Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Isnin, 22 July 2019 08:38

PROGRAM STAR@U – PENYELENGGARAN PENYAMAN UDARA DAN SAND BLASTING

Written by
Rate this item
(1 Vote)

HULU LANGAT, 17 JULAI 2019 – IKTBN Dusun Tua melalui inisatif KBS sentiasa berusaha memperkasakan lagi belia negara melalui Program Star@U atau Skill Training At Risk @ Youth yang mempunyai tiga (3) cabang utama program iaitu, Reben Kuning, My Future Youth dan MyFuture Youth Plus.

Program ini memberi peluang kepada semua belia mendapatkan latihan kemahiran secara sambilan, My Future Youth Plus menawarkan kemudahan latihan secara PERCUMA kepada semua belia yang tidak mempunyai sijil SPM untuk memperolehi sijil kemahiran dari ILKBN dan pusat latihan TVET.

IKTBN Dusun Tua di beri tangungjawab untuk melaksanakan kursus tersebut bermula dari 15 hingga 19 Julai 2019. Kursus yang telah dijalankan adalah Sand Blasting terdiri dari 6 orang pelajar dari sekolah Tunas Bakti Sg. Besi (JKM) di kendalikan oleh 3 orang pengajar. Satu lagi kursus ialah Pemasangan dan Penyelenggaraan Penyaman Udara. 8 orang peserta terdiri dari 6 peserta dari Sekolah Tunas Bakti dan 2 peserta dari Komuniti Hulu Langat dan dikendalikan 2 orang pengajar. 

Read 3993 times Last modified on Isnin, 22 July 2019 08:48
 
Find us on Facebook
Follow Us