Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Khamis, 16 August 2018 15:20

MAJLIS PENYERAHAN BENDERA KONTINJEN IKBN JITRA SEMPENA KEJOHANAN SUKAN ILKBS 2018

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

JITRA, 16 Ogos 2018 - Penyerahan Bendera Kontinjen Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Jitra sempena Kejohanan Sukan ILKBS SeMalaysia kali ke-32 Tahun 2018 yang bermula pada 17 sehingga 19 Ogos 2018 telah dilaksanakan dengan jayanya oleh Pengarah IKBN Jitra En. Mohd Saipuddin Bin Zakaria. IKBN Jitra menyertai kesemua acara yang di pertandingan pada kejohanan tersebut iaitu Bola Sepak 9 sebelah, Bola Jaring, Sepak Takraw dan Ping Pong.

Tuan Pengarah juga turut memberikan kata-kata semangat kepada para atlit untuk berjuang sehabis baik dalam setiap acara yang dipertandingkan dan turut menekankan aspek disiplin semasa bersukan. Semangat berpasukan yang tinggi dalam bersukan akan memberikan lebih kejayaan kepada pasukan. Para atlit juga dianggap sebagai pahlawan IKBN Jitra yang akan turun berperang untuk menentang musuh dengan semangat kesukanan yang tinggi.

Sejurus selesai majlis tersebut Kontinjen IKBN Jitra terus bertolak ke IKBN Pekan selaku tuan rumah Kejohanan bagi tahun ini dengan segunung semangat kesukanan dan harapan untuk meraih kejayaan seiring dengan tag line IKBN Jitra, Terbang Tinggi Mengukir Nama.

Read 507 times
 
Find us on Facebook
Follow Us