek CSR Sumbangan Prihatin kepada 17 orang staf dan bekas staf IKTBN Chembong. Penyerahan sumbangan telah dijalankan pada 14 April 2020 kepada mereka yang terdiri daripada lingkungan B40 atau yang mempunyai keluarga yang kurang sihat.

  Setiap penerima sumbangan diberikan set bekalan bahan asas masakan seperti beras, telur, tepung, gula, susu, minyak, biskut dan kicap. Semoga dengan sumbangan ini dapat mengeratkan ukhuwah yang terjalin dan sedikit sebanyak meringankan beban keluarga yang tinggal di sekitar rembau ini.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Written on Rabu, 15 April 2020 13:39
 • KESELAMATAN & KESIHATAN PEKERJAAN KEUTAMAAN KAMI

  Chembong, 11 Mac 2020 – Perhimpunan mesra bulanan bagi bulan Mac telah berlangsung bertemakan Program Keselamatan & Kesihatan Pekerjaan peringkat IKTBN Chembong. Program ini dijalankan bermula 11 Mac 2020 sehingga 13 Mac 2020. Program ini dimulakan dengan perhimpunan bulanan dan seterusnya Program dirasmikan oleh Pengarah IKTBN Chembong, Tn. Johari bin Mohamad Tahar. Antara aktiviti yang dijalankan sepanjang program ini ialah ceramah pengurusan emosi, pemanduan berhemah, jenayah scam & dadah sintetik, kesihatan pekerjaan, pencegahan & bahana jenayah dadah dan keselamatan pejabat.  

   

  Program yang berlangsung selama tiga hari ini turut diisi dengan kursus insiden kebakaran dan auditor KKP di samping amali pengungsian bangunan. Selain itu, bagi memastikan tahap kesihatan kakitangan institut, aktiviti senamrobik turut dijalankan termasuk ujian kecergasan jasmani kebangsaan (UKJK). Hari terakhir program dipenuhi dengan pemeriksaan kesihatan dan program derma darah.

   

  Program ini dijalankan melibatkan kerjasama dari pelbagai agensi termasuk pihak Hospital Tuanku Jaafar, Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (JKKP) N. Sembilan, Kompleks Belia & Sukan Paroi, Penjara Seremban, Agensi Anti dadah Kebangsaan (AADK), Jabatan Bomba Rembau dan CGSO.

   

  Program ini yang dijalankan dua kali setahun diharap dapat meningkatkan pemahaman warga IKTBN Chembong di samping sentiasa bersedia dan membudayakan keselamatan & kesihatan di tempat kerja.

   

   

   

  Written on Jumaat, 13 March 2020 17:49
 • PERBINCANGAN PENYELARASAN SESI LAWATAN KE VOLVO MALAYSIA, SHAH ALAM

  Putrajaya, 12 Mac 2020 – Satu perbincangan bagi penyelarasan sesi lawatan pelajar ILKBS bidang automotif khususnya Commercial Vehicle ke Volvo Malaysia Sdn Bhd telah dijalankan di Menara KBS. Perbincangan dilakukan bagi memenuhi salah satu skop persefahaman yang telah dicapai sebelum ini. Sesi perbincangan telah diketuai oleh Koh Mei Ching, Penolong Pengarah Cawangan Kerjasama Strategik dan Kreatif, Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia, dan turut disertai wakil Cawangan hubungan Industri IKTBN Chembong dan IKTBN Dusun Tua serta En. Selvanathan Padmanathan yang mewakili Volvo Malaysia Sdn Bhd. Antara perkara lain yang turut dibincangkan ialah perancangan terhadap latihan industri pelatih sesi Julai 2020. Semoga kerjasama ini memberi banyak manfaat terhadap pembangunan TVET ILKBS sejajar dengan arus teknologi terkini industri negara.  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Written on Jumaat, 13 March 2020 10:29
 • KUNJUNGAN DARI IKBN KUALA LANGAT KE IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 10 Mac 2020 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima kunjungan daripada Ketua Jabatan Teknologi Awam dan tenaga pengajar bidang Landskap Pembinaan serta pegawai daripada Cawangan Penyelarasan dan Kawalan Kualiti, Insitut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Kuala Langat, Selangor.

  Jalinan kerjasama ini adalah bagi melancarkan proses pentauliahan kursus Landskap Pembinaan yang menggunakan NOSS baharu di IKBN Kuala Langat. Sesi perkongsian ini merangkumi persediaan dokumentasi, peralatan dan mesin.

  Semoga kunjungan ini dapat memberikan manfaat ke pada IKBN Kuala Langat di dalam mendapatkan pentauliahan bagi kursus Landskap Pembinaan.

   

  Berita disediakan oleh

  Ruzanna binti Robuan
  Ketua Jabatan Teknologi Automotif

   

   

   

  Written on Selasa, 10 March 2020 16:22
 • LAWATAN IKTBN CHEMBONG KE HARI KRAF KEBANGSAAN 2020

  KUALA LUMPUR, 5 Mac 2020 –Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuat lawatan ke Kompleks Kraf Kuala Lumpur sempena Hari Kraf Kebangsaan (HKK2020) pada tahun ini yang bertemakan “Kraf Memperkasa Sosio Ekonomi Rakyat”.

  Seramai 36 orang pelajar dari Bahagian Teknologi Lukisan Senibina dan Bahagian Teknologi Landskap Pembinaan telah mengikuti lawatan ini, dengan diiringi oleh 3 orang pegawai. Pegawai dan pelajar telah dibawa melawat dan diberi peluang untuk mencuba pelbagai aktiviti yang disediakan oleh Lawatan Khidmat Iring yang disediakan.

  Pelbagai aktiviti menarik telah diadakan di antaranya demonstrasi kraf, persembahan kesenian, jualan produk kraf dan pameran. Semoga para pelajar dapat menggunakan ilmu dan pengalaman daripada lawatan ini didalam sesi pembelajaran dan secara praktikal.

   

  Berita disediakan oleh 

  Ruzanna binti Robuan
  Ketua Jabatan Teknologi Awam

   

  Written on Selasa, 10 March 2020 15:15
 • PROMOSI KEMASUKAN IKTBN CHEMBONG SESI JULAI 2020

  Negeri Sembilan: 05 Mac 2020 – Bersempena pengumuman keputusan SPM 2019, Team Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuat promosi untuk menarik minat calon-calon untuk bersama-sama mengembangkan potensi kemahiran di SMK Seremban Jaya dan SMK Taman Semarak Nilai. Antara aktiviti yang dijalankan ialah taklimat ringkas berkaitan keistimewaan IKTBN Chembong di samping edaran brochure serta pameran untuk menarik minat lepasan pelajar SPM tersebut. Seramai lapan pegawai dari kalangan cawangan hubungan industri, Hal Ehwal Pelajar dan Pengajar telah berkolaborasi untuk program promosi ini. Semoga IKTBN Chembong menjadi pilihan mereka untuk memenuhi keperluan industri serta meningkatkan tarikan terhadap TVET yang bukan lagi menjadi pilihan kedua untuk perkembangan kerjaya di masa hadapan.

  Written on Khamis, 05 March 2020 17:04
 • Lawatan IKTBN Chembong Ke Hari Landskap Negara 2020

  KUALA LUMPUR, 29 Februari 2020 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuat lawatan ke Hari Landskap Negara pada tahun ini yang bertemakan “Generasi Muda Mencorak Landskap Negara” di Taman Botani Perdana, Kuala Lumpur. Seramai 19 orang pelajar telah mengikuti lawatan ini, dengan diiringi oleh tiga orang pegawai. Para pelajar dapat melihat jenis-jenis pokok dan cara hiasan landskap di sana. Semoga para pelajar dapat menggunakan ilmu dan pengalaman daripada lawatan ini di dalam sesi pembelajaran dan secara praktikal. 

   

   

   

  Written on Khamis, 05 March 2020 12:49
 • LAWATAN PENILAIAN ANUGERAH ILKBS TERBAIK (AIT) 2020

  CHEMBONG, 25 Feb. 2020 - IKTBN Chembong telah dikunjungi oleh pasukan panel penilai yang diketuai oleh Haji Borhan bin Harman jemputan dari Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Churemi bin Sairi dari Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia (BPKB), Noriana binti Md Yassin dari Unit Audit Dalam (UAD), Faridah binti Ismail dari Bahagian Pembangunan Maklumat (BPM), Mohad Fazli bin Jamal dari BPKB dan Fadhilah binti Mohd Yasin dari UAD.

  Penilaian bertumpu kepada pengurusan pembelajaran dan pengajaran, KPI Institut, pengurusan hal ehwal pelajar, pengurusan pentadbiran, pengurusan keselamatan perlindungan, pengurusan kewangan, pengurusan teknologi maklumat dan komunikasi. 

  Terima kasih diucapkan kepada semua panel yang telah berkongsi pengalaman berhubung bidang kepakaran masing-masing. Syabas diucapkan kepada warga Institut yang telah memberikan kerjasama yang sangat baik kepada sesi penilaian sepanjang 24 hingga 25 Februari 2020.

   

   

   

  Written on Rabu, 26 February 2020 10:21
 • PERKONGSIAN TEKNOLOGI VOLVO MALAYSIA SDN. BHD BERSAMA ILKBS

  FB IMG 158192565264030841

  Shah Alam: 14 Februari 2020 - Majlis penutup bagi Train The Trainer Siri 1 telah dijayakan di Volvo Malaysia Sdn. Bhd di mana pihak industri tersebut telah berkongsi teknologi terkini kepada 10 pengajar ILKBS bidang kenderaan perdagangan termasuk dua pengajar IKTBN Chembong. Program latihan tersebut telah berlangsung bermula 10 hb sehingga 14 hb Februari 2020. Pengajar ILKBS telah didedahkan dengan teknologi terkini untuk disampaikan kepada pelajar - pelajar di institut masing-masing agar segala pembelajaran di ILKBS sentiasa selari dengan kehendak industri. Pihak KBS sentiasa komited dalam membekalkan tenaga mahir yang memenuhi kehendak industri. Acara kemuncak bagi majlis ini dihiasi dengan sumbangan sebuah enjin sebagai peralatan latihan untuk digunakan oleh pelajar ILKBS. Semoga peluang dan sumbangan industri terhadap ILKBS dapat mencetus semangat pengajar dalam melahirkan lebih ramai tenaga mahir untuk pembangunan negara.

  FB IMG 158192654358578961 

   

  Written on Isnin, 17 February 2020 15:34
 • MESYUARAT HALA TUJU IKTBN CHEMBONG BERSAMA PERODUA SALES SDN BHD

   

   

   

  IMG 20200213 WA00091

  RAWANG: 13 Februari 2020 - Dua wakil Cawangan Hubungan Industri IKTBN Chembong bersama Ketua Bahagian Teknologi Pengetuk Panel & Semburan Cat telah menghadiri mesyuarat bersama Perodua Sales Sdn Bhd bagi membincangkan bentuk kerjasama yang dapat dilakukan oleh kedua-dua pihak dalam memartabatkan lagi industri TVET negara terutamanya bidang automotif. Perodua yang diwakili Pengurus Besar Kanan Learning & Development, Puan Mariam Ibrahim yang pernah bekerjasama dengan IKTBN Chembong sebelum ini telah banyak memberi sokongan bagi meneruskan serta memperluaskan lagi kerjasama ini. Antara tujuan utama perbincangan ini adalah untuk meneruskan kerjasama yang terjalin umumnya antara pihak KBS khususnya IKTBN Chembong sendiri yang telah tamat MoU sebelum ini. Diharapkan kerjasama yang telah terjalin serta akan terjalin selepas ini dapat memenuhi kehendak serta hasrat bagi memperkasakan TVET seterusnya meningkatkan martabat automotif negara.

  Written on Isnin, 17 February 2020 09:59
 • LANGKAH KANAN 2020 IKTBN CHEMBONG

  2

   

  SENAWANG : 08 Februari 2020 - Kelab Inovasi Robotik IKTBN Chembong telah membuka langkah pertama Tahun 2020 dengan menyertai pertandingan Mini MJII Robofighto 2020 – Battle of Senawang yang dijalankan di KipMall Senawang, Negeri Sembilan. Pertandingan yang diiringi oleh dua (2) pegawai pengiring yang mengetuai pasukan iaitu En. Syabandi bin Md Sarip serta Pn. Noorfadzlina binti Hassan ini telah memperoleh tempat ketiga keseluruhan. Pelajar yang mewakili pasukan terdiri daripada gabungan pelajar bidang automotif dan awam yang juga terbabit dalam ARP. Ternyata minat dapat mengatasi  latar belakang pembelajaran mereka. Walaupun bukan dari bidang robotik, mereka mampu untuk bersaing. Tahniah dan syabas kepada pasukan dan semoga permulaan ini akan membawa kepada kejayaan yang berterusan untuk Tahun 2020.

   

  Written on Selasa, 11 February 2020 15:27
 • Majlis Doa Selamat Dan Perpisahan Penghuni Kuarters

   

  CHEMBONG : 6 Februari 2020 - Tradisi rewang untuk persediaan majlis-majlis diteruskan dengan meriah di sini hari ini. Seawal 5.00 petang, para penghuni kuarters telah mula menyediakan bahan-bahan untuk menu ringkas juadah jamuan untuk malam ini iaitu bihun Singapore, sambal kicap, ayam goreng, tembikai dan air Sarsi. Kelihatan kaum bapa yang masih dengan pakaian kerja, ibu-ibu bersama bayi dan anak-anak kecil bekerjasama memasak sambil bergaul mesra. Selepas azan maghrib para penghuni kuarters lelaki berkumpul untuk menunaikan solat maghrib berjemaah, bacaan yaasin dan doa selamat untuk semua penghuni kuarters dan solat isyak berjemaah. Selepas itu kaum ibu mula menyertai majlis bersama anak-anak.

