Print this page
Isnin, 04 April 2022 16:51

MAJLIS BACAAN YASIN & PELANCARAN PROGRAM IHYA’ RAMADHAN 1443H/2022M

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

1 April 2022 (Jumaat) – Bertempat di Surau Nur Salam, IKBN Peretak telah berlangsung Majlis Bacaan Yasin dan Pelancaran Program serta Tabung Ihya’ Ramadhan peringkat IKBN Peretak. Majlis ini telah dirasmikan oleh Puan Normahsyuri binti Md Shariff, Pengarah IKBN Peretak.

Program Ihya’ Ramadhan dengan bertemakan Ramadhan Madrasah Menuju Taqwa yang telah disusun oleh Unit Hal Ehwal Islam antaranya Tabung Ihya’ Ramadan adalah bertujuan untuk memberi ruang dan peluang kepada warga IKBN Peretak agar dapat turut serta merebut kelebihan dari ganjaran pahala bersempena kedatangan Ramadhan Al-Mubarak dan menginfakkan sebahagian harta yang diperolehi di bulan yang mulia.

Unit Hal Ehwal Islam mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan – Ramadhan Kareem kepada semua warga IKBN Peretak. Semoga program-program yang dirancang menjadi pembakar semangat untuk menyambut ketibaan bulan Ramadhan yang penuh berkat yang mana umat Islam akan menunaikan salah satu Rukun Islam, berpuasa di Bulan Ramadhan. Marhaban Ya Ramadhan.

Read 1194 times