Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Jumaat, 15 November 2019 16:40

MAJLIS GRADUASI PROGRAM SISTEM DUAL LATIHAN (SLDN) 2019 DI IKTBN SEPANG

Written by
Rate this item
(0 votes)

SEPANG, 13 NOVEMBER 2019 - Majlis Graduasi Program Sistem Dual Latihan (SLDN) Panasonic Industrial Devices Sdn Bhd (PIDMY) – ILKBS yang berlangsung di Dewan Sri Nilam, IKTBN Sepang telah disempurnakan oleh YBhg. Dato’ Dr. Hjh Wasitah binti Hj. Mohd Yusof, Ketua Pengarah Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia (BPKB). Timbalan Pengarah Urusan PIDMY, Tuan Haji Zukifli bin Selamat turut hadir ke majlis tersebut bersama wakil pengurusan En. Prasad Chandran (Pengarah Jabatan CMC, PIDMY) dan En. Lee Leong Kin (Pengarah Jabatan HMIBG, PIDMY).

 

 

Pengarah dari IKTBN Sepang, IKTBN Bukit Mertajam, IKBN Sri Iskandar, IKTBN Kuala Langat dan wakil Pengarah SLDN turut hadir ke Majlis tersebut.
Seramai 45 orang graduan yang terdiri daripada kakitangan PIDMY telah hadir ke majlis graduasi tersebut yang merangkumi tiga bidang kemahiran Plastic Injection Moulding Operation Start-Up (IKTBN Sepang), Industrial Automation Engineering Services (IKTBN Bukit Mertajam) dan Electronic Product Development (IKBN Sri Iskandar).

Semoga kejayaan para graduan akan memberi inspirasi kepada semua dan seterusnya dapat mempromosikan bidang TVET sebagai pilihan utama.

Read 6970 times Last modified on Jumaat, 15 November 2019 16:42