Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Khamis, 07 June 2018 11:28

PEPERIKSAAN AKHIR SESI 1/2018

Written by
Rate this item
(0 votes)

IKBN BUKIT MERTAJAM– Seramai 350 orang calon pelatih IKBN Bukit Mertajam telah menduduki Peperiksaan Akhir bagi sesi Januari 2018 sedang berlangsung di Dewan Perdana, IKBN Bukit mertajam.

Peperiksaan akhir bagi sesi Jun 2018 kali ini telah bermula pada 4 Jun 2018 sehingga 08 Jun 2018 serta peperiksaan dilaksanakan serentak bagi seluruh ILKBS se-Malaysia.

Menurut kenyataan Cawangan Penyelarasan Kawalan & Kualiti (CPKK) IKBN Bukit Mertajam daripada jumlah calon yang menduduki peperiksaan akhir merupakan pelatih-pelatih daripada pelbagai kursus, antaranya Penjaga Jentera Elektrik, Pendawaian Elektrik, Mekanikal Industri, Mekatronik dan lain-lain lagi.

“Seramai 50 orang petugas peperiksaan telah dilantik bagi memastikan peperiksaan berjalan lancar dan keputusan dapat diumumkan seperti dijadualkan, “ jelas kenyataan itu.

Cawangan Penyelarasan Kawalan & Kualiti (CPKK) mengingatkan semua calon agar merujuk kepada Jadual Waktu Peperiksaan untuk maklumat mengenai masa peperiksaan serta arahan dan peraturan-peraturan yang perlu dipatuhi semasa peperiksaan berlansung.

Calon juga diingatkan supaya membawa kad pengenalan dan kad pelajar serta keperluan masing-masing ke pusat peperiksaan bagi memastikan pengurusan dan pengendalian peperiksaan berjalan lancar.

Read 4889 times Last modified on Sabtu, 09 June 2018 16:50
 
Find us on Facebook
Follow Us