IKBNBANDAR PENAWAR

 
Isnin, 09 November 2020 16:11

PRA-PENILAIAN BAGI PEMBENTANAG PROJEK TAHUN AKHIR SESI 1/2020

Written by
Rate this item
(0 votes)

4 NOVEMBER 2020: Program Pra-Penilaian Projek Tahun Akhir bagi program Diploma Teknologi Kejuruteraan sesi 1/2020 telah diadakan di Auditorium IKTBN Temerloh anjuran Jawatankuasa Projek Tahun Akhir. Penilaian tersebut telah melibatkan sebanyak 10 kumpulan daripada pelajar tahun akhir  Diploma Teknologi Kejuruteraan di IKTBN Temerloh yang terdiri daripada pelbagai jurusan.

Proses Pra-Penilaian Projek Tahun Akhir ini merupakan salah satu aktivit yang dirancang dan diselia bagi memastikan progress telah mencapai sekurang-kurangnya 20% dan hasil projek tahun akhir pelajar mengikut carta perbatuan yang telah ditetapkan. Proses ini juga adalah bagi mengenalpasti dan mengesan sekiranya ada kumpulan pelajar yang mempunyai masalah. Ini semua adalah bagi memastikan peluang pelajar yang terlibat mendapat pemarkahan yang tinggi pada Pembentangan Projek Akhir nanti. Selain itu, aktiviti ini juga membantu mengurangkan kemungkinan pelajar gagal bagi Projek Tahun Akhir dengan mengenalpasti kumpulan yang mempunyai masalah pada peringkat awal.

Melalui aktiviti ini juga dapat membantu penyelia membimbing kumpulan pelajar seliaan dalam mengenalpasti kekurangan projek dan mendapatkan idea bagi penambahbaikan projek melalui teguran daripada panel dalaman yang dilantik. Semoga melalui aktiviti ini, dapat mendedahkan dan menghasilkan pelajar yang berani menyahut cabaran dan berani untuk menampilkan diri bagi persediaan setelah tamat belajar dan di alam pekerjaan nanti.

Read 7014 times