IKBNBANDAR PENAWAR

 
Isnin, 09 November 2020 16:15

KURSUS CUSTOMIZED BASIC AUTO CAD 2D

Written by
Rate this item
(0 votes)

7 November 2020:Jurusan Teknologi Automotif Pembuatan (JTAM) telah menganjurkan satu program Kursus Basic Autocad 2D . Program tersebut telah diadakan di Makmal LEL Bengkel 9 IKTBN Temerloh.

Seramai 3 pengajar daripada jurusan tersebut telah terlibat bagi menjayakan aktivti ini. Seramai 5 orang peserta yang merupakan pelajar Jurusan Semburan Cat serta seorang anak kakitangan IKTBN Temerloh telah menyertai kursus ini.Kursus ini diadakan bertujuan untuk memberi pendedahan kepada pelajar dalam bidang Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) menggunakan perisian AutoCAD yang mana boleh dijadikan nilai tambahan atau value added bagi pelajar tersebut ketika memohon pekerjaan atau diaplikasikan di alam pekerjaan nanti.

Semoga dengan program sebegini, dapat dirancang dan diberi peluang kepada pelajar lain di institut ini untuk mendapatkan oengetahuan tambahan yang berguna kepaa mereka khususnya kepada pelajar yang bukan daripada program Teknologi Kejuruteraan seperti pelatih Sijil Kemahiran Malaysia(SKM).

Read 6816 times