Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Jumaat, 05 March 2021 15:19

LAWATAN DARIPADA PEGAWAI UNIVERSITI TEKNOLOGI PETRONAS, TRONOH KE IKBN SERI ISKANDAR

Written by
Rate this item
(0 votes)

IKBN SERI ISKANDAR, 4 MAC 2021 (Khamis) - Institut Kemahiran Belia Negara Seri Iskandar Perak (IKBNSIP) telah menerima kunjungan daripada Universiti Teknologi Petronas (UTP) yang diketuai oleh Dr. Nabihah Binti Salih (Pensyarah daripada Mechanical Engineering Department) dan Pn. Hamizatul Azura Binti Hamzah (Pelajar yang sedang mengikuti pengajian Phd. di Mechanical Engineering Department, UTP).


Pihak institut sangat berbesar hati menerima kunjungan daripada pihak UTP. Sebagaimana kita sedia maklum, UTP merupakan sebuah universiti swasta yang terkemuka bukan sahaja di Malaysia malah diperingkat antarabangsa. Tujuan kunjungan adalah untuk membincangkan peluang kerjasama strategik di antara IKBNSIP dan UTP di mana IKBNSIP akan menyediakan kemudahan fasiliti dan konsultasi bagi tujuan penyelidikan oleh pelajar pascasiswazah UTP khususnya bagi penyelidikan berkaitan Oil & Gas Piping Vibration. Pihak UTP pula akan menyumbang kepakaran mereka dengan membantu dalam peningkatan profesional pengajar IKBNSIP dengan memberikan latihan dan taklimat dalam teknik pembangunan projek inovasi secara sistematik serta panduan penulisan ilmiah dan penyelidikan kepada tenaga pengajar dan pelajar IKBNSIP.

Semoga kerjasama ini dapat dilaksanakan dengan jayanya seterusnya mengeratkan lagi hubungan strategik di antara kedua-dua belah pihak seterusnya dapat memartabatkan TVET dimata dunia.

Read 709 times Last modified on Jumaat, 12 March 2021 15:20