Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Jumaat, 08 May 2020 10:25

PROGRAM SUKARELAWAN BELIA MEMBANTU KUMPULAN TERJEJAS SEWAKTU PKP COVID 19 MELAKA

Written by
Rate this item
(0 votes)

Masjid Tanah, 24 April 2020 - Satu program sukarelawan belia membantu kumpulan terjejas sewaktu PKP Covid 19 Melaka telah berjaya dilaksanakan baru-baru ini. Majlis perasmian program tersebut telah disempurnakan oleh YB Dato’ Sri Reezal Merican bin Naina Merican, Menteri Belia dan Sukan Malaysia di Menara Kementerian Belia dan Sukan (KBS), Putrajaya. Program seterusnya iaitu Misi Bantuan mula bergerak ke seluruh Negeri pada 23 April 2020 dan IKTBN Alor Gajah terpilih bagi penerimaan bantuan yang berupa barangan keperluan harian bagi meringankan beban sempena ketibaan Ramadhan.

Misi Bantuan IKTBN Alor Gajah telah diselaraskan oleh para sukarelawan IKTBN Alor Gajah dan diedarkan terus kepada 28 penerima yang terdiri daripada kakitangan Institut.

Program ini merupakan anjuran Persatuan Pegawai Perkhidmatan Belia dan Sukan Malaysia (MYSO) dan Kesatuan Penolong Pegawai dan Pembantu Belia dan Sukan Semenanjung Malaysia (KPPPBSSM) serta Persatuan Gerakan Kemanusian Malaysia ( MyHumantarian) dengan kerjasama Kementerian Belia dan Sukan Malaysia.

Disediakan oleh: J/K Portal IKTBN Alor Gajah

Sumber: Facebook IKTBN Alor Gajah

Read 2111 times Last modified on Jumaat, 08 May 2020 10:37