Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Selasa, 07 May 2019 11:23

PROGRAM CITRA IBADAH – “PESONA MUSLIM & CINTAI SOLAT”

Written by
Rate this item
(0 votes)

citraibadah

Surau An-Nur IKBN Kuala Perlis, 26 - 28 April 2019 – Telah berlangsung Program Citra Ibadah – “Pesona Muslim & Cintai Solat” Peringkat IKBN Kuala Perlis. Program yang mendapat sentuhan dan bimbingan fasilitator daripada Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPS) mendapat sambutan menggalakkan daripada semua peserta semester 1 iaitu seramai 100 orang. Upacara perasmian telah disempurnakan oleh Encik Muhamed Shukri Bin Abdul Mookmin, Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Latihan.

“Dalam ucapannya menyeru dan berharap kepada semua peserta agar dapat mempraktikkan segala ilmu yang telah dicurahkan dengan penuh istiqamah apatah lagi kita sebagai umat Islam yang akan menyambut bulan Ramadhan yang bakal tiba tidak lama lagi. Menurut beliau lagi program seumpama ini seharusnya diteruskan sebagai program tahunan yang berterusandalamusahauntukmembimbingdanmembentukkeimanandankeperibadian yang tinggi, akhlak yang baik, dan akhirnya pelajar dapat mengamalkan cara hidup berlandaskan Islam yang sebenar dalam kehidupan seharian”.

Dalam pada itu juga, wakil fasilitator KUIPS menzahirkan rasa kesyukuran dan terima kasih kepada pihak IKBN Kuala Perlis kerana menjemput dan memberi ruang kepada mereka menabur bakti kepada semua anak muda (Pelajar IKBN) pada program kali ini.

Sumber :

En Mohd Khairan Bin Azhar

Read 1392 times
 
Find us on Facebook
Follow Us