  Acara rasmi dimulakan dengan ucapan aluan pengacara majlis En. Yazid bin Aziz. Majlis seterusnya menjemput En. Aleff Sahawaludin bin Harun selaku Pengerusi Kuarters untuk menyampaikan ucapan serta mengiringi Puan Suriani Hasan, Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Latihan untuk menyampaikan hadiah dari penghuni kuarters kepada En Farizan bin Mistam yang akan berpindah ke IKTBN Pagoh, En Oon bin Kanan yang telah bersara serta Puan Amall Raihan bin Abd Razak yang berpindah ke Senawang.

  Semua hadirin kemudiannya mula menikmati pelbagai juadah yang dimasak bersama-bersama disamping sumbangan potluck individu dari aneka jenis desert dan snacks yang lazat di dalam khemah yang disediakan dan kawasan garaj blok kuarters. Terima kasih kepada Jawatankuasa Kuarters yang berjaya mengatur pelbagai acara menarik dan berfaedah Acara seperti ini amat baik dan wajar diteruskan dengan lebih kerap lagi bagi menggalakkan gaya hidup seimbang bersama masyarakat untuk mengeratkan silaturrahim dan semangat kerjasama dikalangan penghuni termasuk anak-anak.

   

  Sumber Oleh:

  Hjh Suriani binti Hasan
  Penghuni Kuartes IKTBN Chembong

   

   

  Written on Khamis, 06 February 2020 16:08
 • Kerjasama IKTBN Chembong Bersama Prima Kembara Sdn Bhd

   

   

  NILAI: 29 Jan 2020 - Cawangan Hubungan Industri IKTBN Chembong yang diketuai oleh Mohamad Zohari bin Tan telah melakukan kunjungan hormat ke Prima Kembara Sdn Bhd bagi membincangkan pelaksanaan bentuk kerjasama yang telah ditandatangani sebelum ini. Perbincangan ini lebih menjurus kepada perangkaan pelaksanaan yang akan dilakukan pada tahun 2020. Turut serta didalam perbincangan ini ialah Aleff Sahawaludin bin Harun Ketua Cawangan Hubungan Industri dan Affendy Zabkha bin Mohd Zain.

  Antara agenda yang telah dimaterai dibincangkan adalah penempatan pelajar bagi latihan industri serta pengajar bagi latihan sangkutan industri (LSI). Selain itu, status pelaksanaan syarikat berkaitan SLDN turut dibincangkan. Pihak syarikat juga bersedia dari segi sumbangan bahan latihan yang bersesuaian dan akan lebih diperhalusi lagi selepas ini. Kerjasama yang dimaterai oleh kedua-dua pihak diharapkan dapat dicapai bagi memperkasakan pelaksanaan TVET di IKTBN Chembong.

  Sumber Oleh:

  Aleff Sahawaludin bin Harun
  KCHI IKTBN Chembong

   

  Written on Rabu, 29 January 2020 17:12
 • KERJASAMA KBS DAN VOLVO MALAYSIA PERKASAKAN TVET
  KERJASAMA KBS DAN VOLVO MALAYSIA PERKASAKAN TVET

  PUTRAJAYA : 09 Jan 2020 - KBS melalui wakil Cawangan Kerjasama Strategik, BPKB bersama tiga wakil Cawangan Hubungan Industri masing-masing dari IKTBN Chembong, IKTBN Dusun Tua dan IKBN Kuala Perlis telah melakukan kunjungan hormat ke Volvo Malaysia Sdn Bhd bagi membincangkan pelaksanaan bentuk kerjasama yang telah dimaterai sebelum ini.

  Perbincangan ini lebih kepada perangkaan pelaksanaan yang akan dilakukan pada Tahun 2020 yang melibatkan lima ILKBS yang mempunyai bidang automotif (Kenderaan Perdagangan). Antara agenda yang dibincangkan termasuk penempatan serta tempoh bagi pelajar menjalankan latihan industri yang melibatkan beberapa lokasi. Turut dibincangkan adalah berkaitan tawaran lawatan industri kepada pengajar dan pelajar untuk beri pendedahan kepada suasana dan cabaran bekerja di Volvo. Agenda terakhir yang dibincangkan adalah pelaksanaan latihan oleh syarikat terhadap pengajar bagi berkongsi teknologi terkini yang digunapakai untuk disampaikan kepada pelajar. Semoga kerjasama yang dimaterai oleh kedua-dua pihak dapat dicapai bagi memartabatkan pelaksanaan TVET di ILKBS.

  Written on Isnin, 13 January 2020 08:29
 • KURSUS INOVASI BAJA ORGANIK

  Chembong, 26 November 2019 - Kursus Inovasi Baja Organik telah diadakan di Bengkel Lanskap, Teknologi Awam selama 2 hari bermula 25 hingga 26 November. Tujuan diadakan kursus berkenaan adalah untuk mempelajari jenis dan mikroorganisma baja organik, kaedah pengumpulan sisa makanan yang betul seterusnya menghasilkan baja berkenaan.

  kursus baja

  Written on Rabu, 27 November 2019 17:37
 • IKTBNCB Hasilkan Trem

  Ayer Hitam , 24 NOVEMBER 2019 – Majlis penyerahan trem oleh Pengarah IKTBN Chembong, Tn. Haji Johari bin Mohamad Tahar kepada Pengarah Institut Pertanian Ayer Hitam (IPAH) telah berlangsung di Karnival Institut Pertanian Ayer Hitam 2019. Trem yang bersaiz 14’ x 8’ itu boleh memuatkan sehingga 24 orang penumpang telah berjaya disiapkan oleh pengajar dan pelajar IKTBN Chembong di bawah program job order Tabung Amanah Latihan Khas ILKBS.

  ipah

  Written on Isnin, 25 November 2019 15:41
 • PROMOSI PENGAMBILAN PELATIH SESI 2020

  Chembong, 20 NOVEMBER 2019 – Seramai 18 orang Pengerusi atau wakil daripada 45 MPKK seluruh Parlimen Rembau dan DUN Chembong serta DUN Kota telah menerima taklimat bagi Pengambilan Sesi Januari 2020 IKTBN Chembong. Para jemputan telah diberikan taklimat berkaitan Latihan Kemahiran yang ditawarkan dan diberi peluang untuk melawat bengkel-bengkel yang terdapat di IKTBNCB. Semoga MPKK dapat bekerjasama dalam mempromosikan pengambilan pelajar kepada belia beliawanis dalam Daerah Rembau agar dapat mengambil peluang keemasan dalam mendapatkan latihan kemahiran yang berkualiti. Terima kasih atas kehadiran semua jemputan.

  pengambilan 2020

   

  Written on Khamis, 21 November 2019 16:41
 • PROGRAM KHIDMAT MASYARAKAT MENUKAR MINYAK HITAM

  NILAI, 20 OKTOBER 2019 – Program Menukar Minyak Hitam bersempena dengan Sambutan Bulan Sukan Negara Negeri Sembilan 2019 di Veledrom Malaysia Nilai.Terima kasih kepada Jabatan Belia dan Sukan Negeri Sembilan memberikan peluang kepada IKTBN Chembong turut serta dalam sambutan tersebut. Terima kasih juga kepada pengawai.

  tukar minyak hitam


  Written on Selasa, 22 October 2019 15:19
 • PROMOSI IKTBN CHEMBONG DI HARI SUKAN NEGARA PERINGKAT DAERAH PORT DICKSON 2018
  PROMOSI IKTBN CHEMBONG DI HARI SUKAN NEGARA PERINGKAT DAERAH PORT DICKSON 2018

  PORT DICKSON, 27 OKTOBER 2018 - Pasukan promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth promosi dan pengambilan di Program Hari Sukan Negara Peringkat Daerah Port Dickson 2018, bertempat di Kolej UNITI, Tanjung Agas.

  Written on Sabtu, 27 October 2018 17:51 Read more...
 • PERTANDINGAN INOVASI DAN REKACIPTA PERINGKAT IKTBN CHEMBONG 2018
  PERTANDINGAN INOVASI DAN REKACIPTA PERINGKAT IKTBN CHEMBONG 2018

  CHEMBONG, 23 OKTOBER 2018 - Pertandingan Inovasi dan Rekacipta Peringkat Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah diadakan di Dewan Perdana, IKTBN Chembong pada hari ini. 

  Written on Selasa, 23 October 2018 17:24 Read more...
 • LAWATAN PEMIMPIN ANUGERAH DUKE OF EDINBURGH INTERNATIONAL AWARD DARI KOREA
  LAWATAN PEMIMPIN ANUGERAH DUKE OF EDINBURGH INTERNATIONAL AWARD DARI KOREA

  CHEMBONG, 23 OKTOBER 2018 - Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah dipilih dan berbesar hati untuk menerima lawatan daripada Pemimpin Anugerah Duke of Edinburgh International Award dari Korea Selatan. Seramai 14 orang peserta dan 4 orang pegawai pengiring telah disambut oleh pegawai dan pelajar IKTBN Chembong.

  Written on Selasa, 23 October 2018 16:16 Read more...
 • PROGRAM GEMSTONE 2018 DI IKTBN CHEMBONG
  PROGRAM GEMSTONE 2018 DI IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 18 OKTOBER 2018 - Program Gemstone adalah satu program bersiri yang bertujuan untuk meningkatkan motivasi 46 orang murid Tingkatan 5 daripada SMK Dato' Sedia Raja. Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah dipilih dan berbesar hati untuk bekerjasama di dalam penyediaan tempat bagi melancarkan program ini. Program ini dijalankan di Pusat Sumber IKTBN Chembong untuk memberikan suasana baru dan meningkatkan motivasi murid yang hadir.  

  Written on Khamis, 18 October 2018 15:25 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG 2ND RUNNER UP PERTANDINGAN Y-ROBOC18
  IKTBN CHEMBONG 2ND RUNNER UP PERTANDINGAN Y-ROBOC18

  SEPANG, 16 OKTOBER 2018 - Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai pertandingan Youth Robot Challenge (Y-RoboC'18) di IKTBN Sepang pada hari ini. Pertandingan yang diadakan merupakan sebahagian daripada pengisian Program Gerbang Kerjaya ILKBS Zon Tengah 2018. Majlis perasmian dan penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh YBhg. Dato' Dr. Hajah Wasitah Binti Haji Mohd Yusof, Ketua Pengarah Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia, Kementerian Belia dan Sukan (KBS).

  Written on Selasa, 16 October 2018 16:04 Read more...
 • PROMOSI PENGAMBILAN DI JELAJAH FORUM & EKSPO MAMPAN PERINGKAT NEGERI SEMBILAN
  PROMOSI PENGAMBILAN DI JELAJAH FORUM & EKSPO MAMPAN PERINGKAT NEGERI SEMBILAN

  CHEMBONG, 14 OKTOBER 2018 - Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth promosi dan pengambilan di Program Jelajah Forum & Ekspo Mampan Peringkat Negeri Sembilan, bertempat di Dewan Agora, Rembau, Negeri Sembilan.

  Written on Isnin, 15 October 2018 04:04 Read more...
 • SAMBUTAN HARI SUKAN NEGARA DI KOMPLEKS SUKAN BUKIT JALIL
  SAMBUTAN HARI SUKAN NEGARA DI KOMPLEKS SUKAN BUKIT JALIL

  KUALA LUMPUR, 13 OKTOBER 2018 - Sambutan Hari Sukan Negara (HSN) adalah merupakan inisiatif Kementerian Belia dan Sukan (KBS) untuk mewujudkan 'Negara Bersukan' (sporting nation). HSN telah diisytiharkan pada setiap hari Sabtu minggu kedua bulan Oktober setiap tahun. Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai sambutan pada tahun 2018 di Kompleks Sukan Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

  Written on Ahad, 14 October 2018 06:28 Read more...
 • PROGRAM CITRA IBADAH
  PROGRAM CITRA IBADAH

  CHEMBONG, 13 OKTOBER 2018 - Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan Program Citra Ibadah "Cintai Solat" bagi 100 orang pelajar Tahap 1. Program ini telah dilaksanakan pada 12 hingga 13 Oktober 2018 bertempat di Surau Al Falah IKTBN Chembong.

  Written on Ahad, 14 October 2018 05:03 Read more...
 • SAMBUTAN HARI SUKAN NEGARA PERINGKAT IKTBN CHEMBONG
  SAMBUTAN HARI SUKAN NEGARA PERINGKAT IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 12 OKTOBER 2018 - Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan Perhimpunan Bulan Oktober dan sambutan Hari Sukan Negara pada hari ini. Program dimulakan dengan perhimpunan bulanan bertempat di Dewan Perdana. Ucapan perasmian Hari Sukan Negara Peringkat IKTBN Chembong telah  disempurnakan oleh Pengarah, En. Johari Bin Mohamad Tahar.

  Written on Sabtu, 13 October 2018 02:17 Read more...
 • AUDIT ANUGERAH ILKBS TERBAIK 2017
  AUDIT ANUGERAH ILKBS TERBAIK 2017

  CHEMBONG, 4 JUN 2018 - Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima kunjungan pasukan auditor yang telah dipilih oleh Kementerian Belia dan Sukan (KBS) bagi membuat penilaian bagi pemilihan Anugerah ILKBS Terbaik 2017 (AIT2017). Pasukan auditor tersebut diketuai oleh En Syahrul Nizam Bin Pardan, Pengarah ILP Mersing dan dibantu oleh 3 pegawai lain dari pelbagai bahagian di KBS.

  Written on Jumaat, 08 June 2018 01:26 Read more...
 • KLKM PRIHATIN 1.0 - JALINAN KASIH RAMADHAN
  KLKM PRIHATIN 1.0 - JALINAN KASIH RAMADHAN

  KUALA LUMPUR, 2 JUN 2018 – Kumpulan Latihan Kelanasiswa Malaysia (KLKM) Daerah IKTBN Chembong telah mengajurkan program #KLKMprihatin 1.0 bertemakan Jalinan Kasih Ramadhan Bersama Gelandangan pada hari ini. 

