Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Isnin, 05 August 2019 14:51

24 PASUKAN SERTAI KEJOHANAN BOLASEPAK 9 SEBELAH IKBN KINARUT

Written by

 

 

 

24 PASUKAN SERTAI KEJOHANAN BOLASEPAK 9 SEBELAH IKBN KINARUT

 

 

 

KINARUT ; Kejohanan bolasepak 9 sebelah terbuka peringkat IKBN Kinarut mendapat sambutan dengan penglibatan belia-belia sabah khususnya yang diadakan di Padang IKBN Kinarut Sempena Majlis Konvokesyen Kali Ke-12 IKBN Kinarut 2019.

 

Penganjuran kejohanan ini ialah untuk memupuk semangat kesukanan, amalan gaya hidup sihat, meningkatkan semangat berpasukan, semangat setia kawan,mengeratkan hubungan silaturahim dan mencungkil bakat-bakat generasi muda yang berpotensi agar diketengahkan diperingkat yang lebih tinggi sehingga ke peringkat negeri atau kebangsaan.

 

Penglibatan 24 pasukan yang berentap disepanjang kejohanan berlangsung telah menunjukkan komitmen yang terbaik dan memberi respon yang positif berkenaan kejohanan tersebut.

 

Kejohanan bolasepak 9 sebelah yang diadakan selama 2 hari bermula pada 3-4 Ogos 2019 ini telah disempurnakan oleh YB Steven Sim Chee Keong Timbalan Menteri Belia Dan Sukan Malaysia dan majlis penutupan dan penyerahan hadiah kepada pasukan-pasukan disempurnakan oleh Tuan Hj. Ahmad Bin Hassan Ahli Parlimen P175 Papar.

 

Turut hadir dalam majlis tesebut iaitu Encik Himran Bin Entoh Timbalan Pengarah Pengurusan dan Hal Ehwal Pelajar (HEP) IKBN Kinarut, Encik Zazali Bin Zahari Ketua Urusetia Konvokesyen Kali Ke-12, Pengurus-Pengurus Pasukan, Pegawai-Pegawai dan kakitangan IKBN Kinarut.