Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Khamis, 04 April 2019 15:24

Team Inovasi IKBN Kuala Perlis di pertandingan iCompEx 2019 dan iSaiid 2019

Written by
Rate this item
(0 votes)

National Innovation And Invention Competition Through Exhibition

( iCompEx2019)

icompex19

JITRA, DEWAN WAWASAN, 22hb MARCH 2019: Penyertaan team Inovasi IKBN Kuala Perlis telah berjaya membawa satu pingat pada pertandingan  National Innovation And Invention CompetitionThrough Exhibition( iCompEx 2019) di Dewan Wawasan Jitra anjuran Politeknik Sultan Abdul Halim Muzdzam Shah Jitra (Polimas). Pertandingan yang  telah bermula dari 19-21 March 2019. Pelbagai organisasi terdiri daripada Universiti Tempatan, Institut Kemahiran, Politeknik, Kolej Komuniti dan Sekolah  telah menyertai pertandingan tersebut.

            Projek Rotary Grill (Gen 2) –Jurusan Automotif – Service Selepas Jualan (PK) telah memenangi pingat PERAK yang mana telah disertai oleh empat orang pelajar beserta dua orang guru pensihat. Diharapkan kemenangan ini akan memberi semangat kepada para pelajar untuk terus mencipta produk inovasi yang lebih baik pada masa akan datang.

International Student Affairs Invention, Innovation & Design Competition

( iSaiid2019)

MERBOK, UITM Merbok, 27hb MARCH 2019: Universiti Teknologi Mara (Cawangan Kedah) telah menganjurkan International Student Affairs Invention, Innovation & Design Competition( iSaiid 2019) di Dewan Utama bermula pada 25-26 March 2019. Pelbagai organisasi terdiri daripada Universiti Tempatan, Institut Kemahiran, Politeknik, KolejKomuniti dan juga wakil penyertaan dari Indonesia serta Thailand turutsamamenyertaipertandingan tersebut.

            Projek Rotary Grill (Gen 2) – JurusanAutomotif – Service SelepasJualan (PK) telah memenangi pingat GANGSA yang mana telah disertai oleh dua orang pelajar beserta seorang orang guru pensihat. Diharapkan kemenangan ini akan memberi semangat kepada para pelajar untuk terus mencipta produk inovasi yang lebih baikpada masa akan datang.

Read 3189 times Last modified on Khamis, 04 April 2019 15:41