Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Isnin, 10 February 2020 14:31

PERJUMPAAN PERBINCANGAN KERJAYA BERSAMA SYARIKAT INDUSTRI NALURI RASA SDN. BHD.

Written by
Rate this item
(1 Vote)

SERI ISKANDAR, 07 FEBRUARI 2020 (JUMAAT) – Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Seri Iskandar, Cawangan Hubungan Industri & Kerjasama StrategiK, Hal Ehwal Pelajar telah mengatur satu perjumpaan mesra bersama pihak industri Syarikat Naluri Rasa Sdn Bhd sebuah syarikat bumiputra beribu pejabat di Lembah Kelang yang mempunyai kepakaran dalam bidang kerja-kerja wiring 1 fasa dan 3 fasa/construction/supplier /logistics dan sedang menjalankan projek mega bersama TNB Berhad.


Perjumpaan Pengarah Urusan En Mohd Khairul Idlan Bin Dato Mohd Noor dan Ir Haji Hamdan Bin Mohamed Head of Execution & Supply Chain bersama tuan pengarah En Md Isa Bin Ibrahim, TPHEP, KCHIKS/ KJTEE di bilik Pengarah.

Fokus perbincangan adalah untuk jalinan kerjasama antara syarikat dengan IKBN seri Iskandar untuk peluang tempat latihan industri seterusnya memasarkan tenaga kerja kepada lepasan pelajar di sini.Keutamaan bidang adalah SKM Elektrik dan PW2. Seterusnya jalinan erat akan diadakan sessi temuduga kerja bersama syarikat ini pada pertengahan bulan Mac 2020.Perjumpaan berakhir  pada pukul 12 tghari.

Read 1484 times