  Written on Selasa, 05 June 2018 01:38 Read more...
 • Program Khatam Al-Quran dan Majlis Berbuka Puasa
  Program Khatam Al-Quran dan Majlis Berbuka Puasa

  CHEMBONG, 31 MEI 2018 Surau Jumaat Al-Falah dengan kerjasama Unit Bina Insan Bahagian Pengajian Islam IKTBN Chembong telah mengadakan Program Khatam Al-Quran dan Majlis Berbuka Puasa bagi tahun 2018 bersamaan 1439 Hijrah pada hari ini.

  Written on Jumaat, 01 June 2018 02:09 Read more...
 • PROGRAM PERKONGSIAN KEPAKARAN INDUSTRI
  PROGRAM PERKONGSIAN KEPAKARAN INDUSTRI

  CHEMBONG, 16 MEI 2018 Jabatan Teknologi Automotif Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan satu taklimat yang bertajuk "Hybrid Technology : Market & Demand In Malaysia" pada hari ini.

  Written on Khamis, 17 May 2018 01:39 Read more...
 • LAWATAN DAN TEMUDUGA PRIMA KEMBARA SDN.BHD
  LAWATAN DAN TEMUDUGA PRIMA KEMBARA SDN.BHD

  CHEMBONG, 15 MEI 2018 Syarikat Prima Kembara Sdn Bhd telah mengadakan lawatan dan temuduga pada hari ini.

  Written on Rabu, 16 May 2018 01:29 Read more...
 • MAJLIS KLINIK CUBRPIX KBS
  MAJLIS KLINIK CUBRPIX KBS

  REMBAU, 5 MEI 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai Majlis Klinik Cubprix KBS pada hari ini.

  Written on Ahad, 06 May 2018 01:14 Read more...
 • MAJLIS PERASMIAN MADRASAH AL-MAKMUUN, IMPAK ILKBS @ KOMUNITI DAN MYCORPS MALAYSIA 2018
  MAJLIS PERASMIAN MADRASAH AL-MAKMUUN, IMPAK ILKBS @ KOMUNITI DAN MYCORPS MALAYSIA 2018

  SEREMBAN, 4 MEI 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia (IKTBN) Chembong telah menyertai Majlis Perasmian Madrasah Al-Makmuun, Impak ILKBS @ Komuniti Dan Mycorps Malaysia 2018 pada hari ini.

  Written on Sabtu, 05 May 2018 05:54 Read more...
 • PROGRAM PENGINDAHAN DAN LANDSKAP DI KAWASAN MADRASAH AL-MAKMUUN
  PROGRAM PENGINDAHAN DAN LANDSKAP DI KAWASAN MADRASAH AL-MAKMUUN

  SEREMBAN,2 MEI 2018 Jabatan Awam Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai program khidmat masyarakat sempena Program Pengindahan dan Lanskap di kawasan Madrasah Al-Makmuun, Kg Sentosa Seremban pada hari ini.

  Written on Khamis, 03 May 2018 01:28 Read more...
 • PERLAWANAN PERSAHABATAN STAF DAN ALUMNI IKTBN CHEMBONG
  PERLAWANAN PERSAHABATAN STAF DAN ALUMNI IKTBN CHEMBONG

  PAROI, 27 APRIL 2018  Satu perlawanan persahabatan bola sepak telah diadakan antara staf Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong dan Alumni IKTBN Chembong di Padang Kompleks Sukan Paroi, Senawang Negeri Sembilan.

  Written on Sabtu, 28 April 2018 17:11 Read more...
 • LAWATAN KERJASAMA KE MAN TRUCK & BUS (M) SDN BHD
  LAWATAN KERJASAMA KE MAN TRUCK & BUS (M) SDN BHD

  RAWANG, 27 APRIL 2018 – Bahagian Hubungan Industri (BHI) Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan lawatan ke Man Truck & Bus (M) Sdn Bhd di Rawang pada hari ini.

  Written on Sabtu, 28 April 2018 02:02 Read more...
 • PROGRAM TAKLIMAT PEMASARAN PRODUK, DEMO DETAILING & GLASS COATING DAN MAJLIS PERJUMPAAN ALUMNI
  PROGRAM TAKLIMAT PEMASARAN PRODUK, DEMO DETAILING & GLASS COATING DAN MAJLIS PERJUMPAAN ALUMNI

  CHEMBONG, 26 APRIL 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan Program Taklimat Pemasaran Produk, Demo Detailing & Glass Coating dan Majlis Perjumpaan Alumni di Dewan Perdana hari ini.

  Written on Jumaat, 27 April 2018 01:52 Read more...
 • KURSUS KELANA (2K) SEM JAN 2018 HUTAN LIPUR SG TUA
  KURSUS KELANA (2K) SEM JAN 2018 HUTAN LIPUR SG TUA

  ULU YAM, 22 APRIL 2018 – Persatuan Pengakap Malaysia Daerah Kumpulan Latihan Kelanasiswa Malaysia (KLKM) IKTBN Chembong telah menganjurkan Kursus Kelana (2K) Sem Jan 2018 pada 21 hingga 22 April 2018 bertempat di Tapak Perkhemahan P2 Hutan Lipur Sg Tua, Ulu Yam, Selangor.

  Written on Isnin, 23 April 2018 17:36 Read more...
 • PROMOSI PENGAMBILAN DI PROGRAM KARNIVAL PENDIDIKAN, USAHAWAN DAN KERJAYA PERINGKAT DAERAH JEMPOL 2018
  PROMOSI PENGAMBILAN DI PROGRAM KARNIVAL PENDIDIKAN, USAHAWAN DAN KERJAYA PERINGKAT DAERAH JEMPOL 2018

  JEMPOL, 22 APRIL 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth promosi dan pengambilan di Program Karnival Pendidikan, Usahawan Dan Kerjaya Peringkat Daerah Jempol Tahun 2018 di Kompleks Rakan Muda Jempol, Negeri Sembilan. Program tersebut dianjurkan oleh Kolej Komuniti Jempol bersama pejabat ADUN Serting.

  Written on Isnin, 23 April 2018 17:45 Read more...
 • PROMOSI PENGAMBILAN DI PROGRAM BELIA MAHIR
  PROMOSI PENGAMBILAN DI PROGRAM BELIA MAHIR

  PORT DICKSON, 18 APRIL 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth promosi dan pengambilan di Program Belia Mahir anjuran Majlis Belia Malaysia (MBM) di Sekolah Menengah Kebangsaan Kg Sri Rusa, Port Dickson, Negeri Sembilan.

  Written on Khamis, 19 April 2018 01:25 Read more...
 • LAWATAN KERJASAMA DAN TEMUDUGA TERBUKA CTRM AERO COMPOSITE SDN BHD
  LAWATAN KERJASAMA DAN TEMUDUGA TERBUKA CTRM AERO COMPOSITE SDN BHD

  CHEMBONG, 18 APRIL 2018  Syarikat CTRM Aero Composite Sdn Bhd telah mengadakan lawatan perbincangan kerjasama dan temuduga pada hari ini.

  Written on Khamis, 19 April 2018 00:17 Read more...
 • PROMOSI PENGAMBILAN DI 3 KEM PLKN BINTANGOR, DE BANA DAN ULU PARI
  PROMOSI PENGAMBILAN DI 3 KEM PLKN BINTANGOR, DE BANA DAN ULU PARI

  REMBAU, 15 APRIL 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth pengambilan di 3 kem PLKN iaitu Bintangor, De Bana dan Ulu Pari sempena Hari Kerjaya PLKN Seluruh Malaysia.

  Written on Isnin, 16 April 2018 01:10 Read more...
 • TEMUDUGA TERBUKA SUNWAY HEAVY MACHINERY
  TEMUDUGA TERBUKA SUNWAY HEAVY MACHINERY

  CHEMBONG, 13 APRIL 2018  Syarikat Sunway Heavy Machinery Sdn Bhd telah mengadakan taklimat kerjaya dan temuduga pada hari ini.

  Written on Sabtu, 14 April 2018 01:58 Read more...
 • MAJLIS PERTUKARAN MOU ANTARA MYHSR CORPORATION DENGAN INSTITUTSI TVET DAN IPTA
  MAJLIS PERTUKARAN MOU ANTARA MYHSR CORPORATION DENGAN INSTITUTSI TVET DAN IPTA

  PWTC, 11 APRIL 2018 – Majlis Pertukaran Memorandum Persefahaman antara MyHSR Corporation dgn Institusi TVET dan IPTA. YBrs. Dr. Wasitah Mohd Yusof, KP BPKB mewakili KBS bagi pertukaran MoU bersama MyHSR disaksikan oleh YBrs. Pn. Ramona Mohd Razali, TKSU (S) telah berlangsung pada hari ini. Majlis dirasmikan oleh YB Dato’ Sri Ong Ka Chuan, Menteri II MITI mewakili YAB Perdana Menteri Malaysia.

  Written on Khamis, 12 April 2018 01:46 Read more...
 • LAWATAN INSTITUT KEJURUTERAAN TENTERA DARAT KE IKTBN CHEMBONG
  LAWATAN INSTITUT KEJURUTERAAN TENTERA DARAT KE IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 10 APRIL 2018 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima lawatan daripada Institut Kejuruteraan Tentera Darat pada hari ini.

  Written on Rabu, 11 April 2018 01:34 Read more...
 • LAWATAN MUHIBAH ADTEC MELAKA KE IKTBN CHEMBONG
  LAWATAN MUHIBAH ADTEC MELAKA KE IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 5 APRIL 2018 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima lawatan Muhibah daripada Pusat Latihan Teknologi Tinggi (ADTEC) Melaka pada hari ini.

  Written on Jumaat, 06 April 2018 02:21 Read more...
 • HEBAHAN : CERAMAH ISRAK MIKRAJ BERSAMA USTAZ ABDULLAH ABDOL RAZAK
  HEBAHAN : CERAMAH ISRAK MIKRAJ BERSAMA USTAZ ABDULLAH ABDOL RAZAK

  Assalamualaikum Wrt. Wbt.

  Sukacitanya dimaklumkan Jawatankuasa Surau Al Falah akan mengadakan Ceramah Khas sempena Israk Mikraj pada ketetapan berikut :

  Tarikh : 13 April 2018

  Tempat : Surau Al Falah IKTBN Chembong

  Tajuk : RAHSIA DI SEBALIK ISRAK MIKRAJ

  Masa : 9.00 pagi

  Sehubungan itu, semua pelajar dan staf dijemput hadir!!!.

   

  Written on Khamis, 05 April 2018 18:23 Read more...
 • LAWATAN SMK SERI AMPANGAN KE IKTBN CHEMBONG
  LAWATAN SMK SERI AMPANGAN KE IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 4 APRIL 2018 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima lawatan sambil belajar dari SMK Seri Ampangan pada hari ini.

  Written on Khamis, 05 April 2018 02:28 Read more...
 • HEBAHAN : PAMERAN BELIA MAHIR DI PORT DICKSON
  HEBAHAN : PAMERAN BELIA MAHIR DI PORT DICKSON

  Sukacitanya dimaklumkan Pasukan Promosi IKTBN Chembong akan membuka booth promosi pada ketetapan berikut :

  Program : Pameran Belia Mahir 2018

  Anjuran : Majlis Belia Malaysia

  Tarikh : 18 April 2018

  Tempat : SMK Kg Sri Rusa, Port Dickson

  Masa : 8.00 pagi hingga 12.00 tengahari

   

  Written on Rabu, 04 April 2018 17:30 Read more...
 • SAMBUTAN HARI KESEDARAN AUTISME IKTBN CHEMBONG
  SAMBUTAN HARI KESEDARAN AUTISME IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 2 APRIL 2018 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyambut Hari Kesedaran Autisme pada hari ini dengan menyemarakkan warna biru sebagai sokongan kepada program tersebut. Hari Kesedaran Autisme Sedunia disambut pada 2 April setiap tahun bagi meningkatkan kesedaran masyarakat agar lebih peka terhadap individu yang menghidap autisme.

  Written on Isnin, 02 April 2018 23:07 Read more...
 • PEMILIHAN PESERTA CAR PAINTING KE ASEAN SKILLS COMPETITION (ASC) BANGKOK 2018
  PEMILIHAN PESERTA CAR PAINTING KE ASEAN SKILLS COMPETITION (ASC) BANGKOK 2018

  REMBAU, 1 APRIL 2018 'Car Painting' adalah bidang baru yang akan diperkenalkan di Pertandingan Kemahiran Malaysia. Pada tahun ini, IKTBN Chembong telah menjadi tuan rumah kepada program pemilihan pemilihan peserta ke ASEAN Skills Competition (ASC) Bangkok 2018.

  Written on Isnin, 02 April 2018 02:10 Read more...
 • National Student Affairs Invention, Innovation & Design Competition (n-SAIID) 2018
  National Student Affairs Invention, Innovation & Design Competition (n-SAIID) 2018

  MERBOK, 30 MAC 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah berjaya membawa pulang 1 pingat emas dan 1 pingat perak sempena National Student Affairs Invention, Innovation & Design Competition (n-SAIID) 2018 di UITM Cawangan Kedah. 

  Written on Sabtu, 31 March 2018 05:21 Read more...
 • PROMOSI PENGAMBILAN DI PROGRAM JELAJAH PENDIDIKAN BUMIPUTERA (JPB) 2018
  PROMOSI PENGAMBILAN DI PROGRAM JELAJAH PENDIDIKAN BUMIPUTERA (JPB) 2018

  REMBAU, 28 MAC 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth pengambilan di Dewan Biduanda UITM Kampus Rembau sempena Program Jelajah Pendidikan Bumiputera (JPB) 2018.

  Written on Khamis, 29 March 2018 02:08 Read more...
 • PROMOSI PENGAMBILAN DI KARNIVAL PENDIDIKAN DAN KERJAYA DAERAH REMBAU 2018
  PROMOSI PENGAMBILAN DI KARNIVAL PENDIDIKAN DAN KERJAYA DAERAH REMBAU 2018

  REMBAU, 28 MAC 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth pengambilan di Dewan Agora Rembau sempena Karnival Pendidikan & Kerjaya Daerah Rembau 2018..

