Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Khamis, 17 January 2019 12:02

PROGRAM BAKTI ANAK MUDA IKBN NAKA BERSAMA PBSD SIK & JAWATANKUASA MASJID AL-SYAHIDIN KOTA AUR.

Written by
Rate this item
(0 votes)

SIK KEDAH, 15 JANUARI 2019 - Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Naka dengan kerjasama pihak Pejabat Belia dan Sukan Daerah Sik & Jawatankuasa Masjid Al- Syahidin Kota Aur telah berjaya melaksanakan program Bakti Anak Muda yang merupakan salah satu daripada program Kesukarelawanan pada 11 Januari 2019.

Program yang dijalankan sempena Minggu Paradigma Pelajar ini merangkumi aktiviti gotong-royong membersihkan masjid dan kawasan perkuburan kariah Kota Aur. Ianya melibatkan seramai 150 orang yang terdiri daripada pelajar dan kakitangan IKBN Naka serta penduduk setempat. Objektif pelaksanaannya adalah untuk memupuk semangat kesukarelawan dan kerjasama dapat melakukan kerja-kerja kebajikan.

Majlis Perasmian Penutup telah disempurnakan oleh wakil kepada Dato' Pegawai Daerah Sik iaitu Encik Hazriq Bin Zulkifli, Penolong Pegawai Daerah (Tanah) Sik. Tidak ketinggalan juga kehadiran Pengarah IKBN Naka iaitu Encik Mohd Ridzuan Bin Wan Abdullah Zawawi, Encik Muhammad Shamil Bin Roslee ,Penghulu Mukim Sok, Encik Wan Syahrin Bin Ali, Penolong Pegawai Belia dan Sukan Daerah Sik dan Ustaz Abdul Azis Bin Hat, Imam Masjid Al-Syahidin. Pihak IKBN Naka merakamkan jutaan terima kasih kepada semua yang terlibat menjayakan program ini. Semoga kerjasama erat yang terjalin ini bakal diteruskan pada masa akan datang.

 

Read 2286 times
 
Find us on Facebook
Follow Us