Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Isnin, 05 August 2019 15:32

KUMPULAN AFORCE JUARA BATTLE OF THE BAND 2019 IKBN KINARUT

Written by

 

 

KUMPULAN AFORCE JUARA BATTLE OF THE BAND 2019 IKBN KINARUT

 

 

 

KINARUT ; Sempena Majlis Konvokesyen Kali Ke-12 IKBN Kinarut 2019 satu pertandingan Battle Of The Band 2019 IKBN Kinarut dengan penglibatan 8 kumpulan belia-belia dari Sabah khususnya berentap bagi mempersembahan di pertandingan BOTB 2019 yang diadakan di perkarangan padang kawad, IKBN Kinarut.

 

Kehadiran juri professional iaitu Encik Romeo Jaibet iaitu pemusik professional orkestra Radio Televisyen Malaysia (RTM) Sabah bagi menilai persembahan setiap kumpulan yang bertanding yang akan mempersembahkan 3 buah lagu dimana dua buah lagu bebas dan satu lagu ciptaan mereka sendiri.

 

Kumpulan AForce telah dinobatkan sebagai juara pertandingan BOTB 2019 dengan membawa pulang wang tunai sebanyak RM 1000 manakala Kumpulan Paragon daripada Politeknik Kota Kinabalu menduduki tempat ke-2 dan membawa pulang wang tunai sebanyak RM 700 dan Kumpulan Nadem dari Membakut menduduki tempat ke-3 serta membawa pulang wang tunai sebanyak RM 500.

 

Penyampaian hadiah Pertandingan BOTB 2019 kepada para pemenang disempurnakan oleh YB Datuk Ghulamhaidar @ Yusof Khan Bahadar wakil rakyat Dun N21 Kawang turut diiringi oleh Encik Himran Bin Entoh Timbalan Pengarah Pengurusan Dan Hal Ehwal Pelajar (HEP) IKBN Kinarut.