IKBNBANDAR PENAWAR

 
Rabu, 18 November 2020 15:21

PROGRAM SAMBUTAN MAULIDUR RASUL IKTBNT 1442H/2020

Written by
Rate this item
(0 votes)

7 NOVEMBER 2020 : Unit Bina Insan,Bahagian Hal Ehwal Pelajar(HEP) IKTBNT telah menganjurkan Program Maulidur Rasul 1442H/2020 Peringkat IKTBN Temerloh di Masjid At-Taqwa IKTBNT dengan Kerjasama Majlis Perwakilan Pelajar(MPP) dan Jawatankuasa Masjid yang melibatkan seluruh warga institut ini.
Antara aktiviti yang telah dilaksanakan adalah Solat Dhuha Perdana ,Bacaan Yassin dan Tausiyah , IKTBNT Berselawat, Gotong Royong Bubur Lambok, Tayangan & Pertandingan Kahoot ,Pertandingan Azan , Tilawah serta Pertandingan Spray Paint yang berlangsung di Masjid At-Taqwa mengikut panduan SOP yang ditetapkan.

Selain itu ,pertandingan berbentuk digital seperti Video Kreatif ,Poster Digital & Penulisan Khat telah berlangsung lebih awal bermula 20 Oktober 2020 sesuai dengan keadaan Pandemik COVID-19.Antara objektif program adalah untuk meningkatkan penghayatan warga Institusi mengenai kelahiran Rasulullah S.A.W.
Selain itu , dengan adanya pertandingan yang dianjurkan menjadi wadah bagi perkembangan kemahiran Islam serta mencungkil bakat para pelajar. Tambahan pula , program ini dapat melahirkan masyarakat berukhuwah dan Rabbani melalui konsep tema Maulidur Rasul 1442H/2020 ''Ummah Rabbani Negara Harmoni".
Semoga dengan pelaksanaan program ini dapat meningkatkan lagi kecintaan kepada Rasulullah SAW sempena mengingati dan meraikan kelahiran Baginda sekaligus dapat mencungkil bakat baru dalam kemahiran Muslim yang Unggul

Read 6817 times