Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Khamis, 18 October 2018 17:04

PERHIMPUNAN BULANAN BULAN OKTOBER 2018

Written by
Rate this item
(0 votes)

SERI ISKANDAR, 18 OKTOBER 2018Institut Kemahiran Belia Negara Seri Iskandar telah mengadakan Perhimpunan Bulanan Bulan Oktober 2018 jam 08.00 pagi bertempat di Dewan Dato Maharajalela. Perhimpunan ini adalah di bawah anjuran Jabatan Kejuriteraan Elektronik Elektrik di bawah kelolaan Pn. Nordalilah Bt. Yusoff

Turut hadir di majlis ini, Tuan Pengarah IKBN Seri Iskandar, En. Md Isa Bin Ibrahim diiringi oleh Timbalan Pengarah, Bahagian Pengurusan Latihan, En. Amir-Kharul Bin Daud bersama Timbalan Pengarah, Bahagian Hal Ehwal Pelajar, En. A. Raman Bin Musbah dan kakitanagn serta pelajar memenuhi ruang dewan.

Dalam ucapan beliau meminta para pelajar memberi komitmen dan kerjasama dalam mematuhi peraturan institut terutama pelaksanaan Ekosistem Kondusif Sektor Awam ( EKSA ) dalam ke arah penjimatan. Selain itu, beliau juga mengharapkan pelajar sentiasa mengambil peluang dan memanfaatkan masa semasa dalam sesi pembelajaran berlangsung. Ini adalah kerana ilmu pengetahuan yang banyak akan dapat meningkat kemahiran yang diceburi.

Di majlis ini, penyampaian hadiah dan sijil kepda pasukan robotik yang berjaya memperolehi tempat ketiga dalam pertandingan yang disertai baru-baru ini. Pasukan robotik ini telah diketuai oleh Pn. Zamzarina Bt. Osman dan dibantu oleh En. Mohmad Khairi B. Abdul Rahman.

Read 5263 times