  Written on Khamis, 29 March 2018 01:45 Read more...
 • PROMOSI PENGAMBILAN DI KARNIVAL PENDIDIKAN TINGGI NEGARA ZON NEGERI SEMBILAN
  PROMOSI PENGAMBILAN DI KARNIVAL PENDIDIKAN TINGGI NEGARA ZON NEGERI SEMBILAN

  NILAI, 25 MAC 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth pengambilan di Politeknik Nilai sempena Karnival Pendidikan Tinggi Negara @ Karnival Jom Masuk U 2018..

  Written on Isnin, 26 March 2018 05:48 Read more...
 • PROMOSI PENGAMBILAN DI MINI KARNIVAL DUN RAHANG
  PROMOSI PENGAMBILAN DI MINI KARNIVAL DUN RAHANG

  RASAH, 25 MAC 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth pengambilan di Kampung Semarak, Rasah, Negeri Sembilan.

  Written on Isnin, 26 March 2018 02:00 Read more...
 • LAWATAN KERJASAMA SOUTHERN WASTE MANAGEMENT (SWM)
  LAWATAN KERJASAMA SOUTHERN WASTE MANAGEMENT (SWM)

  CHEMBONG, 23 MAC 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima lawatan dari Southern Waste Management pada hari ini.

  Written on Jumaat, 23 March 2018 23:29 Read more...
 • HEBAHAN : JELAJAH PENDIDIKAN BUMIPUTERA 2018
  HEBAHAN : JELAJAH PENDIDIKAN BUMIPUTERA 2018

  Buat adik-adik lepasan SPM (2012-2017) yang berminat untuk meneruskan pengajian, bolehlah berkunjung ke booth IKTBN Chembong pada Rabu, 4 April 2018 bertempat di DEWAN BIDUANDA, UiTM CAWANGAN NEGERI SEMBILAN, KAMPUS REMBAU.

  Pegawai promosi IKTBN Chembong akan berada di sana  bermula jam 11 pagi hingga 5 petang, bagi menerangkan dengan lebih jelas berkenaan dengan program-program yang ditawarkan di ILKBS ini.

  Jumpa anda di sana!!!

   

  Written on Selasa, 20 March 2018 18:08 Read more...
 • KURSUS INDUKSI SISTEM LATIHAN DUAL NASIONAL (SLDN)
  KURSUS INDUKSI SISTEM LATIHAN DUAL NASIONAL (SLDN)

  CHEMBONG, 15 MAC 2018 – Jabatan Pembangunan Kemahiran, Kementerian Sumber Manusia telah menganjurkan Kursus Induksi Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) 2017 yang bertempat di Dewan Perdana Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong, Rembau, Negeri Sembilan. Seramai 120 peserta yang terdiri daripada tenaga pengajar ILKBS seluruh Malaysia dan wakil industri telah mrnghadiri kursus ini.

  Written on Jumaat, 16 March 2018 06:39 Read more...
 • PROMOSI PENGAMBILAN DI SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PASIR BESAR
  PROMOSI PENGAMBILAN DI SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PASIR BESAR

  GEMAS, 15 MAC 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth pengambilan di Sekolah Menengah Kebangsaan Pasir Besar sempena Keputusan SPM 2017.

  Written on Jumaat, 16 March 2018 05:36 Read more...
 • PROMOSI PENGAMBILAN DI SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN DATO' MOHD TAHA
  PROMOSI PENGAMBILAN DI SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN DATO' MOHD TAHA

  GEMENCHEH, 15 MAC 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth pengambilan di Sekolah Menengah Kebangsaan Dato'Mohd Taha, Gemencheh Negeri Sembilan sempena Keputusan SPM 2017.

  Written on Jumaat, 16 March 2018 07:20 Read more...
 • PROMOSI PENGAMBILAN DI SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PEDAS
  PROMOSI PENGAMBILAN DI SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PEDAS

  PEDAS, 15 MAC 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth pengambilan di Sekolah Menengah Kebangsaan Pedas sempena Keputusan SPM 2017.

  Written on Jumaat, 16 March 2018 07:14 Read more...
 • HEBAHAN : PEMILIHAN PESERTA CAR PAINTING KE ASEAN SKILLS COMPETITION BANGKOK 2018
  HEBAHAN : PEMILIHAN PESERTA CAR PAINTING KE ASEAN SKILLS COMPETITION BANGKOK 2018

  IKTBN Chembong akan menjadi tuan rumah kepada program pemilihan pemilihan peserta ke ASEAN Skills Competition (ASC) Bangkok 2018 pada bulan Ogos 2018 nanti. Pemilihan ini akan berlangsung selama 3 hari iaitu dari 30 Mac hingga 1 April 2018. Orang ramai dijemput hadir kerana banyak aktiviti menarik serentak dengan program ini.

  Written on Khamis, 15 March 2018 17:14 Read more...
 • PROMOSI SEMPENA KARNIVAL PENDIDIKAN DAN HARI KANTIN SMK DATO' ABDUL SAMAD 2018
  PROMOSI SEMPENA KARNIVAL PENDIDIKAN DAN HARI KANTIN SMK DATO' ABDUL SAMAD 2018

  TANJUNG IPOH, 14 MAC 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth pengambilan sempena Karnival Pendidikan dan Hari Kantin SMK Dato' Abdul Samad 2018.

  Written on Khamis, 15 March 2018 04:28 Read more...
 • KURSUS PEROLEHAN SECARA PEMBELIAN TERUS DAN SEBUTHARGA A DAN B
  KURSUS PEROLEHAN SECARA PEMBELIAN TERUS DAN SEBUTHARGA A DAN B

  CHEMBONG, 13 MAC 2018 Satu Kursus Perolehan Secara Pembelian Terus dan Sebutharga A dan B telah diadakan di Perpustakaan Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong.

  Written on Khamis, 15 March 2018 04:12 Read more...
 • PROMOSI PENGAMBILAN DI SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN DANGI
  PROMOSI PENGAMBILAN DI SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN DANGI

  DANGI, 14 MAC 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth pengambilan di Sekolah Menengah Kebangsaan Dangi.

  Written on Rabu, 14 March 2018 21:07 Read more...
 • LAWATAN KERJASAMA V-VISION SDN BHD
  LAWATAN KERJASAMA V-VISION SDN BHD

  SEREMBAN, 12 MAC 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan lawatan ke V-Vision Sdn. Bhd. pada hari ini. Lawatan tersebut diketuai oleh En Shah Rizal Bin Ruslan, Ketua Bahagian Hubungan Industri IKTBN Chembong.

  Written on Selasa, 13 March 2018 03:58 Read more...
 • PROMOSI SEMPENA MAJLIS PERASMIAN HIMPUNAN JENTERA PEMUDA DAN PUTERI BARISAN NASIONAL PERINGKAT KEBANGSAAN
  PROMOSI SEMPENA MAJLIS PERASMIAN HIMPUNAN JENTERA PEMUDA DAN PUTERI BARISAN NASIONAL PERINGKAT KEBANGSAAN

  PAGOH, 10 MAC 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka booth pengambilan sempena Majlis Perasmian Himpunan Jentera Pemuda & Puteri Barisan Nasional Peringkat Kebangsaan hari ini di Padang IKTBN Pagoh.

  Written on Ahad, 11 March 2018 03:41 Read more...
 • PERJUMPAAN MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR BERSAMA PENGARAH
  PERJUMPAAN MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR BERSAMA PENGARAH

  CHEMBONG, 8 MAC 2018 Perjumpaan kali pertama Encik Johari Mohamad Tahar, Pengarah IKTBN Chembong bersama Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) telah diadakan pada hari ini bertempat di Bilik Mesyuarat Utama IKTBN Chembong. Agenda perbincangan melibatkan aktiviti dan program, kebajikan pelajar dan tanggungjawab MPP dalan pengurusan Institut serta Penyerahan Watikah Perlantikan MPP Sesi 2018/2019.

  Written on Jumaat, 09 March 2018 01:19 Read more...
 • PERHIMPUNAN MESRA BULANAN MAC ANJURAN BENGKEL TEKNOLOGI KENDERAAN MOTOR
  PERHIMPUNAN MESRA BULANAN MAC ANJURAN BENGKEL TEKNOLOGI KENDERAAN MOTOR

  CHEMBONG, 6 MAC 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan Perhimpunan Mesra Bulanan Mac, anjuran Bengkel Teknologi Kenderaan Motor pada hari ini.

  Written on Rabu, 07 March 2018 07:02 Read more...
 • PROGRAM HIKING CHALLENGE & CUCI GUNUNG 1.0
  PROGRAM HIKING CHALLENGE & CUCI GUNUNG 1.0

  REMBAU, 3 MAC 2018 KLKM IKTBN Chembong telah menganjurkan program Hiking Challenge & Cuci Gunung 1.0 bertempat di Hutan Lipur Gunung Datuk. Program ini merupakan salah satu Komponen Penjelajahan Lasak dan Khidmat Masyarakat Anugerah Remaja Perdana (ARP).

  Written on Ahad, 04 March 2018 14:55 Read more...
 • LAWATAN KERJASAMA HITACHI CONSTRUCTION (MACHINERY) SDN BHD
  LAWATAN KERJASAMA HITACHI CONSTRUCTION (MACHINERY) SDN BHD

  CHEMBONG, 28 FEBRUARI 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima lawatan dari Mr Raja Somaiah, Manager of Product Support Department, Hitachi Construction (Machinery) Sdn Bhd pada hari ini.

  Written on Rabu, 28 February 2018 23:20 Read more...
 • HEBAHAN : PELANCARAN IMPAK ILKBS @ KOMUNITI
  HEBAHAN : PELANCARAN IMPAK ILKBS @ KOMUNITI

  Sukacitanya dimaklumkan IKTBN Chembong akan menjadi tuan rumah bagi Majlis Pelancaran IMPAK ILKBS @ Komuniti pada ketetapan berikut :

  Tarikh : 11 Mac 2018

  Tempat : Dewan Perdana IKTBN Chembong

  Perasmi : YB Brig. Jen. Khairy Jamaluddin, Menteri Belia dan Sukan 

  Pelbagai aktiviti menarik disediakan. Semua dijemput hadir.

   

  Written on Isnin, 26 February 2018 22:36 Read more...
 • LAWATAN KERJASAMA BERSAMA MARA
  LAWATAN KERJASAMA BERSAMA MARA

  CHEMBONG, 26 FEBRUARI 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima lawatan dari pegawai-pegawai MARA pada hari ini.

  Written on Isnin, 26 February 2018 22:06 Read more...
 • KEMPEN DERMA DARAH DAN DERMA ORGAN
  KEMPEN DERMA DARAH DAN DERMA ORGAN

  CHEMBONG, 14 FEBRUARI 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong dengan kerjasama Hospital Tuanku Jaafar, Seremban telah membuat Kempen Derma Darah dan Derma Organ hari ini.

  Written on Khamis, 15 February 2018 00:43 Read more...
 • PERLAWANAN FUTSAL PERSAHABATAN ANTARA KLKM IKTBN CHEMBONG DAN PASUKAN PENGAKAP KELANA (A) SEREMBAN TIMUR
  PERLAWANAN FUTSAL PERSAHABATAN ANTARA KLKM IKTBN CHEMBONG DAN PASUKAN PENGAKAP KELANA (A) SEREMBAN TIMUR

  SENAWANG, 13 FEBRUARI 2018 Satu perlawanan persahabatan futsal telah diadakan antara KLKM IKTBN Chembong dan Pasukan Pengakap Kelana (A) Seremban Timur di All Star@ Senawang.

  Written on Rabu, 14 February 2018 07:02 Read more...
 • ORIGAMI SHORT COURSE ON ORIGAMI ENGINEERED STRUCTURE
  ORIGAMI SHORT COURSE ON ORIGAMI ENGINEERED STRUCTURE

  CHEMBONG, 13 FEBRUARI 2018 Pihak Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan satu kursus “Origami Short Course On Origami Engineered Structure”.

  Written on Rabu, 14 February 2018 01:30 Read more...
 • KURSUS PERTOLONGAN CEMAS
  KURSUS PERTOLONGAN CEMAS

  CHEMBONG, 13 FEBRUARI 2018 CHEMBONG, 13 FEBRUARI 2018 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menganjurkan Kursus Pertolongan Cemas bersama Pasukan Penyelamat Elite Bencana Malaysia (Elite Medic Squad) bertempat di Bilik Kuliah Blok D, IKTBN Chembong.

  Written on Rabu, 14 February 2018 01:20 Read more...
 • PROMOSI IKTBN CHEMBONG SEMPENA PROGRAM FITMALAYSIA PORT DICKSON
  PROMOSI IKTBN CHEMBONG SEMPENA PROGRAM FITMALAYSIA PORT DICKSON

  PORT DICKSON, 11 FEBRUARI 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai Program FitMalaysia Prot Dickson hari ini.

  Written on Isnin, 12 February 2018 02:31 Read more...
 • PROMOSI IKTBN CHEMBONG SEMPENA PROGRAM KINDNESS DAY KAYUHAN SIHAT& FREE MARKET
  PROMOSI IKTBN CHEMBONG SEMPENA PROGRAM KINDNESS DAY KAYUHAN SIHAT& FREE MARKET

  SENAWANG, 10 FEBRUARI 2018 Pasukan Promosi Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai Program Kindness Day Kayuhan Sihat dan Free Market hari ini.

  Written on Sabtu, 10 February 2018 13:28 Read more...
 • TAKLIMAT PROMOSI PENGAMBILAN DAN PAMERAN SEMPENA HARI KERJAYA DI KEM-KEM PLKN
  TAKLIMAT PROMOSI PENGAMBILAN DAN PAMERAN SEMPENA HARI KERJAYA DI KEM-KEM PLKN

  NEGERI SEMBILAN, 4 FEBRUARI 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah terlibat dalam membuat Taklimat Promosi Pengambilan dan Pameran yang berlangsung di Kem PLKN PDS Resort, Port Dickson dan Kem PLKN Seri Perkasa, Mantin, Negeri Sembilan.

