Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Jumaat, 06 September 2019 16:17

IKTBN TEMERLOH DI PERSADA INOVASI PERKHIDMATAN AWAM DAN HARI INOVASI PERINGKAT NEGERI PAHANG TAHUN 2019

Written by
Rate this item
(0 votes)

KUANTAN, 3 - 5 September 2019. Majlis Persada Inovasi Perkhidmatan Awam Dan Hari Inovasi Peringkat Negeri Pahang Tahun 2019 anjuran Unit Koperat SUK Negeri Pahang telah berlangsung di Bukit Gambang Resort City. Melalui 2 Kategori Pertandingan, IKTBN Temerloh melalui Jawatankuasa Inovasi telah menghantar 2 penyertaan melibatkan Pasukan Inovasi Pelajar membawa produk Pencungkil Getah dalam Kategori IPTA/IPTS dan seorang pegawai dalam Kategori Awam Kerajaan dengan membawa produknya Flip 2 Face Window.

Mengambil pengalaman pertama melalui peringkat saringan dan peringkat akhir dalam pertandingan ini kedua-dua produk telah menerima saguhati daripada keseluruhan 44 pasukan yang bertanding. Turut hadir bersama di majlis penutup tersebut adalah Ybrs. Dr Mohd Yusoff bin Abu Bakar, Pengarah IKTBN Temerloh sebagai sokongan dan dorongan kepada pasukan IKTBN Temerloh. Tahniah kepada semua pelajar yang terlibat daripada Jurusan Teknologi Kejuruteraan Automotif Pembuatan dan pegawai sebagai peserta yang dalam memberikan persembahan yang terbaik , komitmen dan kesungguhan bermula dari peringkat persediaan sehingga berlangsungnya pertandingan tersebut.

Melalui penyertaan seperti ini, pelajar IKTBN Temerloh dapat memperolehi peluang menimba pengalaman serta mendapat merasai persekitaran yang berbeza berbanding di institute.Semoga dengan penyertaan dan kejayaan ini dapat memberikan impak, inspirasi serta dapat mewujudkan budaya inovasi kepada semua pelajar khususnya serta warga IKTBN Temerloh.

Read 500 times
 
Find us on Facebook
Follow Us