Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Isnin, 14 August 2017 10:15

LAWATAN PENANDA ARAS EKSA 2017 IKTBN BACHOK KE IKBN SERI ISKANDAR

Written by
Rate this item
(0 votes)

EKSA

Bachok, 13 Ogos 2017 -     Pada hari Rabu (09 Ogos 2017) yang lepas, Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Bachok telah mengadakan satu lawatan penanda aras Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) ke Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Seri Iskandar, Perak.

IKBN Seri Iskandar yang telah dianugerahkan dengan tahap cemerlang dalam pelaksanaan EKSA pada 15 November 2015 oleh Unit Pemodenan Tadbiran Dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MaMPU) menyambut baik lawatan dari IKTBN Bachok.

Sepanjang lawatan selama satu hari itu, pegawai- pegawai IKBN Seri Iskandar tidak lokek dalam berkongsi ilmu berkenaan EKSA. Di samping penerangan mengenai cara pelaksanaan, pegawai-pegawai IKTBN Bachok juga turut dibawa melihat sekitar kawasan IKBN Seri Iskandar, dalam memberi gambaran yang lebih jelas sebagai panduan.

Hasrat ketua penyelaras lawatan IKTBN Bachok, Encik Mohd Nasri Bin Ismail mengharapkan agar lawatan yang dijalankan dan hasil penerangan daripada IKBN Seri Iskandar dapat meningkatkan lagi input kepada pihak IKTBN Bachok dalam melaksanakan dan menjayakan EKSA ditempat sendiri nanti.

 

Disediakan Oleh : Mohd Luqman Bin Nazari ( IKTBN BACHOK )
Disunting Oleh : Mohd Rizal Bin Mat Zin ( IKTBN BACHOK )

Read 7260 times Last modified on Isnin, 14 August 2017 10:24
 
Find us on Facebook
Follow Us