IKBNBANDAR PENAWAR

 
Isnin, 09 November 2020 16:34

PROGRAM IKMPAK ILKBS@KOMUNITI 2/2020

Written by
Rate this item
(0 votes)

07 November 2020: Satu Program Impak ILKBS @ Komuniti Siri 2 bagi tahun 2020 anjuran Cawangan Pengurusan Pelajar(CPP), Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) dan kerjasama Jurusan Teknologi Kejuruteraan Penyelenggraan IKTBN Temerloh telah dilaksanakan di Pondok Tahfiz Hj. Ahmad Kg.Dala, Lanchang Temerloh Pahang.

Program yang telah melibatkan pelajar daripada program Diploma Kejuruteraan Automotif Penyelenggaraan Semester 4 adalah merupakan program yang dianjurkan bagi institut ini melaksanakan aktivit berkaitan Tanggungjawab Sosial Korporat(CSR) dan dalam masa yang sama mempromosikan IKTBN Temerloh kepada penduduk setempat.

Peserta yang terlibat diberi tugasan untuk menyelenggara 2 buah kenderaan daripada pondok Tahfiz. Selain itu peserta yang terdiri daripada pelajar dan pegawai IKTBN Temerloh telah melaksanakan aktiviti khidmat masyarakat seperti gotong-royong mebersihkan kawasan Pondok Tahfiz, mengecat bangunan serta membaik pulih penyaluran saluran air dipersekitaran bagunan Pondok tersebut.

 Diharapkan melalui program ini, ia dapat memberi seribu makna kepada pihak Pondok Tahfiz serta pelajar IKTBN Temerloh dalam bersama-sama menjayakan program ini

Read 6968 times