  Written on Ahad, 04 February 2018 20:10 Read more...
 • HEBAHAN : PROMOSI DI FITNEGERISEMBILAN
  HEBAHAN : PROMOSI DI FITNEGERISEMBILAN

  Sukacitanya dimaklumkan Pasukan Promosi IKTBN Chembong akan membuka booth promosi pada ketetapan berikut :

  Program : FITNEGERISEMBILAN

  Anjuran : Kementerian Belia dan Sukan Malaysia

  Tarikh : 18 April 2018

  Tempat : Pantai Batu 1, Port Dickdon

  Masa : 8.00 pagi hingga 5.00 petang

   

  Written on Jumaat, 26 January 2018 19:44 Read more...
 • HEBAHAN : PERMOHONAN KEMASUKAN KE ILKBS BAGI LEPASAN SPM
  HEBAHAN : PERMOHONAN KEMASUKAN KE ILKBS BAGI LEPASAN SPM

  Sukacita dimaklumkan bahawa permohonan kemasukan ke Institusi Latihan Kemahiran Belia dan Sukan (ILKBS) akan dibuka kepada calon lepasan SPM mulai 5 Februari 2018 hingga 10 April 2018. Permohonan kemasukan adalah melalui sistem UPU Online http://upu.mohe.gov.my/ yang mana ia melibatkan kategeri A (bagi calon lepasan SPM tahun 2017) dan Kategori B (bagi calon lepasan SPM 2015 - 2016), manakala calon yang menduduki SPM tahun 2014 dan ke bawah adalah dipelawa untuk memohon kemasukan ke ILKBS secara manual di mana-mana ILKBS yang terdekat. Calon Kategori A & B yang berminat untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang teknikal bolehlah mendapatkan no. unik ID UPU di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN) mulai 5 Februari 2018 hingga 9 April 2018 dengan harga RM15.64.

   

  Written on Isnin, 22 January 2018 17:53 Read more...
 • TAKLIMAT PROMOSI PENGAMBILAN DAN PAMERAN
  TAKLIMAT PROMOSI PENGAMBILAN DAN PAMERAN

  PORT DICKSON, 20 JANUARI 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah terlibat dalam membuat Taklimat Promosi Pengambilan dan Pameran yang berlangsung di Kem PLKN PDS Resort, Port Dickson dan Kem PLKN Seri Perkasa, Mantin, Negeri Sembilan.

  Written on Sabtu, 20 January 2018 20:00 Read more...
 • PERHIMPUNAN MESRA BULANAN DAN MAJLIS PENUTUP MINGGU PARADIGMA PENGAMBILAN KEDUA
  PERHIMPUNAN MESRA BULANAN DAN MAJLIS PENUTUP MINGGU PARADIGMA PENGAMBILAN KEDUA

  CHEMBONG, 18 JANUARI 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menganjurkan Perhimpunan Mesra Bulanan serta Majlis Penutup Minggu Paradigma Pengambilan Kedua pada hari ini.

  Written on Jumaat, 19 January 2018 00:34 Read more...
 • LAWATAN KE CTRM AERO COMPOSITE SDN BHD.
  LAWATAN KE CTRM AERO COMPOSITE SDN BHD.

  BATU BERENDAM, 17 JANUARI 2018 Pihak pengurusan Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuat satu lawatan industri ke CTRM Aero Composite Sdn Bhd.

  Written on Rabu, 17 January 2018 21:50 Read more...
 • PAMERAN DAN PROMOSI IKTBN CHEMBONG DI NSK TRADE CITY S2
  PAMERAN DAN PROMOSI IKTBN CHEMBONG DI NSK TRADE CITY S2

  SEREMBAN, 13 JANUARI 2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan pameran di NSK Trade City Seremban 2.

  Written on Sabtu, 13 January 2018 19:45 Read more...
 • BENGKEL PENGISIAN MARKAH KERJA KURSUS DAN PEPERIKSAAN AKHIR
  BENGKEL PENGISIAN MARKAH KERJA KURSUS DAN PEPERIKSAAN AKHIR

  CHEMBONG, 11 JANUARI 2018 Satu bengkel Pengisian Markah Kerja Kursus dan Peperiksaan Akhir dalam sistem eKampus serta Taklimat RPK dan WIM Modul Insan telah diadakan di Makmal Komputer, Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong.

  Written on Jumaat, 12 January 2018 01:38 Read more...
 • LAWATAN VERIFIKASI PENTAULIAHAN NOSS
  LAWATAN VERIFIKASI PENTAULIAHAN NOSS

  CHEMBONG, 10 JANUAI 2018 Satu lawatan Verifikasi Pentauliahan NOSS Baru telah diadakan di Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong pada 10 Januari 2018.

  Written on Khamis, 11 January 2018 01:30 Read more...
 • PENDAFTARAN PELAJAR INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA CHEMBONG BAGI SESI JANUARI 2018
  PENDAFTARAN PELAJAR INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA CHEMBONG BAGI SESI JANUARI 2018

  CHEMBONG, 3 JANUARI 2018 Pendaftaran dan pengambilan para pelajar Sesi 1/2018 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Chembong telah diadakan bertempat di Makmal Komputer dan Dewan Perdana Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Chembong.

  Written on Khamis, 04 January 2018 01:00 Read more...
 • HEBAHAN : NEGERI SEMBILAN BERSELAWAT 1439H/2018M
  HEBAHAN : NEGERI SEMBILAN BERSELAWAT 1439H/2018M

  Sukacitanya dimaklumkan sempena dengan Hari Keputeraan DYMM Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan Darul Khusus yang ke-70, Majlis Negeri Sembilan Berselawat akan diadakan pada ketetapan berikut :

  Tarikh : 12 Januari 2018 (Jumaat)

  Tempat : Kompleks Belia & Sukan Paroi.

  Masa : 6.00 Petang

  Pakaian : Muslimin - Berjubah Putih / Muslimat - Bersesuaian

  Sehubungan itu, orang ramai di jemput hadir bagi sama-sama memeriahkan lagi Majlis Selawat ini.

   

  Written on Khamis, 28 December 2017 00:46 Read more...
 • HEBAHAN : PROMOSI DI KONTI MACC.FM BERSAMA EN FAIZAL BIN JAHAFAR
  HEBAHAN : PROMOSI DI KONTI MACC.FM BERSAMA EN FAIZAL BIN JAHAFAR

  Dengarkanlah hebahan promosi Pengambilan Januari IKTBN Chembong di Slot Tetamu My Anti-Corruption Channel FM (MACC.fm) bersama En Faizal Bin Jahafar, Ketua Jabatan Teknologi Automotif pada pukul 10am-11am 29 Disember 2017.

   

  Written on Jumaat, 22 December 2017 19:02 Read more...
 • TAKLIMAT KERJAYA DAN TEMUDUGA TERBUKA OLEH PETROMINWORK SDN BHD
  TAKLIMAT KERJAYA DAN TEMUDUGA TERBUKA OLEH PETROMINWORK SDN BHD

  CHEMBONG, 29 NOVEMBER 2017 Syarikat PetrominWork Sdn Bhd telah mengadakan taklimat kerjaya dan temuduga pada hari ini.

  Written on Rabu, 29 November 2017 22:21 Read more...
 • TAKLIMAT KERJAYA DAIHATSU PERODUA ENGINE MANUFACTURING SDN BHD (DPEM)
  TAKLIMAT KERJAYA DAIHATSU PERODUA ENGINE MANUFACTURING SDN BHD (DPEM)

  CHEMBONG, 28 NOVEMBER 2017 Syarikat Daihatsu Perodua Engine Manufacturing Sdn Bhd (DPEM) telah mengadakan taklimat kerjaya dan temuduga pada hari ini.

  Written on Rabu, 29 November 2017 00:10 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG SERTAI PROGRAM KOMUNITI BELIA CERGAS
  IKTBN CHEMBONG SERTAI PROGRAM KOMUNITI BELIA CERGAS

  SENDAYAN, 26 NOVEMBER 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai pameran bersempena Program Komuniti Belia Cergas yang berlangsung di Padang Awam Felda Kampung Sendayan, Negeri Sembilan.

  Written on Ahad, 26 November 2017 22:07 Read more...
 • LAWATAN INDUSTRI PETROMINWORK SDN BHD KE IKTBN CHEMBONG
  LAWATAN INDUSTRI PETROMINWORK SDN BHD KE IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 24 NOVEMBER 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima lawatan dari pegawai-pegawai syarikat Petrominwork Sdn Bhd pada hari ini.

  Written on Jumaat, 24 November 2017 22:01 Read more...
 • PROGRAM PERJUMPAAN PIHAK PENGURUSAN IKTBN CHEMBONG DENGAN PENGERUSI JKKK DUN CHEMBONG
  PROGRAM PERJUMPAAN PIHAK PENGURUSAN IKTBN CHEMBONG DENGAN PENGERUSI JKKK DUN CHEMBONG

  CHEMBONG, 22 NOVEMBER 2017 Satu program perjumpaan Pihak Pengurusan Iktbn Chembong Dengan Pengerusi Jkkk Dun Chembong telah diaakan pada hari ini.

  Written on Rabu, 22 November 2017 21:59 Read more...
 • LAWATAN SMK MAMBAU KE IKTBN CHEMBONG
  LAWATAN SMK MAMBAU KE IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 10 NOVEMBER 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima lawatan sambil belajar dari SMK Mambau pada hari ini.

  Written on Jumaat, 10 November 2017 20:00 Read more...
 • PROGRAM SUKAN INTEGRASI IKTBN CHEMBONG 2017
  PROGRAM SUKAN INTEGRASI IKTBN CHEMBONG 2017

  CHEMBONG, 7 NOVEMBER 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan Program Sukan IKTBN Chembong pada 7 November 2017.

  Written on Rabu, 08 November 2017 01:17 Read more...
 • CERAMAH MOTIVASI PERDANA
  CERAMAH MOTIVASI PERDANA

  CHEMBONG, 6 NOVEMBER 2017 Satu Ceramah Motivasi Perdana anjuran Jawatankuasa Surau Al-Falah Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah diadakan bertempat di Surau Al-Falah, IKTBN Chembong.

  Written on Isnin, 06 November 2017 19:00 Read more...
 • KURSUS TM002 BASIC METHODOLOGY TRAINING FOR TRAINERS
  KURSUS TM002 BASIC METHODOLOGY TRAINING FOR TRAINERS

  CHEMBONG, 27 OKTOBER 2017 Pihak Jabatan Diploma Lanjutan Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Chembong telah menganjurkan Kursus TM002 Basic Methodology Training For Trainers.

  Written on Rabu, 01 November 2017 12:42 Read more...
 • KEJOHANAN SUKAN ILKBS KALI KE-31 TAHUN 2017
  KEJOHANAN SUKAN ILKBS KALI KE-31 TAHUN 2017

  BANDAR PENAWAR, 31 OKTOBER 2017 Kejohanan Sukan ILKBS Kali Ke-31 Tahun 2017 telah pun berlangsung pada 29 Oktober hingga 31 Oktober 2017 di IKBN Bandar Penawar, Johor.

  Written on Selasa, 31 October 2017 23:52 Read more...
 • KURSUS AUDIT DALAMAN MS ISO 9001 : 2015
  KURSUS AUDIT DALAMAN MS ISO 9001 : 2015

  PAROI, 31 OKTOBER 2017 Pihak Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan kursus aduit dalaman MS ISO 9001:2015. Bengkel ini diadakan selama 2 hari di Pusat Dakwah Islamiah , Paroi.

  Written on Selasa, 31 October 2017 23:49 Read more...
 • PEPERIKSAAN AKHIR SESI 2/2017 (OKTOBER) IKTBN CHEMBONG
  PEPERIKSAAN AKHIR SESI 2/2017 (OKTOBER) IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 13 OKTOBER 2017 Peperiksaan Akhir untuk pelajar-pelajar Diploma Automotif Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah berlangsung bermula 9 Oktober 2017 hingga 13 Oktober 2017.

  Written on Sabtu, 14 October 2017 00:06 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG SERTAI PROGRAM LADIES IN ACTION 2017 DI KOLEJ KOMUNITI REMBAU
  IKTBN CHEMBONG SERTAI PROGRAM LADIES IN ACTION 2017 DI KOLEJ KOMUNITI REMBAU

  PEDAS, 7 OKTOBER 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai Program Ladies In Action 2017 yang berlangsung di Kolej Komuniti Rembau, Pedas, Negeri Sembilan.

  Written on Sabtu, 07 October 2017 22:54 Read more...
 • PROGRAM KERJASAMA PELAJAR POLITEKNIK TEDC BANDUNG KE IKTBN CHEMBONG
  PROGRAM KERJASAMA PELAJAR POLITEKNIK TEDC BANDUNG KE IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 3 OKTOBER 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong hari ini telah menerima seramai 17 orang pelajar Politeknik TEDC Bandung, Indonesia hasil daripada kerjasama strategik Kementerian Belia dan Sukan Malaysia dengan Kementerian Pemuda dan Olahraga, Indonesia.

  Written on Selasa, 03 October 2017 19:50 Read more...
 • PERLAWANAN PERSAHABATAN ANTARA INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA (IKTBN CHEMBONG) DAN ADTEC MELAKA
  PERLAWANAN PERSAHABATAN ANTARA INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA (IKTBN CHEMBONG) DAN ADTEC MELAKA

  TAMPIN, 3 OKTOBER 2017 Satu perlawanan persahabatan bola sepak telah diadakan antara Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong dan Adtec Melaka di Stadium Mini Tampin.

  Written on Rabu, 04 October 2017 04:46 Read more...
 • PROGRAM GOTONG ROYONG MEMASAK BUBUR ASYURA
  PROGRAM GOTONG ROYONG MEMASAK BUBUR ASYURA

  CHEMBONG, 3 OKTOBER 2017 Jawatankuasa Surau Al- Falah Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan gotong royong memasak Bubur Asyura pada hari ini.

