Print this page
Selasa, 05 October 2021 17:19

KURSUS ATAS TALIAN APLIKASI LIVEWORKSHEETS

Written by
Rate this item
(0 votes)IKBN Peretak, 30 September 2021 – Kursus Atas Talian menggunakan aplikasi Liveworksheets di dalam kelas telah dianjurkan oleh Jabatan Pengajian Umum. Kursus ini melibatkan penyertaan seramai 12 orang tenaga pengajar di IKBN Peretak. Sesi perkongsian ilmu bagi aplikasi Liveworksheets ini telah dibimbing oleh Puan Rohaya binti Mamat, Pegawai Perkhidmatan Pendidikan DG44.


Matlamat utama pelaksanaan kursus Liveworksheets ini adalah untuk meningkatkan daya kreativiti pengajar di samping mencipta bahan bantu mengajar dengan mudah dan pantas dalam bentuk digital. Hal ini dapat memperbaiki kaedah pembelajaran tradisional kepada pembelajaran moden dan secara tidak langsung berjaya meningkatkan minat pelajar dalam proses pembelajaran. Sesi pengajaran dan pembelajaran secara atas talian juga berlangsung dengan lebih efisyen dan sistematik melalui kaedah pemarkahan yang dijana secara automatik.

Semoga para peserta dapat memanfaatkan ilmu yang telah dipelajari kepada tenaga pengajar yang lain untuk diaplikasikan di dalam proses pengajaran dan pembelajaran, sekaligus menuju ke arah Pengajaran dan Pembelajaran bermotifkan abad ke 21.Disediakan oleh: Pn. Gokillavhani A/P Sathiaseelan

Disunting oleh: Pn. Rohaya Binti Mamat

Read 2547 times