Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Rabu, 01 December 2021 11:38

KURSUS INTENSIF PERSEDIAAN PENYERTAAN KE WORLDSKILLS COMPETITION (WSC) BIDANG TERAPI KECANTIKAN

Written by
Rate this item
(0 votes)

19 November 2021 (Jumaat), Kuala Kubu Bharu, Selangor, Jurusan Terapi Kecantikan, Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Peretak telah mengadakan latihan intensif bagi persediaan Pertandingan WSC Bidang Terapi Kecantikan bermula 15 hingga 19 November 2021 dengan menjemput jurulatih luar  yang dilantik oleh institut untuk memberi tunjuk ajar dan penambahbaikan bagi persediaan pertandingan kepada peserta.

 

Dua orang peserta pertandingan yang terlibat adalah Nur Shahzanani Afrina  binti Khairul Azli dan Nurshamilatul Shafiqah binti Ahmad Hashamudin pelajar Semester 3 Jurusan Terapi Kecantikan.

 

Sepanjang 5 hari latihan bersama jurulatih jemputan, selain dapat mempelajari pelbagai ilmu dan pelbagai tips semasa pertandingan juga telah diajar, peserta juga telah dilatih dan dibuat penilaian seperti keadaan sebenar semasa pertandingan nanti.

 

Semoga dengan adanya latihan tambahan daripada jurulatih jemputan ini dapat meningkatkan lagi kemahiran, persediaan dan peluang peserta dalam menghadapi pertandingan WSC nanti.

Read 1268 times