  Written on Selasa, 03 October 2017 22:41 Read more...
 • LAWATAN AUDIT PENARAFAN BINTANG JPK
  LAWATAN AUDIT PENARAFAN BINTANG JPK

  CHEMBONG, 29 SEPTEMBER Satu lawatan Audit Penarafan Bintang telah diadakan diadakan di Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong pada 27 September 2017 – 29 September 2017.

  Written on Sabtu, 30 September 2017 01:35 Read more...
 • PROGRAM GOTONG ROYONG PERDANA IKTBN CHEMBONG 2017
  PROGRAM GOTONG ROYONG PERDANA IKTBN CHEMBONG 2017

  CHEMBONG, 20 SEPTEMBER Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan satu program Gotong Royong Perdana 2017 pada hari ini.

  Written on Khamis, 21 September 2017 01:05 Read more...
 • HARI INOVASI IKTBN CHEMBONG 2017
  HARI INOVASI IKTBN CHEMBONG 2017

  CHEMBONG, 19 SEPTEMBER 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan Hari Inovasi 2017

  Written on Rabu, 20 September 2017 01:00 Read more...
 • PERTANDINGAN KONVENSYEN KUMPULAN INOVATIF DAN KREATIF (KIK) PERINGKAT DALAMAN IKTBN CHEMBONG
  PERTANDINGAN KONVENSYEN KUMPULAN INOVATIF DAN KREATIF (KIK) PERINGKAT DALAMAN IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 13 SEPTEMBER 2017 Jabatan Diploma Lanjutan, Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan Pertandingan Konvensyen Kumpulan Inovatif Dan Kreatif (KIK) Peringkat Dalaman IKTBN Chembong pada hari ini.

  Written on Rabu, 13 September 2017 22:13 Read more...
 • PROGRAM KERJASAMA BERSAMA PELAJAR TEKNOLOGI ELEKTRIK IKTBN ALOR GAJAH
  PROGRAM KERJASAMA BERSAMA PELAJAR TEKNOLOGI ELEKTRIK IKTBN ALOR GAJAH

  CHEMBONG, 12 SEPTEMBER 2017 Pihak IKTBN Chembong mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak IKTBN Alor Gajah kerana membekalkan tenaga pengajar serta pelajar-pelajar Teknologi Elektrik yang berkemahiran untuk menyelesaikan masalah pendawaian di Asrama institut ini.

  Written on Rabu, 13 September 2017 01:08 Read more...
 • PROGRAM GERBANG KERJAYA ILKBS ZON SELATAN DI IKTBN PAGOH, JOHOR
  PROGRAM GERBANG KERJAYA ILKBS ZON SELATAN DI IKTBN PAGOH, JOHOR

  PAGOH, 11 SEPTEMBER Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai Program Gerbang Kerjaya ILKBS Zon Selatan di IKTBN Pagoh, Johor pada hari ini.

  Written on Selasa, 12 September 2017 00:59 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG SERTAI PROGRAM MOBILE COMMUNITY TRANSFORMATION CENTRE (MOBILE CTC)
  IKTBN CHEMBONG SERTAI PROGRAM MOBILE COMMUNITY TRANSFORMATION CENTRE (MOBILE CTC)

  REMBAU, 10 SEPTEMBER 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai Pameran sempena Program Mobile Community Transformation Centre (CTC) Peringkat Daerah Rembau 2017 yang berlangsung di Dewan Agora dan Dataran Rembau pada hari ini.

  Written on Ahad, 10 September 2017 23:34 Read more...
 • MISI KIBAR BENDERA IKTBN CHEMBONG DI PUNCAK GUNUNG KINABALU
  MISI KIBAR BENDERA IKTBN CHEMBONG DI PUNCAK GUNUNG KINABALU

  KOTA KINABALU, 8 SEPTEMBER 2017 Satu misi untuk mengibarkan bendera IKTBN Chembong di puncak Gunung Kinabalu telah berjaya dilaksanakan pada hari ini.

  Written on Jumaat, 08 September 2017 23:21 Read more...
 • TAKLIMAT NEURO NADI AL- BAGHDADI
  TAKLIMAT NEURO NADI AL- BAGHDADI

  CHEMBONG, 25 OGOS 2017 Jawatankuasa Surau Al-Falah Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara(IKTBN) Chembong telah menganjurkan Taklimat Neuro Nadi Al- Baghdadi pada hari ini.

  Written on Jumaat, 25 August 2017 20:38 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG SERTAI KONVOI KEMBARA MERDEKA NEGARAKU
  IKTBN CHEMBONG SERTAI KONVOI KEMBARA MERDEKA NEGARAKU

  REMBAU, 24 OGOS 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai Konvoi Kembara Merdeka Negaraku anjuran Jabatan Penerangan Malaysia pada hari ini.

  Written on Khamis, 24 August 2017 23:59 Read more...
 • KURSUS PENJELAJAHAN LASAK SIRI 2 2017
  KURSUS PENJELAJAHAN LASAK SIRI 2 2017

  JELEBU, 24 OGOS 2017 Anugerah Remaja Perdana (ARP) IKTBN Chembong telah mengadakan Kursus Penjelajahan Lasak Siri 2/ 2017 di Kem Bukit Perjuangan. Kg Chennah, Jelebu.

  Written on Khamis, 24 August 2017 22:48 Read more...
 • EKSPEDISI MENUJU PUNCAK 2017
  EKSPEDISI MENUJU PUNCAK 2017

  KUALA PILAH, 19 OGOS 2017 Ekspedisi Menuju Puncak 2017 anjuran kerajaan Negeri Sembilan dan Lembaga Pelancongan Negeri Sembilan (LPNS) telah diadakan di Gunung Angsi pada hari ini.

  Written on Ahad, 20 August 2017 02:42 Read more...
 • HIMPUNAN SKYRUNNER DOFE MALAYSIA SEMPENA NEGARAKU MERDEKA 2017 (MALAYSIA BOOK OF RECORD)
  HIMPUNAN SKYRUNNER DOFE MALAYSIA SEMPENA NEGARAKU MERDEKA 2017 (MALAYSIA BOOK OF RECORD)

  PAROI, 19 OGOS 2017 Program Himpunan Skyrunner anjuran Badan Operasi Anugerah Remaja Perdana atau DOFE (The Duke of Edinburgh’s International Awards) telah diadakan di Kompleks Belia dan Sukan Paroi, Negeri Sembilan pada hari ini.

  Written on Sabtu, 19 August 2017 23:37 Read more...
 • LAWATAN KE PERODUA SUBANG
  LAWATAN KE PERODUA SUBANG

   SUBANG, 15 OGOS 2017 Jabatan Teknologi Pengetukan Panel dan Semburan Cat Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuat satu lawatan industri ke Perodua Body & Paint di Subang pada hari ini.

  Written on Rabu, 16 August 2017 02:43 Read more...
 • DOA UNTUK MALAYSIA 2017
  DOA UNTUK MALAYSIA 2017

  PUTRAJAYA, 12 OGOS 2017 Program Doa Untuk Malaysia 2017 anjuran Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) Malaysia telah diadakan di Dataran Putra , Presint 1, Putrajaya pada hari ini.

  Written on Ahad, 13 August 2017 07:30 Read more...
 • BENGKEL SEMAKAN SEMULA DOKUMEN MS ISO 9001 : 2015 BERSAMA SIRIM STS
  BENGKEL SEMAKAN SEMULA DOKUMEN MS ISO 9001 : 2015 BERSAMA SIRIM STS

  CHEMBONG, 10 OGOS 2017 Pihak Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan Bengkel Semakan Semula Dokumen MS ISO 9001:2015 bersama SIRIM STS.

  Written on Khamis, 10 August 2017 09:14 Read more...
 • TAKLIMAT SEMPENA PROGRAM SKUAD INOVATIF JIRAN MUDA KRT TAMAN SEDIA RAJA ,CHEMBONG
  TAKLIMAT SEMPENA PROGRAM SKUAD INOVATIF JIRAN MUDA KRT TAMAN SEDIA RAJA ,CHEMBONG

  KOTA, 6 OGOS 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah diberi jemputan untuk memberi taklimat sempena Program Skuad Inovatif Jiran Muda KRT Taman Sedia Raja ,Chembong.

  Written on Ahad, 06 August 2017 09:02 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG SERTAI PAMERAN PROGRAM JELAJAH UPU BERSAMA MASYARAKAT ORANG ASLI
  IKTBN CHEMBONG SERTAI PAMERAN PROGRAM JELAJAH UPU BERSAMA MASYARAKAT ORANG ASLI

  JELEBU, 5 OGOS 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai Pameran sempena Program Jelajah UPU bersama masyarakat Orang Asli di Negeri Sembilan dan Melaka yang berlangsung di Sekolah Kebangsaan Putra (Orang Asli), Simpang Durian, Jelebu, Negeri Sembilan.

  Written on Sabtu, 05 August 2017 13:43 Read more...
 • PROGRAM GEMSTONE SMK DATO SEDIA RAJA
  PROGRAM GEMSTONE SMK DATO SEDIA RAJA

  CHEMBONG, 2 OGOS 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima kunjungan lawatan sambil belajar dari SMK Dato Sedia Raja pada hari ini.

  Written on Rabu, 02 August 2017 13:24 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG SERTAI PAMERAN PENDIDIKAN DAN KERJAYA 2017
  IKTBN CHEMBONG SERTAI PAMERAN PENDIDIKAN DAN KERJAYA 2017

  SEREMBAN, 26 JULAI 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai Pameran Pendidikan dan Kerjaya 2017 bersempena Program Hari Pendidikan dan Kerjaya yang berlangsung di SMK Bukit Kepayang, Seremban, Negeri Sembilan.

  Written on Rabu, 26 July 2017 15:40 Read more...
 • LAWATAN PEMANTAUAN PERLAKSANAAN KERJASAMA MERCEDES – FUSO KE IKTBN CHEMBONG
  LAWATAN PEMANTAUAN PERLAKSANAAN KERJASAMA MERCEDES – FUSO KE IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 25 JULAI 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima lawatan dari pegawai-pegawai Mercedes – Fuso pada hari ini.

  Written on Selasa, 25 July 2017 15:34 Read more...
 • CERAMAH AGAMA DI IKTBN CHEMBONG
  CERAMAH AGAMA DI IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 25 JULAI 2017 Satu Ceramah Agama anjuran Jawatankuasa Surau Al-Falah Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah diadakan bertempat di Surau Al-Falah, IKTBN Chembong.

  Written on Selasa, 25 July 2017 15:18 Read more...
 • MAJLIS MESRA AIDILFITRI DI IKTBN CHEMBONG
  MAJLIS MESRA AIDILFITRI DI IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 20 JULAI 2016 Majlis Mesra Aidilfitri peringkat Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah diadakan di Dewan Perdana IKTBN Chembong.

  Written on Khamis, 20 July 2017 14:36 Read more...
 • KURSUS SEMBELIHAN PATUH SYARAK (HALAL)
  KURSUS SEMBELIHAN PATUH SYARAK (HALAL)

  CHEMBONG, 19 JULAI 2017 Jawatankuasa Surau Al-Falah Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menganjurkan kursus sembelihan patuh syarak (halal). Peserta kursus terdiri daripada 20 orang pegawai dan 100 orang pelajar IKTBN Chembong.

  Written on Rabu, 19 July 2017 14:30 Read more...
 • PENDAFTARAN PELAJAR INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA CHEMBONG BAGI SESI JULAI 2017
  PENDAFTARAN PELAJAR INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA CHEMBONG BAGI SESI JULAI 2017

  CHEMBONG, 3 JULAI 2017 –  Pendaftaran dan pengambilan para pelajar Sesi 2/2017  Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Chembong telah diadakan bertempat di Makmal Komputer dan Dewan Perdana Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Chembong. 

  Written on Isnin, 03 July 2017 14:04 Read more...
 • PAMERAN PROMOSI IKTBN CHEMBONG DI HARI EKSPO PENDIDIKAN DAN KEUSAHAWANAN 2017
  PAMERAN PROMOSI IKTBN CHEMBONG DI HARI EKSPO PENDIDIKAN DAN KEUSAHAWANAN 2017

  TANJONG IPOH, 8 MEI Pasukan promosi Institut Kemahiran Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuka kaunter di Program Hari Ekspo Pendidikan & Keusahawanan 2017 anjuran Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Abdul Samad, Tanjong Ipoh, Negeri Sembilan.

  Written on Selasa, 09 May 2017 12:58 Read more...
 • KUNJUNG HORMAT KE BALAI UNDANG REMBAU
  KUNJUNG HORMAT KE BALAI UNDANG REMBAU

  CHEMBONG, 5 MEI 2017 Delegasi IKTBN Chembong yang dianggotai oleh gabungan barisan kepimpinan tertinggi baru dan lama iaitu mantan Pengarah Dr. Aruna binti Ismail @ Abd. Wahab, mantan Timbalan Pengarah Tuan Haji Abd Hamid bin Kasiman, Timbalan Pengarah baru Pn. Suriani binti Hasan dan Ketua Jabatan Automotif En. Faizal bin Jahafar telah membuat kunjung hormat kepada YTM Dato’ Lela Maharaja Dato’ Haji Muhamad Sharip bin Haji Othman, Dato’ Undang Luak Rembau bertempat di Balai Undang Rembau.

  Written on Sabtu, 06 May 2017 13:59 Read more...
 • LAWATAN SAMBIL BELAJAR SEKOLAH MENENENGAH KEBANGSAAN SERI AMPANGAN
  LAWATAN SAMBIL BELAJAR SEKOLAH MENENENGAH KEBANGSAAN SERI AMPANGAN

  CHEMBONG,18 APRIL 2017 -IKTBN Chembong menerima lawatan sambil belajar daripada Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Ampangan,Seramai 36 orang pelajar dan diiringi 2 orang guru yg turut serta didalam lawatan tersebut.Lawatan sambil belajar ini dapat memperkenalkan kepada pelajar-pelajar tersebut mengenai semua kursus yang terdapat di IKTBN Chembong ini. 

