Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Selasa, 25 October 2016 23:17

PERJUMPAAN KHAS KP BPKB BERSAMA MPP IKBN KINARUT

Written by

PERJUMPAAN KHAS KP BPKB BERSAMA MPP IKBN KINARUT

 

IKBN KINARUT - Ketua Pengarah Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia, Dr. Hajah Wasitah binti Mohd Yusof telah mengadakan satu perjumpaan khas bersama Majlis Perwakilan Pelajar IKBN Kinarut pada 15 Oktober 2016 yang lalu. Perjumpaan khas tersebut bertujuan untuk memberi pemahaman tentang peranan dan tanggungjawab sebagai Majlis Perwakilan Pelajar serta tugas-tugas yang digalas oleh setiap Ahli Majlis Tertinggi.

 

Majlis Perwakilan Pelajar IKBN Kinarut Sesi 2016/2017 terdiri daripada 15 orang ahli masing-masing memegang peranan dan tanggungjawab di antaranya Naib Presiden 1 & 2, Setiausaha, Bendahari, Biro Sukan dan Rekreasi, Biro Kerohanian, Biro Disiplin, Biro Kebajikan dan lain-lain lagi bagi membantu dan memudahcara tentang masalah, cadangan dan aktiviti di antara pihak pelajar dengan pihak pengurusan.

Dalam perjumpaan ringkas itu juga, Dr. Hajah Wasitah menegaskan bahawa MPP perlu sentiasa aktif dan kerap mengadakan aktiviti yang berfaedah kepada pelajar-pelajar agar masa lapang pelajar yang terluang terutamanya pada hujung minggu boleh diisi dengan aktiviti yang bermanfaat.

Presiden MPP saudara Mohd Hamizie bin Lan juga memaklumkan agar ahli-ahli MPP diberi latihan secukupnya bagi menambahnilai kepada pengetahuan yang sedia ada. Cadangan latihan seperti Kursus Kepimpinan Asas, Kursus Rekreasi Luar dan lain-lain lagi yang difikirkan sesuai.   

 

Turut hadir dalam perjumpaan tersebut adalah Pengarah IKBN Kinarut, Haji Razali bin Mohamad, Pegawai dari Cawangan Operasi Latihan, Puan Zaliha bt. Abu Bakar dan Penolong Pengarah Hal Ehwal Pelajar, Puan Fatimah Abd Rahman.

 

Disediakan Oleh :- Fatimah Abd Rahman

                             IKBN Kinarut

Last modified on Rabu, 09 November 2016 15:54