Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Isnin, 17 February 2020 08:11

PROGRAM GO GREEN IKTBN TEMERLOH 2020

Written by
Rate this item
(1 Vote)

15 Febuari 2020 – Satu program “Go Green IKTBN Temerloh” anjuran Bahagian Hal Ehwal Pelajar telah diadakan di dalam persekitaran institute ini. Program ini yang telah melibatkan keseluruhan pelajar IKTBN Temerloh telah dilaksanakan seharian. Dengan bermotifkan "Menjaga Bumi , Tanggungjawab Kita Semua", program ini dimulakan dengan taklimat ringkas dan pembahagian pelajar kepada 14 kumpulan yang diiringi bersama mentor yang telah dilantik.

Setiap kumpulan diberi sebuah kawasan untuk dilaksanakan aktiviti menanam dan mengindahkan landskap di IKTBN Temerloh. Melalui program ini, pelajar dapat didedahkan dengan aktiviti berkumpulan bagi menguatkan semangat bekerjasama dan aktiviti fizikal bagi kecergasan pelajar. Selain itu, setiap kumpulan diberi tanggungjawab bagi memastikan kawasan yang dijaga kekal kemas dan ‘hijau’.

Diharapkan dengan usaha ini, matlamat program iaitu untuk memberi semangat dan galakan di atas usaha yang berterusan yang dilakukan oleh pelajar dan pegawai IKTBN Temerloh selain menanam sikap menjaga kebersihan dan keceriaan di tempat kerja mahupun di tempat tinggal dikalangan warga institut sepanjang masa dapat dicapai.

Read 259 times
 
Find us on Facebook
Follow Us