Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Selasa, 19 March 2019 10:44

MAJLIS TILAWAH AL-QURAN, HAFAZAN, KOMPANG DAN NASYID PERINGKAT IKBN KINARUT 2019

Written by

 

 

MAJLIS TILAWAH AL-QURAN, HAFAZAN, KOMPANG DAN NASYID PERINGKAT IKBN KINARUT 2019

 

 

 

KINARUT - Unit Bina Insan Hal Ehwal Pelajar telah melaksanakan Majlis Tilawah Al-Quran, Hafazan, Kompang Dan Nasyid Peringkat Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Kinarut2019yang diadakan bertempat di Dewan Limau-Limauan, IKBN Kinarut.

 

Matlamat Pertandingan ini adalah untuk memberi kesedaran, kefahaman, penghayatan serta mempertingkatkan ukhwah di kalangan pelajar IKBN Kinarut di dalam membaca Al-Quran, hafazan, kompang dan nasyid. Selain itu, ia juga bertujuan untuk mendedahkan Al-Quran sebagai teras pembangunan bina insan berkualiti dengan memahami serta mengamalkan ajarannya.

 

Menurut Ustad Sabran Sabirullah penyelaras program ini, penyertaan pertandingan pada kali ini mendapat sambutan yang menggalakkan dari pelatih IKBN Kinarut dengan penyertaan pelbagai Jurusan antaranya Penjaga Jentera Elektrik, Pendawaian elektrik , Binaan Bangunan, Lukisan Senibina, Penyejukbekuan dan Penyaman Udara Domestik dan Komersial.

 

Turut serta dalam majlis tersebut iaitu Encik Himran Entoh Timbalan Pengarah Pengurusan & Hal Ehwal Pelajar (HEP), Encik Ahmad Rithaudin Ibrahim Timbalan Pengarah Latihan, , Encik Sophian Kandar Ketua Jabatan Aircond, pegawai dan kakitangan IKBN Kinarut.