Print this page
Selasa, 24 October 2017 09:34

PELAJAR IKTBN BACHOK JADI PILIHAN SYARIKAT PERODUA

Written by
Rate this item
(0 votes)

Bachok, 24 Oktober 2017– Pada 23 Oktober 2017 (Semalam) pihak syarikat Perodua telah menghantar 02 orang pegawai dari Jabatan Pengurusan Modal Insan, Perodua Sales Sdn Bhd telah hadir ke IKTBN Bachok bagi mencari pelajar-pelajar yang layak bagi mengikuti program Latihan Teknikal Perantis (Apprentice) di syarikat mereka bagi sesi pengambilan Januari 2018.

Seramai 17 orang pelajar dari jurusan Teknologi Automotif (Semburan Cat) tahap 1 dan 10 orang pelajar lepasan IKTBN Bachok telah ditemuduga oleh pihak syarikat. Sebelum ditemuduga pelajar dikehendaki menjalani ujian bertulis terlebih dahulu. Hanya yang benar-benar layak sahaja akan dipanggil untuk program Latihan Teknikal Perantis (Apprentice).

Keputusan temuduga dijangka diketahui dalam masa terdekat bagi membolehkan pelajar-pelajar yang terpilih membuat persediaan awal. Pihak IKTBN Bachok amat berbesar hati kerana walaupun pelajar masih belum menamatkan pengajian pihak syarikat Perodua telah menunjukkan minat untuk mendapatkan pelajar bagi bekerja dengan mereka.Seperti yang sedia maklum syarikat Perodua merupakan syarikat pengeluar kereta nasional yang terkenal di Malaysia, ia menjadi kebanggan kepada pihak IKTBN Bachok kerana menjadi pilihan syarikat untuk mendapatkan pekerja separuh mahir dalam bidang Automotif.

pero1  pero2

Disediakan Oleh : Mohd Rizal Bin Mat Zin

Disunting Oleh : Mohd Rizal Bin Mat Zin

Read 6109 times Last modified on Selasa, 24 October 2017 09:41
Find us on Facebook
Follow Us