Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Jumaat, 28 February 2020 15:54

CERAMAH AGAMA – AKHLAK PEMANGKIN JATI DIRI MUSLIM

Written by
Rate this item
(0 votes)

SERI ISKANDAR, 28 FEBRUARI 2020 – Institut Kemahiran Belia Negara Seri Iskandar (IKBNSI)  telah mengadakan Program Ceramah Agama pada 28 Februari 2020 Jam 8.00 pagi bertempat di Dewan Dato Maharajalela. Program ini telah dihadiri oleh Encik Md. Isa Bin Ibrahim, Pengarah IKBN Seri Iskandar bersama kakitangan dan pelajar sambil membaca surah Yassin dan tahlil bagi mukadimah majlis.


 

Program ceramah ini merupakan program tahunan yang dilaksanakan oleh Unit Sahsiah Dan Kerohanian, Cawangan Pengurusan Pelajar.

Objektif program ialah untuk memupuk budaya mencari ilmu agama di kalangan pegawai dan kakitangan serta para pelajar menerusi aktiviti ceramah, memantapkan keberkesanan aktiviti dakwah kepada pegawai dan kakitangan awam, menghayati dan mengamalkan nilai-nilai Islam dan integriti dalam perkhidmatan awam melalui ceramah agama Islam dan melaksanakan usaha penerapan nilai-nilai Islam agar terus ditingkatkan dengan licin, teratur dan sempurna.

Ceramah disampaikan oleh Ustaz Nurul Kamal Bin Zulkarnain yang merupakan pendakwah bebas. Tajuk ceramah yang disampaikan adalah berkaitan “Akhlak Pemangkin Jati Diri Muslim”. 

Read 2196 times Last modified on Selasa, 03 March 2020 15:59