Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Sabtu, 04 May 2019 15:26

BENGKEL PELAKSANAAN MODUL BARU BINA INSAN IKBN KINARUT

Written by

 

 

BENGKEL PELAKSANAAN MODUL BARU BINA INSAN IKBN KINARUT

 

 

 

KINARUT ; Seramai 15 orang pegawai daripada Unit Hal Ehwal Pelajar (HEP) dan Cawangan Penyelarasan Kawalan Kualiti (CPKK) terlibat dalam Bengkel Pelaksanaan Modul Baru Bina Insan yang diadakan di Bilik Jamuan Dewan Limau-Limauan, IKBN Kinarut.

 

Bengkel ini telah disampaikan oleh Encik Mohd Tamrin Enche Yusoff dari Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia (BPKB), Kementerian Belia dan Sukan. Intipati bengkel ini adalah kaedah baru penilaian Rubrik bagi menggantikan sistem peperiksaan, pelaporan dan penyelarasan data penilaian yang berkaitan.

 

Bengkel ini bertujuan memberi pengetahuan dan pemahaman jelas berkenaan pelaksanaan modul baru bina insan yang dilaksanakan di kesemua Institut Latihan Kemahiran Belia Sukan (ILKBS) khususnya kepada pengajar-pengajar subjek umum oleh Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) dan Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia (BPKB), Kementerian Belia dan Sukan.

 

Turut hadir bengkel tersebut iaitu Encik Himran Entoh Timbalan Pengarah Pengurusan dan Hal Ehwal Pelajar (HEP), Encik Riezlan Sutrisno Ketua Cawangan Penyelarasan Kawalan Kua;iti (CPKK) IKBN Kinarut.