Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Rabu, 27 February 2019 15:08

SERAMAI 350 ORANG PELAJAR DAN PEGAWAI IKBN KINARUT MEMBUAT PILIHAN BIJAK MENERUSI ASNB

Written by

 

 

SERAMAI 350 ORANG PELAJAR DAN PEGAWAI IKBN KINARUT MEMBUAT PILIHAN BIJAK MENERUSI ASNB

 

 

 

KINARUT; Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) telah berkunjung ke IKBN Kinarut bagi mengadakan Program Literasi Kewangan ASNB kepada warga IKBN Kinarut yang diadakan di Dewan Limau-Limauan, IKBN Kinarut pagi tadi.

 

Ceramah disampaikan oleh dua orang wakil daripada cawangan Kuala Lumpur iaitu Encik Abdul Rahman Abdul Hamid dan Encik Zakie Alwi serta dibantu oleh orang pegawai daripada cawangan Kota Kinabalu yang diketuai oleh Encik Zainal Molupin Pengurus Cawangan Kota Kinabalu.

 

Taklimat diadakan ada bertujuan memberi pengetahuan kepada warga IKBN Kinarut dengan menerusi taklimat pelaburan dan perancangan kewangan serta pilihan yang bijak melabur dalam unit amanah adalah satu daripada kaedah pelaburan mudah yang boleh dilakukan sesiapa sahaja untuk membina kewangan kukuh bagi jangka masa panjang.

 

Turut serta dalam taklimat tersebut iaitu Tuan Hj Razali Mohamad Pengarah IKBN Kinarut, Encik Himran Entoh Penolong Pengarah Pengurusan dan Hal Ehwal Pelajar (HEP) serta Pegawai dan Kakitangan IKBN Kinarut.