Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Khamis, 27 September 2018 10:36

LAWATAN PENANDAARASAN EKOSISTEM KONDUSIF SEKTOR AWAM (EKSA) KE JABATAN AKAUNTAN NEGARA NEGERI PERLIS

Written by
Rate this item
(0 votes)

PERLIS, 27 SEPTEMBER 2018 - Institut Kemahiran Belia Negara Seri Iskandar telah menggadakan Lawatan Penandaarasan Ekosistem Kondusif Sektor Awam ( EKSA ) pada 27 September 2018 jam 10.00 pagi bertempat di Jabatan Akauntan Negara Negeri Perlis. Lawatan Penandaarasan ini diketuai oleh En.Amir-Kharul Bin Daud, Timbalan Pengarah, Bahagian Pengurusan Latihan merangkap Koordinator EKSA bersama kakitangan dan pelajar seramai 30 orang.

Sesi taklimat mengenai pelaksanaan EKSA di Jabatan Akauntan Negara Negeri Perlis telah diadakan di Bilik Mesyuarat Utama. Tujuan lawatan ini adalah untuk meninjau dan berkongsi idea mengenai pelaksanaan amalan EKSA serta info terkini mengenai EKSA. 

Peserta lawatan telah dibawa ke sekitar bangunan pentadbiran dan zon-zon yang terlibat terutama sekali stor pusat dan bilik fail bagi melihat serta suasana sebenar pelaksanaan amalan EKSA. Diharapkan dengan lawatan ini dapat sedikit sebanyak para delegasi menimba pengalaman dan pengetahuan dalam usaha pelaksanaan EKSA di institut kami

Read 5536 times