  Written on Selasa, 18 April 2017 19:02 Read more...
 • KURSUS PROSEDUR KUALITI MS ISO 9001 : 2015 IKTBN CHEMBONG
  KURSUS PROSEDUR KUALITI MS ISO 9001 : 2015 IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 3 FEBRUARI 2017 Pihak Pengurusan Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Chembong telah menganjurkan Kursus Prosedur Kualiti MS ISO 9001:2015. Kursus ini melibatkan penyertaan 21 orang pegawai dan kakitangan daripada bahagian Pengurusan, Latihan dan Hal Ehwal Pelajar.

  Written on Sabtu, 04 February 2017 14:24 Read more...
 • MAJLIS SAMBUTAN MAULIDUR RASUL 1438H / 2017M PERINGKAT DAERAH REMBAU
  MAJLIS SAMBUTAN MAULIDUR RASUL 1438H / 2017M PERINGKAT DAERAH REMBAU

  REMBAU, 3 FEBRUARI 2017 Majlis Sambutan Maulidur Rasul 1438H/2017M Peringkat Daerah Rembau, anjuran Pejabat Daerah dan Tanah Rembau telah diadakan bertempat di Padang Dataran Rembau. Program ini telah melibatkan penyertaan pegawai dan pelajar-pelajar Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Chembong. Pegawai dan para pelajar berjumlah 40 orang telah menyertai Majlis ini. Kontijen perarakan daripada IKTBN Chembong diketuai oleh Encik Mohd Khiri @ Khairi bin Ali, Timbalan Pengarah Hal Ehwal Pelajar dan Hj. Noorulhuda bin Hj. Abd Rahman, Ketua Unit Bina Insan IKTBN Chembong. Program yang dilaksanakan bermula pada jam 7.00 pagi hingga 11.00 pagi ini turut melibatkan Jabatan dan Agensi sekitar daerah Rembau.

  Written on Jumaat, 03 February 2017 15:05 Read more...
 • MAJLIS PENUTUPAN MINGGU PARADIGMA, AMANAT TAHUN BARU DAN PENYERAHAN PELAJAR BARU BAGI SESI 2017
  MAJLIS PENUTUPAN MINGGU PARADIGMA, AMANAT TAHUN BARU DAN PENYERAHAN PELAJAR BARU BAGI SESI 2017

  CHEMBONG, 16 JANUARI 2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Chembong telah menganjurkan majlis amanat tahun baru dan penutupan minggu paradigma serta penyerahan pelajar bagi sesi 1/2017. Majlis ini bertempat di Dewan Perdana dan dihadiri oleh semua pegawai, kakitangan serta pelajar dan dirasmikan oleh Timbalan Pengarah iaitu Tuan Haji Abdul Hamid Bin Kasiman.

  Written on Isnin, 02 January 2017 23:24 Read more...
 • PENDAFTARAN PELAJAR INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA CHEMBONG BAGI SESI JANUARI 2017
  PENDAFTARAN PELAJAR INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA CHEMBONG BAGI SESI JANUARI 2017

  CHEMBONG, 9 JANUARI 2017 Pendaftaran dan pengambilan para pelajar Sesi 1/2017 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Chembong telah diadakan bertempat di Makmal Komputer dan Dewan Perdana Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Chembong.

  Written on Selasa, 10 January 2017 11:51 Read more...
 • MAJLIS APRESIASI DAN MAJLIS LAMBAIAN KASIH "SESAAT BERSAMA SEABAD TERASA”
  MAJLIS APRESIASI DAN MAJLIS LAMBAIAN KASIH "SESAAT BERSAMA SEABAD TERASA”

  SEREMBAN, 6 JANUARI Majlis Apresiasi dan Lambaian Kasih "Sesaat Bersama Seabad Terasa” telah berjaya dianjurkan oleh pihak Kelab Keluarga Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Chembong bertempat di Allson Klana, Seremban. Majlis yang diadakan bertemakan “shine and bright” ini bukan sahaja melibatkan kehadiran kakitangan Institut dan ahli keluarga, malah turut mengundang kakitangan dan pegawai Institut ini yang telah menyambung pengajian dan banyak memberi sumbangan kepada pihak Institut. Keseluruhan kehadiran pada majlis ini adalah berjumlah 300 orang.

  Written on Sabtu, 07 January 2017 08:00 Read more...
 • BENGKEL BUSINESS PLAN 2017 IKTBN CHEMBONG
  BENGKEL BUSINESS PLAN 2017 IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 5 JANUARI 2017 Pihak Pengurusan Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Chembong telah menganjurkan Bengkel Business Plan 2017. Bengkel ini diadakan dengan jayanya melibatkan penyertaan 24 orang termasuk pegawai dan kakitangan Institut terdiri daripada bahagian Pengurusan, Latihan dan Hal Ehwal Pelajar. Bengkel ini bermula jam 8.30 pagi hingga 5.00 petang bertempat di Makmal Komputer IKTBN Chembong.

  Written on Jumaat, 06 January 2017 11:42 Read more...
 • PROGRAM NEGERI SEMBILAN BERSELAWAT
  PROGRAM NEGERI SEMBILAN BERSELAWAT

  PAROI, 16 DISEMBER Program Negeri Sembilan Berselawat sempena Majlis Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Negeri Tahun 1438H/2016M telah diadakan di Kompleks Belia dan Sukan, Paroi (KOMBES) pada hari ini.

  Written on Sabtu, 17 December 2016 11:35 Read more...
 • PEPERIKSAAN AKHIR SESI 2/2016 IKTBN CHEMBONG
  PEPERIKSAAN AKHIR SESI 2/2016 IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 8 DISEMBER Peperiksaan Akhir pelajar Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah berlangsung bermula 8 hingga 23 Disember 2016. Peperiksaan Akhir IKTBN/IKBN Sesi 2/2016 melibatkan verifikasi portfolio, peperiksaan teori dan peperiksaan amali.

  Written on Khamis, 08 December 2016 11:26 Read more...
 • PROGRAM KESELAMATAN JALAN RAYA “STOP THE CRASH”
  PROGRAM KESELAMATAN JALAN RAYA “STOP THE CRASH”

  SEPANG, 30 NOVEMBER Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai satu program keselamatan jalan raya “ Stop The Crash. Seramai 41 orang pelajar serta 3 orang pegawai telah menyertai program yang diadakan di Sepang International Circuit (SIC).

  Written on Rabu, 30 November 2016 11:11 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG SERTAI PERTANDINGAN "UNIKL ROBATTLE COMPETITION"
  IKTBN CHEMBONG SERTAI PERTANDINGAN "UNIKL ROBATTLE COMPETITION"

  BANGI, 26 NOVEMBER Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menghantar satu pasukan untuk menyertai Pertandingan Robattle Competition 2016 anjuran UniKL Bangi, Selangor. Pasukan yang diberi nama Warigh Warrior ini telah memberi cabaran sengit dalam pertandingan ini. Sekalung penghargaan dan pujian harus diberikan kepada pasukan ini dan diharap dapat teruskan usaha dalam menghasilkan robot yang lebih baik di pertandingan akan datang.

  Written on Sabtu, 26 November 2016 11:21 Read more...
 • PROMOSI IKTBN CHEMBONG DI PROGRAM GERBANG KERJAYA IKTBN ALOR GAJAH, MELAKA
  PROMOSI IKTBN CHEMBONG DI PROGRAM GERBANG KERJAYA IKTBN ALOR GAJAH, MELAKA

  ALOR GAJAH, 16 NOVEMBER Team Promosi IKTBN Chembong telah membuka ‘booth’ pameran di Program Gerbang Kerjaya IKTBN Alor Gajah, Melaka. Seramai 2 orang staf dan 3 orang pelajar IKTBN Chembong telah terlibat dalam promosi ini.

  Written on Rabu, 16 November 2016 11:00 Read more...
 • PERHIMPUNAN MESRA BULANAN “MELESTARIKAN ALAM SEKITAR”
  PERHIMPUNAN MESRA BULANAN “MELESTARIKAN ALAM SEKITAR”

  CHEMBONG, 14 NOVEMBER Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menganjurkan Perhimpunan Mesra Bulanan bertemakan “Melestarikan Alam Sekitar”. Perhimpunan ini dimulakan dengan senamrobik dan disusuli dengan ucapan Pengarah IKTBN Chembong, Dr Aruna Binti Ismail @ Abd Wahab. Aktiviti diteruskan dengan acara gotong royong penanaman pokok. Tanhiah dan syabas atas komitmen semua pelajar dan staf yang terlibat dalam program ini.

  Written on Sabtu, 14 January 2017 10:41 Read more...
 • PROGRAM CITRA IBADAH
  PROGRAM CITRA IBADAH

  CHEMBONG, 13 NOVEMBER Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan Program Citra Ibadah Cintai Al- Quran di Kem Bina Negara Alor Gajah Melaka pada 11 November 2016 hingga 13 Nov 2016. Program ini melibatkan 100 orang pelajar, 10 orang fasilitator dan 5 orang Urus setia .Program ini telah berjaya mencapai objektif dalam memberi pendedahan kepada para pelajar tentang pentingnya memahami dan menghafal Al-Quran.

  Written on Ahad, 13 November 2016 10:34 Read more...
 • MAJLIS SAMBUTAN MAAL HIJRAH PERINGKAT DAERAH REMBAU
  MAJLIS SAMBUTAN MAAL HIJRAH PERINGKAT DAERAH REMBAU

  CHEMBONG, 11 NOVEMBER Majlis Sambutan Maal Hijrah Peringkat Daerah Rembau Tahun 1438H/2016M di Masjid Jamek An-Nur Rembau. Program dirasmikan oleh Y.T.M Dato' Lela Maharaja Dato' Haji Muhamad Sharip bin Haji Othman, Undang Luak Rembau.

  Written on Jumaat, 11 November 2016 10:28 Read more...
 • PROGRAM KURSUS TABUNG AMANAH
  PROGRAM KURSUS TABUNG AMANAH

  CHEMBONG, 3 NOVEMBER Program Kursus Tabung Amanah, Kursus Asas Juruperancah yang telah berlangsung selama 6 minggu di Insitut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong. Peserta Program dari HAT seramai 32 orang telah tamat latihan dengan jayanya pada 3/11/2016. Tahniah dan syabas diucapkan kepada semua peserta.

  Written on Jumaat, 04 November 2016 10:18 Read more...
 • PROGRAM KESELAMATAN DAN KESIHATAN PEKERJAAN 2016
  PROGRAM KESELAMATAN DAN KESIHATAN PEKERJAAN 2016

  CHEMBONG, 3 NOVEMBERInstitut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menganjurkan Program Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan 2016 pada hari ini. Program ini telah dirasmikan oleh Pengarah IKTBN Chembomg, Dr Aruna Binti Ismail@Abd Wahab. Pengisian Program ini dimulakan dengan sesi taklimat oleh Jabatan Keselamatan Kesihatan Pekerjaan dan disusuli dengan sesi taklimat keselamatan oleh Jabatan Bomba dan Penyelamat. Pada sebelah petang turut diadakan satu Sesi Amali Teknik Pemadaman Kebakaran bersama BOMBA.

  Written on Khamis, 03 November 2016 09:42 Read more...
 • KURSUS ISO 9001 : 2015 (SIRI 2)
  KURSUS ISO 9001 : 2015 (SIRI 2)

  CHEMBONG, 27 OKTOBERKursus ISO 9001 : 2015 (Siri 2) telah diadakan di Makmal Komputer Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong. Kursus ini adalah kesinambungan dari Kursus ISO 9001: 2015 (Siri 1) yang telah dijalankan pada 17 Ogos yang lalu.

  Written on Khamis, 27 October 2016 08:01 Read more...
 • LAWATAN SMK JELAI KE IKTBN CHEMBONG
  LAWATAN SMK JELAI KE IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 27 OKTOBERInstitut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong menerima kunjungan lawatan sambil belajar dari SMK Jelai. Lawatan melibatkan 40 orang pelajar dan 4 orang guru pengiring. Para guru dan pelajar telah diberikan taklimat oleh pegawai dari IKTBN Chembong, Faizal Bin Jahafar dan Mohammad Noor Fekri Bin Abu Kari. Seterusnya para guru dan pelajar telah dibawa melawat ke bengkel-bengkel Automotif dan Awam bagi melihat sendiri latihan kemahiran yang terdapat di IKTBN Chembong.

  Written on Jumaat, 28 October 2016 07:51 Read more...
 • HARI USAHAWAN, HARI TERBUKA DAN PROGRAM GERBANG KERJAYA 2016
  HARI USAHAWAN, HARI TERBUKA DAN PROGRAM GERBANG KERJAYA 2016

  CHEMBONG, 25 OKTOBERInstitut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menganjurkan Hari Usahawan, Hari Terbuka dan Program Gerbang Kerjaya bertempat di Dewan IKTBN Chembong pada hari ini

  Written on Rabu, 26 October 2016 07:33 Read more...
 • KURSUS PERTOLONGAN CEMAS BERSAMA PASUKAN PENYELAMAT ELITE BENCANA MALAYSIA (ELITE MEDIC SQUAD)

  CHEMBONG, 24 OKTOBERInstitut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menganjurkan Kursus Pertolongan Cemas bersama Pasukan Penyelamat Elite Bencana Malaysia (Elite Medic Squad) bertempat di Dewan Kuliah IKTBN Chembong.

  Written on Selasa, 25 October 2016 07:58 Read more...
 • KEM BAKAT BADMINTON KBS PERINGKAT NEGERI SEMBILAN
  KEM BAKAT BADMINTON KBS PERINGKAT NEGERI SEMBILAN

  Chembong, 23 Oktober – Program Kem Bakat Badminton KBS Peringkat Negeri Sembilan telah berlangsung pada 21 – 23 Oktober 2016 di Dewan Perdana, IKTBN Chembong.

