Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Jumaat, 10 August 2018 11:46

PROGRAM BOOTCAMP SCAFFOLDING IKBN KUALA PERLIS – ASIATECH 2018

Written by
Rate this item
(0 votes)

scafoldingbootcamp

Kuala Perlis, 9 Ogos 2018, Program Latihan Geran Padanan Bootcamp IKBN Kuala Perlis – Asiatech 2018 secara rasminya telah berakhir secara rasminya pada 2 Ogos 2018. Program ini melibatkan kerjasama 3 pihak iaitu IKBN Kuala Perlis & IKTBN Bachok sebagai pusat latihan dan Syarikat Asiatech Scaffold Engineering Sdn. Bhd. Sebagai syarikat yang akan menawarkan peluang pekerjaan kepada peserta-peserta di dalam bidang Scaffolding.

Latihan program ini telah diadakan di IKBN Kuala Perlis bermula pada 2 – 20 Julai 2018 sebelum para peserta di bawa ke IKTBN Bachok, Kelantan untuk menjalani persijilan JKKP bermula pada 21 – 31 Julai 2018.

Majlis perasmian penutup program ini telah diadakan pada 2 Ogos 2018 bertempat di Perpustakaan IKBN Kuala Perlis dan telah disempurnakan oleh Timbalan Pengarah Pengurusan Latihan, IKBN Kuala Perlis, En. Muhamed Shukri bin Abdul Mookmin. Majlis juga turut dihadiri oleh Pengarah Urusan Asiatech Scaffold Engineering Sdn. Bhd., En. Hamzah bin Sharif. Majlis ini berakhir dengan sesi ramah mesra dan taklimat En. Hamzah bersama-sama dengan kesemua peserta Bootcamp tersebut.

Read 2287 times
 
Find us on Facebook
Follow Us