Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Selasa, 16 April 2019 11:05

PROGRAM KEM MEMBACA LUAR KAMPUS IKBN KINARUT 2019

Written by

 

 

PROGRAM KEM MEMBACA LUAR KAMPUS IKBN KINARUT 2019

 

 

 

KOTA BELUD ; Seramai 13 orang pelajar dan kakitangan terlibat perkhemahan dalam program kem membaca luar kampus perpustakaan IKBN Kinarut yang diadakan di Polumpus Melangkap, Kota Belud baru-baru ini.

 

Program ini dibuat bersempena dengan Kempen Hari Buku Sedunia dan Hari Hakcipta Sedunia yang diadakan setiap tahun pada bulan April oleh Pertubuhan Pendidikan, Saintifik dan Kebudayaan Bangsa-bangsa Bersatu (UNESCO) di Paris pada 15 November 1995.

 

Kem membaca luar kampus ini diperkenalkan dikalangan pelajar IKBN Kinarut sebagai satu aktiviti ko kurikulum bagi memupuk galakan tabiat membaca sebagai suatu aktiviti yang berfaedah sempena musim cuti persekolahan serta Menanamkan nilai-nilai murni dikalangan remaja seperti semangat beraktiviti dan sebagainya ke arah mencapai personaliti tinggi dalam jati diri pelajar.

 

Majlis penutupan program telah disempunakan oleh Encik Himran Entoh Timbalan Pengarah Pengurusan & Hal Ehwal Pelajar IKBN Kinarut disertai penyampaian sijil kepada pelajar-pelajar yang terlibat.