Print this page
Isnin, 23 December 2019 15:43

MINGGU PEPERIKSAAN AKHIR ILKBS SESI 2/2019 IKBN SERI ISKANDAR, PERAK.

Written by
Rate this item
(0 votes)

SERI ISKANDAR,  23 DISEMBER 2019 - Peperiksaan penting seperti Peperiksaan Akhir Semesta  memerlukan persedian lebih daridapa sekadar membaca semata-mata.  Tanpa persediaan yang rapi maka ramai pelajar yang mendapat keputusan yang tidak setimpal dengan usahanya. Untuk cemerlang dalam peperiksaan pelajar perlu bersedia dari segala aspek, bukan setakat membaca dan mengulangkaji semata-mata.  Persediaan yang rapi memupuk keyakinan yang tinggi untuk pelajar menghadapi peperiksaan mereka.

Minggu Peperiksaan Akhir ILKBS Sesi 2/2019 telah diadakan secara serentak seluruh pusat Institut Latihan Kemahiran Belia Negara mulai 9-20 Disember 2019. Ianya merangkumi Subjek Umum Teknikal dan Bukan Teknikal. Bagi Institut Kemahiran Belia Negara Seri Iskandar, pusat peperiksaan ini telah diadakan di Dewan Dato Maharajalela.

Seramai 192 pelajar telah mengambil peperiksaan akhir ini sebelum mereka membuat latihan industri di pelbagai syarikat yang telah menerima pelajar ini selama tiga(3) bulan.

Sebelum menjelangnya minggu peperiksaan ini, para pelajar diminta menyiapkan semua kertas kerja yang telah diberikan oleh pengajar dan fail portfolio masing-masing bagi setiap jurusan. Selain itu, sebahagian pelajar membuat kelas tambahan bersama pengajar bagi persediaan sebelum peperiksaan menjelang. Diharapkan semua usaha dan kesungguhan para pelajar ini memperolehi keputusan cemerlang dalam peperiksaan ini.

Read 1589 times