Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Sabtu, 06 July 2019 14:20

SESI JULAI 2019 IKBN KINARUT BERMULA

Written by

 

 

SESI JULAI 2019 IKBN KINARUT BERMULA

 

 

 

IKBN KINARUT ; Seramai 109 orang kedatangan pelajar baru bagi sesi 2/2019 telah mendaftar ke Institut Kemahiran Belia Negara Kinarut pada sesi pendaftaran yang diadakan pada 1 Julai 2019 yang lalu bertempat di Dewan Limau-Limauan, IKBN Kinarut.

 

Pada sesi kali ini, 7 kursus yang ditawarkan iaitu Penjaga Jentera Elektrik A4, Penjaga Jentera Elektrik A1, Pendawaian Tiga Fasa PW4, Pendawaian Fasa Tunggal PW2, Binaan Bangunan, Penyejukbekuan dan Penyaman Udara Domestik dan Komersial. 

 

Setelah sesi pendaftaran telah selesai, pelajar-pelajar baru diteruskan dengan sesi minggu paradigma yang bermula pada 1 Julai 2019 dan berakhir 5 Julai 2019. Disepanjang sesi minggu paradigma yang dilaksanakan, Cawangan Hal Ehwal Pelajar yang diketuai Encik Zazali Zahari telah merancang pelbagai aktiviti dan taklimat-taklimat yang disampaikan berhubung dengan IKBN Kinarut kepada pelajar-pelajar baru kali ini.

 

Satu majlis penutupan dan penyerahan pelajar-pelajar baru ke bengkel-bengkel mengikut bidang mereka masing-masing kepada ketua Jabatan Elektrik, Ketua Jabatan Awam dan Ketua Jabatan Penyejukbekuaan dan Penyaman Udara.

 

Tutur hadir pada majlis tersebut iaitu Encik Himran Entoh Timbalan Pengarah Pengurusan dan Hal Ehwal Pelajar, Encik Ahmad Rithaudin Timbalan Pengarah Latihan, Encik Mohd Yasser Ayob Ketua Jabatan Elektrik, Encik Amad Acho Ketua Jabatan Awam, Encik Mohd Sophian Kandar Ketua Jabatan Penyejukbekuan dan Penyaman Udara, Encik Zazali Zahari Ketua Unit Hal Ehwal Pelajar dan Pegawai-Pegawai IKBN Kinarut