IKBNBANDAR PENAWAR

 
Ahad, 01 November 2020 17:04

KURSUS PEMASANGAN, PENYELENGGARAAN & MENGENALPASTI KEROSAKAN PENYAMAN UDARA

Written by
Rate this item
(0 votes)

28 September – 9 Oktober 2020 : Fakulti Kejuruteraan Mekanikal telah menganjurkan satu program kursus Pemasangan, Penyelenggaraan & Mengenalpasti Kerosakan Penyaman Udara. Program tersebut telah diadakan di Institut Kemahiran Belia Negara Naka. Seramai 8 orang pengajar Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Temerloh telah menyertai kursus ini.  
Program ini diadakan bertujuan untuk memberi pendedahan kepada pegawai berkaitan bidang teknologi Penyaman Udara Domestik dan juga persediaan pengajar untuk program baharu di IKTBN Temerloh bagi bidang penyamanan udara. Ia juga memberi peluang kepada pengajar untuk menambahkan bukti bagi persijilan Sijil Kemahiran Malaysia(PSKM) secara Pencapaian Pengalaman Terdahulu (PPT) oleh pengajar.

Antara aktiviti kursus ini adalah pemasangan unit penyaman udara jenis pisah (wall mount 3HP), membuat pemaipan, penyelenggaraan dan mengenalpasti kerosakan penyaman udara.
Semoga dengan program sebegini, dapat memberi peluang kepada pengajar untuk menambahkan pengetahuan di dalam bidang ini bagi memantapkan lagi bidang latihan TVET di institut ini.

Read 7044 times