Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Isnin, 29 April 2019 14:19

ANAK-ANAK MADRASAH DARUL HIDAYAH SENYUM KERIANGAN

Written by

 

 

ANAK-ANAK MADRASAH DARUL HIDAYAH SENYUM KERIANGAN

 

 

 

MEROTAI ; Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Kinarut telah mengenalpasti beberapa lokasi pemeriksaan pendawaian elektrik di pusat-pusat tahfiz umumnya dikawasan Merotai, Tawau yang mengalami masalah pendawaian menerusi Program Impak ILKBS@Komuniti.

 

Madrasah Darul Hidayah merupakan sebuah madrasah yang telah beroperasi lebih 20 tahun, menerusi pemeriksaan didapati madrasah ini mengalami banyak kerosakan-kerosakan peralatan elektrik dan pendawaian yang tidak selamat.

 

Maka dengan itu, beberapa orang pelajar-pelajar serta alumni daripada Jurusan Pendawaian Elektrik turut dibantu oleh dua orang tenaga pengajar berkesempatan mempraktikkan kemahiran mereka dilapangan selain memberikan khidmat bakti mereka kepada warga Madrasah Darul Hidayah.

 

Majlis pelancaran program ini telah disempurnakan oleh yang dihormati Encik Jeffrey Abd Razak yang mewakili YB Sarifuddin Hata Adun 58 Merotai Pembantu Menteri Kewangan Sabah dan dalam ucapan pelancaran berkenaan, beliau berterima kasih atas usaha pihak IKBN bukan sahaja menjalankan kerja-kerja sosial turut mempromosikan IKBN Kinarut kepada belia-belia setempat.

 

 

Tambah beliau lagi, program ini memberi manfaat kepada 130 orang anak-anak tahfiz, pengajar dan kakitangan Madarasah Darul Hidayah.

 

Turut hadir pada pelancaran Program Impak ILKBS @ Komuniti iaitut Encik Himran Entoh Timbalan Pengarah Pengurusan dan Hal Ehwal Pelajar IKBN Kinarut, Cikgu Mohammaad Nasir Pengarah Madrasah Darul Hidayah, Encik Khazarudin Kahar Wakil Pejabat Belia Sukan Persekutuan Tawau dan Barisan Lembaga Madrasah Darul Hidayah.

Last modified on Isnin, 29 April 2019 15:06