Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Selasa, 14 September 2021 11:14

IN-HOUSE TRAINING  KURSUS PEMBANGUNAN KEMAHIRAN  DAN LATIHAN SEMULA TENAGA PENGAJAR TVET ILKBS 2021

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

 

9 September 2021,(Khamis)- Jurusan Penyedia Makanan, Jabatan Hospitaliti telah mengadakan  In-House Training bagi Kursus Pembangunan Kemahiran  Dan Latihan Semula Tenaga Pengajar TVET ILKBS 2021. Kursus yang bertajuk Organizational Transformation Of New Technology On Enhancing Quality Of Human Capital For Post Pandemic Era. Perlaksanaan kursus ini adalah melalui platform google meet dan melibatkan seramai 13 pengajar dari Jabatan Hospitaliti.

Objektif Kursus ini ialah untuk memberi pendedahan kepada pengajar mengenai teknologi baru bagi meningkatkan modal insan pada pada waktu pandemic era dan mengetahui bagaimana di pandemic era organisasi bidang hospitaliti berinteraksi diantara pekerja dan pelanggan.

Selain itu, untuk berkongsi elemen-elemen sumber manusia yang berorientasikan perkhidmatan pada waktu pandemic era serta untuk mengetahui bagaimana proses e-learning di jalankan sepanjang pandemic era seperti penggunaan padlet dalam kelas mengajar online dan sebagainya dan berkongsi pengetahuan yang telah didapati dalam kursus in house training ini bersama tenaga pengajar hospitaliti yang lain.

Diharapkan dengan perkongsian seperti ini sangat membantu pengajar-pengajar dalam meningkatkan kompetensi pengajar ILKBS ke tahap seterusnya.

Read 2561 times