Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Khamis, 27 August 2020 14:28

PROGRAM IMPAK ILKBS @ KOMUNITI IKTBN CHEMBONG DI MADRASAH AZ-ZAKIRIN

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Rembau, 26 Ogos 2020 – Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Chembong telah menjalankan Program Impak ILKBS @ Komuniti di Madrasah Az-Zakirin yang bertempat di Rembau. Program yang dirancang oleh Unit Bahagian Hal Ehwal Pelajar IKTBN Chembong bersama Bahagian Teknologi Landskap Pembinaan, Jabatan Awam ini bertujuan untuk membantu dalam aspek keceriaan kawasan Madrasah tersebut selain mempromosikan peluang menyambung pengajian bagi membantu belia tahfiz bagi memajukan diri.

Program ini dilaksanakan berkonsepkan gotong royong dengan menggunakan kemudahan yang sedia ada. Antara aktiviti yang dijalankan ialah pembersihan kawasan dalaman serta sekitar, mengecat, memotong rumput, mural jawi serta kerja-kerja landskap. Seramai sembilan belas (19) warga IKTBN terlibat dalam aktiviti ini sambil di bantu dua puluh (20) warga Madrasah.

 

Semoga program ini sedikit sebanyak dapat membantu warga Madrasah bagi meningkatkan keselesaan tempat mereka serta memperkenalkan IKTBN Chembong dalam membantu belia meningkatkan kemahiran serta taraf hidup melalui program yang ditawarkan.

Read 413 times