Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Jumaat, 06 September 2019 16:15

TRAINING OF TRAINERS 2019 ANJURAN FAKULTI TEKNOLOGI KEJURUTERAAN AUTOMOTIF

Written by
Rate this item
(1 Vote)

27-29 Ogos 2019: Program Training of Trainers (T.o.T) secara dalaman telah dilaksanakan di Bengkel 2, Jurusan Teknologi Automotif Penyelenggaraan. Program tersebut merupakan anjuran Fakulti Teknologi Automotif yang mengandungi 4 Tajuk Kursus yang melibatkan Bidang Automotif Penyelenggaraan.
Tajuk kursus yang telah berjaya dilaksanakan melalui program ini adalah Engine Management System (EMS) yang diadakan pada 27 Ogos 2019 oleh Encik Afzainizam bin Abd Aziz, Automotive Electric & Electronics yang diadakan pada 28 Ogos 2019 oleh Encik Mohd Fadli Bin Razak serta Hybrid System oleh Encik Mohd Fazdil bin Sharani dan CAN Bus Sytem oleh Encik Samsulbahri bin Nur Tahir yang diadakan pada 29 Ogos 2019. MElalaui program ini,peserta kursus yang terdiri daripada tenaga pengajar di IKTBN Temerloh dapat memperolehi pengetahuan berkaitan teknologi terkini dalam bidang Automotif Penyelenggaraan yang terkini.
Program tersebut juga merupakan kesinambungan daripada kursus Program Pembangunan Kemahiran(PPK) yang telah dihadiri oleh pengajar anjuran ILKBS yang lain dalam tahun ini. Melalui program ini, pengajar yang merupakan peserta yang telah menghadiri kursus PPK, dapat membuat perkongsian maklumat serta ilmu bersama pegawai di IKTBN Temerloh. Dengan ini, proses pengajaran dan pembelajaran di institut ini dapat dilaksanakan dengan perkembangan terkini serta dapat memastikan pegawai latihan di institut ini adalah kompeten pelaksanaan latihan TVET yang lancar.

Read 432 times
 
Find us on Facebook
Follow Us