Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Khamis, 06 October 2016 20:32

PROGRAM GUNTING RAMBUT RM 1 SEMPERNA KARNIVAL DAN EKSPO KEMAHIRAN KEBANGSAAN

Written by
Rate this item
(0 votes)

MAESP SERDANG, 24 – 26 SEPTEMBER 2016 - Institut Kemahiran Belia Negara Peretak telah dijemput untuk membuat perkhidmatan menggunting rambut RM1 semperna KARNIVAL DAN EKSPO KEMAHIRAN KEBANGSAAN (KEKK) yang diadakan di MAESP Serdang pada 24 sehingga 26 September 2016.

 

Seramai 4 orang pelajar Pereka Gaya Rambut tahap 2 dipilih dalam program tersebut. Antaranya,Mohd Shukur Bin Ahmad, Khairul Ilyazi Bin Ismail, Wan Zulhafifi Bin Wan Ahmad, Nur Dayana Binti Mohd Kharbi dan seorang pengajar Janefer Farida Binti Baharuddin.

 

Perkhidmatan ini dijalankan adalah untuk memperkenalkan Institut Kemahiran Belia Negara Peretak kepada pengunjung yang datang ke ekspo tersebut. Pelajar –pelajar dari jurusan rambut ini memberikan perkhidmatan menggunting rambut dengan kadar yang murah kepada pengunjung-pengunjung yang kebanyakkannya daripada pelajar-pelajar sekolah dan dari institusi – institusi  kemahiran. Program ini juga dijalankan agar pelajar-pelajar dapat memahirkan lagi kemahiran dalam teknik-teknik menggunting rambut serta menyesuaikan diri dalam keadaan luar yang sebenar dengan pelbagai jenis pelanggan.

 

Tahniah dan Syabas diucapkan.

Disediakan Oleh : Janefer Farida Binti Baharuddin ( IKBN PERETAK )

Disunting Oleh : Nicholos Micheal ( IKBN PERETAK ) 

Read 10063 times Last modified on Khamis, 06 October 2016 20:49