Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Selasa, 30 March 2021 09:59

LAWATAN KERJA PENGARAH KEMAHIRAN, BAHAGIAN PEMBANGUNAN KEMAHIRAN BELIA, KEMENTERIAN BELIA DAN SUKAN KE INSTITUT KEMAHIRAN BELIA NEGARA SERI ISKANDAR

Written by
Rate this item
(0 votes)

SERI ISKANDAR, 29 MAC 2021 – Pengarah Kemahiran, Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia, Kementerian Belia Dan Sukan Malaysia, Encik Mohd Iqbal Bin Mohd Nor hari ini memulakan lawatan kerja sulungnya ke Institut Kemahiran Belia Negara Seri Iskandar, Perak pada 29 Mac 2021 jam 10.00 pagi di Dewan Dato Maharajalela.


Turut hadir sama dalam lawatan kerja ini Pengarah, Cawangan Perancangan Dan Pengurusan Kualiti (PMO), Kemahiran, Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia, Pengarah, IKBN Seri Iskandar, Encik Md. Isa Bin Ibrahim, Timbalan Pengarah, Bahagian Pengurusan Latihan, Encik Amir-Kharul Bin Daud dan seluruh warga IKBN Seri Iskandar.

Majlis dimulakan dengan ucapan dan taklimat dari Pengarah, IKBN Seri Iskandar, Encik Md. Isa Bin Ibrahim mengenai latar belakang pembukaan IKBN Seri Iskandar dan pencapaian yang telah diperolehi. Disusuli pula ucapan Pengarah Kemahiran, Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia, Kementerian Belia Dan Sukan Malaysia, Encik Mohd Iqbal Bin Mohd Nor yang dimana beliau banyak memberi kata-kata semangat dan motivasi kepada para pelajar di mana bidang kemahiran merupakan peluang kerjaya pihak industry perlukan terutama perubahan teknologi revolusi 4.0.

Di samping itu juga, beliau mengadakan sesi dialog bersama para hadirin yang hadir pada majlis ini dan kakitangan serta para pelajar mengambil peluang ini untuk  mengajukan beberapa persoalan. Beliau juga telah dibawa melawat ke bahagian pentadbiran, bengkel dan fasiliti serta bersemuka bersama wakil perwakilan pelajar (MPP) di bilik mesyuarat.

Majlis berakhir pada jam 5.00 petang dengan sesi bergambar bersama para hadirin yang hadir di lobi pentadbiran.

Read 1625 times