Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Isnin, 14 October 2019 14:30

PROGRAM APA KATA ANAK MALAYSIA KOLABRASI JABATAN PENERANGAN BERSAMA IKBN KINARUT

Written by

 

 

PROGRAM APA KATA ANAK MALAYSIA KOLABRASI JABATAN PENERANGAN BERSAMA IKBN KINARUT

 

 

 

KINARUT ; Kira-kira seramai 500 belia hadir dalam program Apa Kata Anak Malaysia yang yang dianjurkan oleh Jabatan Penerangan Sabah kolabrasi bersama Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Kinarut yang diadakan di Dewan Limau-Limauan, IKBN Kinarut.

 

Program Apa Kata Anak Malaysia memberi peluang dan ruang kepada golongan belia untuk membincangkan dan mengutarakan pandangan serta pendapat mengenai isu-isu semasa antaranya, mengenai Rukun Negara, Media Sosial dan Peranan Belia dalam Menyumbang kepada Pembangunan Negara.

 

Encik Hendry Nurdin (Kiri) Pegawai Penerangan Dearah Lahad Datu merupakan moderator pada program ini dan beberapa panel telah dijemput membincangkan isu-isu yang dibincangkan antaranya Encik Mohd Shakendy dan Encik Mohd Syahiran Mohd wakil siswa Universiti Malaysia Sabah dan Cik Nurul Syafiqah Dailin iaitu siswi Institut Pendidikan Guru Kampus Gaya (kanan).

 

Beberapa institusi dan sekolah terlibat pada program ini iaitu Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Kinarut, Universiti Malaysia Sabah (UMS), Montfort Youth Training Centre Sabah, SMK Tun Mustapha dan SMA Berasrama Penuh Toh Puan Hajjah Rahmah.