IKBNBANDAR PENAWAR

 
Isnin, 09 November 2020 13:00

AUDIT AKADEMIK TEKNOLOGI KEJURUTERAAN IKTBN TEMERLOH 2020

Written by
Rate this item
(0 votes)

28 Oktober 2020- Audit Akademik bagi empat program Teknologi Kejuruteraan di IKTBN Temerloh telah dilaksanakan anjuran Cawangan Penyelarasan Kawalan Kualiti(CPKK). Aktiviti ini adalah bagi bertujuan menyemak pematuhan pelaksanaan  latihan bagi 4 program Sijil Teknologi dan Diploma Teknologi Kejuruteraan ke atas pematuhan akreditasi MQA dan Kerangka Kelayakan Malaysia Edisi Kedua atau dikenali dengan MQF2.0.

Pihak IKTBN Temerloh telah menjemput Ts. Dr. Abd Fathul Hakim Bin Zulkifli pensyarah daripada Fakulti Teknologi Kejuruteraan,Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, Pagoh. Sepanjang perjalanan aktiviti ini, beberapa teguran dan penambahbaikan yang telah diutarakan oleh beliau dan memerlukan tindakan oleh pihak IKTBN Temerloh. Pegawai yang terlibat dengan program tersebut telah diberi pendedahan dan secara tidak langsung diberi tunjuk ajar berkaitan perkara-perkara yang perlu pihak institut mengambi kira dan penumpuan bagi pematuhan tersebut.

Semoga dengan aktiviti ini, pelaksanaan latihan di intitut ini dapat dijamin mutu kualitinya dan membantu pihak IKTBN Temerloh melaksanakan latihan mengikut penetapan dan panduan yang telah ditetapkan.

Read 6726 times