Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 

LALUAN KERJAYA ANDA

14 Bidang Pengkhususan

Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia (BPKB) melalui Institusi Latihan Kemahiran Belia dan Sukan (ILKBS) menawarkan latihan amali serta praktikal bagi menyediakan golongan belia dengan kemahiran-kemahiran yang diperlukan untuk terus menyertai kerjaya terpilih setelah tamat pengajian.
Laman portal ini dibangunkan untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik dengan membekalkan maklumat terkini berkaitan dengan informasi umum dan berita semasa Institusi Latihan Kemahiran Belia dan Sukan (ILKBS). Melalui laman portal ini juga, pelbagai maklumat dapat disediakan kepada tiga golongan pengunjung utama iaitu orang awam, calon pelajar ILKBS dan pihak industri bakal majikan pelajar IKBN. Bagi calon pelajar ILKBS, calon boleh memulakan carian maklumat berdasarkan minat dan kecenderungan cabang laluan kerjaya yang diminati dan seterusnya mendapatkan maklumat lanjut mengenai kursus serta ILKBS yang menawarkan kursus tersebut. Manakala, majikan dengan mudah boleh mendapatkan maklumat tentang ILKBS serta bidang latihan kemahiran dan persijilan yang berkaitan industri mereka. Direktori Pegawai yang hendak dihubungi juga disediakan untuk memudahkan pengunjung laman portal ini membuat rujukan lanjut. Diharapkan pengunjung selesa melayari laman portal yang berinformasi ini. Bahagian ini juga mengalu-alukan sebarang aduan dan pertanyaan dan boleh menghubungi kami pada bila-bila masa samada ada melalui panggilan telefon atau emel. Maklumbalas dan cadangan yang berguna untuk kebaikan Bahagian ini sangatlah dihargai.

KISAH

KEJAYAAN

IKBN

IKBN Transformasi

Institusi

Latihan

map
 
Jitra
 
Naka
 
Bachok
 
Pekan
 
Sepang
 
Pagoh
 
Miri

Liputan meluas seluruh Malaysia dengan

22 Institusi

Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN)

PERLIS

KEDAH

PERAK

TERENGGANU

PAHANG

SELANGOR

JOHOR

SARAWAK

SABAH

Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN)

PULAU PINANG

KELANTAN

SELANGOR

NEGERI SEMBILAN

MELAKA

JOHOR

Akademi Kemahiran Belia Golf (AKBG)

SELANGOR

30 Nov,2021- Kuala Perlis,Perlis, Pihak IKBN Kuala Perlis amatlah berterima kasih dan mengalu-alukan kedatangan YAB Dato’ Seri Azlan Man (Menteri Besar Perlis) untuk menyempurnakan majlis konvokesyen tersebut.Di antara yang turut hadir bersama ialah YB Tn.Hamizan Bin Hassan dan YB Pn.Roziena Binti Ahmad,Ahli Mesyuarat Kerajaan Negeri Perlis,Yang Berusaha En.Mohd Iqbal Bin Mohd Noor,Pengarah Kemahiran,Bahagian Pembangunan Kemahiran,Kementerian Belia dan Sukan Malaysia dan En.Zurihanmi Bin Zakariya,Pengarah IKBN Kuala Perlis,Perlis.

Majlis konvokesyen IKBN Kuala Perlis 2021 diadakan di Dewan Utama IKBN Kuala Perlis dengan mematuhi SOP yang disyorkan demi kebaikan bersama. Pada majlis ini, seramai 144 graduan berjaya menamatkan pengajian dengan jayanya meliputi bidang penyelenggaraan marin, penyelenggaraan kereta, kenderaan perdagangan, jentera berat, semburan cat, automotif, lukisan senibina dan scaffolding.Sekalung tahniah untuk semua graduan yang telah berjaya menamatkan pengajian.selamat maju jaya dan berbaktilah demi agama,bangsa dan negara tercinta ini.

BERITA

ILKBS

September 2022
Ahd Isn Sel Rab Kha Jum Sab
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

HUBUNGI

KAMI

 

Ada sebarang aduan atau maklum balas? Kami sedia membantu anda.


Nama*
Emel
Nombor Telefon:*
Mesej*
Recaptcha Word Verification: