Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Sabtu, 26 October 2019 13:05

TEMERLOH KBS RACING TEAM DALAM KCAR GLOBAL SEPANG 24 HOURS ENDURANCE 2019

Written by
Rate this item
(0 votes)

21 Oktober 2019:Majlis Pelancaran Penyertaan Pasukan Sukan Bermotor ILKBS, IKTBN Temerloh KBS Racing Team dalam acara KCAR Global Sepang 24 Hours Endurance 2019 telah diadakan di Litar Antarabangsa Sepang, hari ini.
Majlis yang telah dirasmikan oleh Dato' Dr. Hjh. Wasitah Hj. Mohd Yusof, Ketua Pengarah Bahagian Pembangunaan Kemahiran Belia (BPKB), Kementerian Belia Dan Sukan (KBS) turut dihadiri bersama Pengarah IKTBN Temerloh, Dr. Mohd Yusoff Abu Bakar, Pengerusi Technikal Advisory Comittee (TAC) IKTBN Temerloh, Md. Masshoud Hj Md. Umar dan Pengarah Syarikat Wheelspin Motorsport, Jagjeet Singh serta rakan teknikal yang menaja.

Acara ini dilaksanakan selama 24 jam bagi menguji ketahanan perlumbaan ssepanjang siang dan malam tanpa henti. Setiap pasukan mempunyai pemandu-pemandu yang akan bergilir-gilir membuat pemanduan kenderaan tanpa henti. Pasukan yang dapat membuat jumlah lap yang paling banyak dalam masa tersebut akan diisytiharkan sebagai pemenang. Kcar Global 24 Hours ini akan berlangsung pada 16-17 November 2019 di Litar Sepang secara langsung memberi peluang kepada pelajar program Sijil Lanjutan Teknologi Sukan Bermotor (4 Roda) merasai pengalaman sebenar sebagai pasukan yang bertanding diperingkat antarabangsa.

Read 528 times
 
Find us on Facebook
Follow Us