Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Khamis, 01 August 2019 16:52

KURSUS ASAS ADOBE AFTER EFFECT

Written by
Rate this item
(0 votes)

SERI ISKANDAR, 1 OGOS 2019 - Kursus bersama semua staf Jabatan Teknologi Rangkaian Multimedia (JTRM) IKBN Seri Iskandar dengan mempelajari bagaimana menggunakan Adobe After Effect. Kursus ini telah diadakan selama dua hari mulai 31-Julai 2019 hingga 2 Ogos 2019 bertempat di Makmal Server. Pengajar jemputan yang berpengalaman dan berkemahiran tinggi Encik Mohd Adli Bin Abdul Rahman dari Syarikat Empirenet Venture. Seramai ini disertai seramai 7 orang peserta termasuk dari agensi kerajaan yang lain.

Kursus ini bertujuan untuk memberi pengetahuan dan kefahaman asas kepada kakitangan pelaksana memahami fungsi dan kebolehan menggunakan Adobe After Effect. Peserta akan didedahkan kepada Adobe After Effect untuk melakar dan menghasilkan lukisan-lukisan vektor. Akhir daripada dapatan kursus ini lukisan dan lakaran mereka ini akan dipertandingkan bagi memberi semangat mereka dalam menghasilkan lakaran dalam Adobe After Effect .

Objektif kursus kali ini bagi tujuan memberi pengenalan dan pendedahan kepada peserta dengan Adobe After Effect. Kursus  ini juga bertujuan memberi semangat dan minat kepada peserta dalam menggunakan perisian aplikasi.

Read 1954 times