Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Rabu, 13 June 2018 00:54

Perutusan Hari Raya Aidilfitri 2018 bersama dengan pengarah IKTBN Bukit Mertajam

Written by
Rate this item
(0 votes)

Bukit Mertajam 12 jun 2018 - Satu perjumpaan diantara Pengarah Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Bukit Mertajam (BM) dengan Staff telah berlangsung di Auditorium IKTBN BM.

Dalam sesi perjumpaan tersebut, pengarah IKTBN Bukit Mertajam meluahkan rasa berterima kasih di atas komitmen yang diberikan untuk menjayakan program di IKTBN BM sepanjang sesi 1/2018 ini.

Dalam perjumpaan tersebut juga, Pengarah IKTBN Bukit Mertajam menzahirkan kesyukuran ke hadrat Allah S.W.T. kerana kita semua dapat menyempurnakan ibadah puasa dan menghadapi bulan Ramadhan yang penuh keberkatan dan kemuliaan dengan bermujahadah dan bermuhasabah diri, sementara bulan Syawal mula melabuhkan dirinya. Dalam kesibukan melaksanakan tugasan masing-masing, diharap agar sambutan Aidilfitri pada tahun ini disambut dengan meriah oleh semua warga IKTBN Bukit Mertajam tanpa mengira pangkat, usia dan bangsa. Aidilfitri adalah hari kita menyambut kemenangan dan sebagai ganjaran kepada mereka yang sabar dan taat beribadah sepanjang berada di bulan Ramadhan.

Di Akhir ucapan kepada semua warga IKTBN Bukit Mertajam yang akan pulang ke kampung halaman berhari raya, rancanglah perjalanan dengan baik dan pastikan periksa kenderaan sebelum memulakan perjalanan agar selamat sampai ke destinasi yang ingin dituju.. Akhir kata, Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439 Hijriah, Maaf Zahir dan Batin.

Read 4973 times