  Written on Ahad, 23 October 2016 16:06 Read more...
 • FORUM INOVASI BELIA

  SEREMBAN, 18 OKTOBER – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menghantar 9 orang pelajar serta 2 orang pegawai sebagai peserta Forum Inovasi Belia di Wisma Negeri sempena Minggu Inovasi Peringkat Negeri Sembilan Tahun 2016. Program ini dirasmikan oleh YAB Dato' Seri Utama Haji Mohamad Bin Haji Hasan, Menteri Besar Negeri Sembilan.

  Laporan   : Jawatankuasa Portal IKTBN Chembong

   

  Written on Rabu, 19 October 2016 07:58
 • SEMINAR AUTOMOTIF 2016
  SEMINAR AUTOMOTIF 2016

  CHERAS, 18 OKTOBER - Berlangsungnya program Seminar Automotif 2016 anjuran bersama Kementerian Belia dan Sukan (KBS), Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK) dan Malaysia Automotive Institute (MAI).

  Written on Rabu, 19 October 2016 07:47 Read more...
 • PROGRAM BOOTCAMP EUSAHAWAN
  PROGRAM BOOTCAMP EUSAHAWAN

  CHEMBONG, 15 OKTOBER – Program Bootcamp eUsahawan anjuran MDEC telah diadakan di Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong pada hari ini.

  Written on Sabtu, 15 October 2016 16:00 Read more...
 • MAJLIS PENYERAHAN BENDERA
  MAJLIS PENYERAHAN BENDERA

  CHEMBONG, 14 OKTOBER - Majlis Penyerahan Bendera kepada Kontinjen Sukan Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong yang akan bertanding di IKBN Naka.

  Written on Sabtu, 15 October 2016 00:02 Read more...
 • FESTIVAL PENDIDIKAN DAN KEUSAHAWANAN BERASASKAN INDUSTRI (IOEEE2016) KOLEJ KEMAHIRAN TINGGI MARA KUANTAN
  FESTIVAL PENDIDIKAN DAN KEUSAHAWANAN BERASASKAN INDUSTRI (IOEEE2016) KOLEJ KEMAHIRAN TINGGI MARA KUANTAN

  KUANTAN, 14 OKTOBER 2016 - IKTBN Tamiya Team , IKTBN Chembong telah menyertai Festival Pendidikan dan Keusahawanan Berasaskan Industri (IOEEE2016) Kolej Kemahiran Tinggi MARA Kuantan.

  Written on Jumaat, 14 October 2016 23:24 Read more...
 • PROGRAM TEMUDUGA KERJAYA SKIM LATIHAN 1MALAYSIA PERINGKAT ZON SELATAN
  PROGRAM TEMUDUGA KERJAYA SKIM LATIHAN 1MALAYSIA PERINGKAT ZON SELATAN

  JOHOR BHARU, 13 OKTOBER – Satu Program Temuduga Kerjaya Skim Latihan 1Malaysia Peringkat Zon Selatan telah diadakan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Persada Johor, Johor Bahru, Johor.

  Written on Khamis, 13 October 2016 20:09 Read more...
 • MAJLIS PENUTUP PROGRAM LATIHAN INDUSTRI PELAJAR POLYTECH TEDC BANDUNG
  MAJLIS PENUTUP PROGRAM LATIHAN INDUSTRI PELAJAR POLYTECH TEDC BANDUNG

  PORT DICKSON, 12 OKTOBER - Di sini berlangsungnya Majlis Penutup Program Latihan Industri Pelajar Polytech TEDC Bandung.

  Written on Rabu, 12 October 2016 19:32 Read more...
 • LAWATAN KE MULTICO (M) SDN BHD.
  LAWATAN KE MULTICO (M) SDN BHD.

  BANGI, 12 OKTOBER Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah membuat satu  lawatan industri ke Multico (M) Sdn Bhd.

  Written on Rabu, 12 October 2016 19:10 Read more...
 • SAMBUTAN HARI SUKAN NEGARA 2016
  SAMBUTAN HARI SUKAN NEGARA 2016

  TAMPIN, 8 OKTOBER – IKTBN Chembong telah menghantar kontinjen untuk menyertai Sambutan Hari Sukan Negara 2016 Peringkat Negeri Sembilan

  Written on Sabtu, 08 October 2016 16:11 Read more...
 • LAWATAN IKEM KEM MAHKOTA KLUANG KE IKTBN CHEMBONG
  LAWATAN IKEM KEM MAHKOTA KLUANG KE IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 27 SEPTEMBER 2016 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menerima lawatan dari Institut Kejuruteraan Medan Tentera Darat (IKEM) Kem Mahkota Kluang.

  Written on Selasa, 27 September 2016 23:20 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG SERTAI KARNIVAL DAN EKSPO KEMAHIRAN KEBANGSAAN (KEKK) 2016

  SERDANG, 26 SEPTEMBER 2016 Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menghadiri Karnival dan Ekspo Kemahiran Kebangsaan (KEKK) 2016 bertempat di Malaysia Agro Exposition Park (MAEPS), Serdang, Selangor pada 24 September 2016 hingga 26 September 2016.

  Written on Isnin, 26 September 2016 23:16 Read more...
 • KURSUS KETUA KREW KELANA (4K) SEM JUL 2016 IKTBN CHEMBONG
  KURSUS KETUA KREW KELANA (4K) SEM JUL 2016 IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 25 SEPTEMBER 2016 – Persatuan Pengakap Malaysia Daerah Kumpulan Latihan Kelanasiswa Malaysia (KLKM) IKTBN Chembong telah menganjurkan Kursus Ketua Krew Kelana (4K) Sem Julai 2016 pada 23 September 2016 hingga 25 September 2016 bertempat di Taman Rimba Komanwel Rawang, Selangor.

  Written on Ahad, 25 September 2016 23:13 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG SERTAI MAJLIS SAMBUTAN ATLET PARALIMPIK
  IKTBN CHEMBONG SERTAI MAJLIS SAMBUTAN ATLET PARALIMPIK

  KUALA LUMPUR, 22 SEPTEMBER 2016 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai Majlis Sambutan Atlet Paralimpik yang dianjurkan oleh Kementerian Belia dan Sukan Malaysia hari ini.

  Written on Khamis, 22 September 2016 23:11 Read more...
 • KERJASAMA STRATEGIK PELAJAR POLITEKNIK TEDC BANDUNG KE IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 21 SEPTEMBER 2016 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong hari ini telah menerima seramai 16 orang pelajar Politeknik TEDC Bandung, Indonesia hasil daripada kerjasama strategik Kementerian Belia dan Sukan Malaysia dengan Kementerian Pemuda dan Olahraga, Indonesia.

  Written on Rabu, 21 September 2016 23:09 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG SERTAI PROGRAM FITMALAYSIA
  IKTBN CHEMBONG SERTAI PROGRAM FITMALAYSIA

  REMBAU, 4 SEPTEMBER 2016 – Program FitMalaysia Negeri Sembilan 2016 yang dikelolakan oleh Kementerian Belia dan Sukan telah diadakan di padang Rembau pada 4 September 2016.

  Written on Ahad, 04 September 2016 23:07 Read more...
 • PROGRAM SUKAN IKTBN CHEMBONG 2016
  PROGRAM SUKAN IKTBN CHEMBONG 2016

  CHEMBONG, 3 SEPTEMBER 2016 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan Program Sukan IKTBN Chembong pada 3 September 2016.

  Written on Sabtu, 03 September 2016 22:55 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG SERTAI PERBARISAN HARI KEBANGSAAN PERINGKAT NEGERI SEMBILAN
  IKTBN CHEMBONG SERTAI PERBARISAN HARI KEBANGSAAN PERINGKAT NEGERI SEMBILAN

  SEREMBAN, 31 OGOS 2016 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menyertai Perbarisan Hari Kebangsaan Peringkat Negeri Sembilan sempena sambutan Hari Kemerdekaan di padang MPS, Seremban, Negeri Sembilan.

  Written on Rabu, 31 August 2016 22:34 Read more...
 • SAMBUTAN HARI KEMERDEKAAN DI IKTBN CHEMBONG
  SAMBUTAN HARI KEMERDEKAAN DI IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 29 OGOS 2016 – Sambutan Hari Kemerdekaantelah diadakan di Dewan Perdana, Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong.

  Written on Isnin, 29 August 2016 22:32 Read more...
 • TAKLIMAT SUBJEK UMUM DI IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 26 OGOS 2016 – Taklimat Penilaian Kendiri dan Peperiksaan bagi Subjek Umum telah berlangsung di Bilik Kuliah Pusat Sumber, Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong.

  Written on Jumaat, 26 August 2016 22:30 Read more...
 • HARI ANUGERAH INOVASI 2016 IKTBN CHEMBONG
  HARI ANUGERAH INOVASI 2016 IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 23 OGOS 2016 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan Hari Anugerah Inovasi 2016.

  Written on Selasa, 23 August 2016 22:24 Read more...
 • PROGRAM PENDIDIKAN AL-QURAN NEURO NADI AL-BAGHDADI
  PROGRAM PENDIDIKAN AL-QURAN NEURO NADI AL-BAGHDADI

  CHEMBONG, 19 OGOS 2016 – Jawatankuasa Surau Al-Falah Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menganjurkan satu program Pendidikan Al-Quran Neuro Nadi Al-Baghdadi.

  Written on Jumaat, 19 August 2016 22:03 Read more...
 • IKTBN CHEMBONG SERTAI PERTANDINGAN MJII ROBOFIGHTO 2016
  IKTBN CHEMBONG SERTAI PERTANDINGAN MJII ROBOFIGHTO 2016

  CHEMBONG, 14 OGOS 2016 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menghantar satu pasukan untuk menyertai Pertandingan MJII Robofighto 2016 anjuran MJII Beranang, Selangor.

  Written on Ahad, 14 August 2016 22:00 Read more...
 • CERAMAH PERDANA DI IKTBN CHEMBONG
  CERAMAH PERDANA DI IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 12 OGOS 2016 – Jawatankuasa Surau Al-Falah Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menganjurkan ceramah perdana yang telah disampaikan oleh penceramah Shamsul Ghau Ghau.

  Written on Jumaat, 12 August 2016 21:58 Read more...
 • SEMINAR PENGENALAN CUDBAS DI IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 10 OGOS 2016 – Seminar Pengenalan Asas Curriculum Development Based On Vocational Ability Structure (CUDBAS) telah berlangsung di Bilik Kuliah Pusat Sumber, Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong pada 10 Ogos 2016 yang lalu.

  Written on Rabu, 10 August 2016 20:26 Read more...
 • PERLAWANAN PERSAHABATAN ANTARA INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA (IKTBN CHEMBONG) DAN INSTITUT KEMAHIRAN BELIA NEGARA (IKBN) MIRI
  PERLAWANAN PERSAHABATAN ANTARA INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA (IKTBN CHEMBONG) DAN INSTITUT KEMAHIRAN BELIA NEGARA (IKBN) MIRI

  CHEMBONG, 9 OGOS 2016 – Satu perlawanan persahabatan telah diadakan antara Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong dan Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Miri.

  Written on Selasa, 09 August 2016 22:17 Read more...
 • KURSUS JANGKA PENDEK DI IKTBN CHEMBONG
  KURSUS JANGKA PENDEK DI IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 1 OGOS 2016 -  Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menganjurkan Kursus Periodical Maintenance Dan Asas Senggaraan Kenderaan Pacuan Empat Roda bermula 1 Ogos hingga 5 Ogos 2016.

  Written on Sabtu, 06 August 2016 00:26 Read more...
 • LAWATAN PENANDA ARAS EKSA
  LAWATAN PENANDA ARAS EKSA

  CHEMBONG, 28 JULAI 2016 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah mengadakan lawatan penanda aras EKSA ke Institut Pengurusan Kesihatan (IPK) di Bangsar, Kuala Lumpur.

  Written on Jumaat, 29 July 2016 00:24 Read more...
 • BENGKEL PEMBANGUNAN RUMBLE ROBOT
  BENGKEL PEMBANGUNAN RUMBLE ROBOT

  CHEMBONG, 28 JULAI 2016 – Kelab Inovasi & Rekacipta bersama Pasukan Robotik Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menganjurkan Bengkel Pembangunan Rumble Robot pada 27 hingga 28 Julai 2016.

  Written on Jumaat, 29 July 2016 00:16 Read more...
 • SAMBUTAN AIDILFITRI DI IKTBN CHEMBONG
  SAMBUTAN AIDILFITRI DI IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 21 JULAI 2016 - Sambutan Aidilfitri peringkat Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah diadakan di Dewan Perdana IKTBN Chembong.

  Written on Khamis, 21 July 2016 23:56 Read more...
 • KURSUS SEMBELIHAN PATUH SYARAK (HALAL)
  KURSUS SEMBELIHAN PATUH SYARAK (HALAL)

  CHEMBONG, 20 JULAI 2016 – Jawatankuasa Surau Al-Falah Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menganjurkan kursus sembelihan patuh syarak (halal).

  Written on Khamis, 21 July 2016 00:39 Read more...
 • PENDAFTARAN PELAJAR SESI 2/2016 IKTBN CHEMBONG
  PENDAFTARAN PELAJAR SESI 2/2016 IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 11 JULAI 2016 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong menerima kehadiran pelajar baharu bagi sesi pendaftaran sesi 2/2016. Pendaftaran pada kali ini adalah sedikit berbeza berbanding sebelum ini kerana sistem eKampus telah diperkenalkan dan digunakan buat kali pertama.

  Written on Isnin, 11 July 2016 23:28 Read more...
 • PEPERIKSAAN AKHIR SESI 1/2016 IKTBN CHEMBONG
  PEPERIKSAAN AKHIR SESI 1/2016 IKTBN CHEMBONG

  CHEMBONG, 24 JUN 2016 – Peperiksaan Akhir pelajar Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah berlangsung bermula 13 hingga 24 Jun 2016. Peperiksaan Akhir IKTBN/IKBN Sesi 1/2016 melibatkan verifikasi portfolio, peperiksaan teori dan peperiksaan amali.

  Written on Jumaat, 24 June 2016 23:22 Read more...